YAZAR YAVUZ EKİNCİ SAYESİNDE SOLUKLANMAK...

17-12-2018

Uluslararası alanda ve ülkemizde Batman’ın yetiştirdiği en çok tanınan değerlerden biri olan Yavuz Ekinci, geçtiğimiz Cuma günü memleketindeydi. 

Bir yazıda teşekkürü sona bıraktın mı gözden kaçar, bir anlamı da kalmaz.

O yüzden Cuma Akşamı Yazar Yavuz Ekinci’nin yeni kitabı Peygamberin Endişesi imza günü ve söyleşi etkinliğinin gerçekleşmesinde emeği geçen;

Öncelikle bu güzel organizasyon için BART ( Batman Kültür ve Sanat Derneği)  ve sponsorluk desteği veren Batman Barosu Yönetimine,

Hem etkinliğe ev sahibi yaptığı için hem de böylesi güzel bir sanat merkezini Batman’a kazandırdığı için Yeni Sahne Sahiplerine,

Söyleşinin modaretörlüğünü yapan Batman Barosu Eski Başkanı Sabih Ataç’a kendi adıma çok teşekkür ederim.

Bu güzel etkinliği izlediğimde gerçekten kültür ve sanat etkinliklerine ne kadar susadığımı program sonunda anladım.

Hani insanın daraldığı, nefes alamadığı, boğulacak gibi hissettiği dönemler vardır ya, işte tam böylesi bir durumda imdadıma yetişmişti.

Bu söyleşi sayesinde biraz soluklandım, derin bir nefes aldım.

Program, her yönü ile mükemmeldi.

Gerçekten de Batman’ın iki değeri Sabiha Abi ve Dostum Yavuz Ekinci, harika ötesi söyleşiler gerçekleştirdi.

Sabih Abi, bu söyleşinin, çocukluğunda babasının, geceleri elinden tutup masallar ve kılamlar söylediği şewberkeleri anımsattığını söyleyerek sözlerine başladı. 

Bu güne kadar 9 kitap yazan Yavuz Ekinci ise 7 dile çevrilmiş kitapları için hemen hemen her ay yurt içi ve yurt dışı söyleşiler gerçekleştirdiğini ama hiç birinin Batman’daki kadar kendisine keyif vermediğini samimiyetle söyledi.

Çok bilinçli ve duyarlı bir izleyici kitlesi ile birlikte kendilerini hayranlıkla izledik.

Gelip izlemeyenler, eminim çok şey kaybettiler.

Söyleşi sayesinde Yavuz Ekinci’yi, doğup büyüdüğü şehir Batman’dan koparan asıl sebebi de öğrendik.

Meğerse Yavuz’u İstanbul’a götüren neden, “Mehdi’nin peşinden gitme merakı”ymış.

Yavuz, yıllardır kafasında kurguladığı Romanı için okumalar yapıp, notlar tutup karalamalar yapsa da bir türlü romanın atmosferini ve ironisini Batman’da tutturmammış.

Sanki bir şeyler hep eksik kalıyormuş, o yüzden İstanbul’un yolunu tutmuş.

Ancak Batman ve Batmanlıları hiç unutmamış.

Söyleşinin bir yerinde “Sanki bütün Batman şu an burada toplanmış kadar heyecanlı ve mutluyum” diyerek Batman’a olan özlemini dile getirdi.

Yavuz Ekinci’nin 7 yıl boyunca emek verdiği Peygamberin Endişesi kitabı için Batman’da bir etkinlik düzenlenmemiş olsaydı, inanın büyük bir eksiklik olurdu.

Sadece bu günü değil, geçmişin gizemini de romanında anlattığı ve daha çok ızdırap çekenlerin öyküsünü romanında işlediği kitabını imzalarken de bu güne kadar Batman’da düzenlenen hiçbir imza gününde bu kadar çok kuyruk oluştuğuna şahit olmamıştım.

Biz Batmanlıların en önemli eksikliği, bu güne kadar ne yazık ki kendi değerlerine, sanatçı ve yazarlarına yeteri kadar sahip çıkmamalarıdır.

Cuma akşamı düzenlenen etkinlikte karşılaştığım manzara ile gelecek açısından biraz umutlandım.

Bir aidiyet ve sahiplenme umudunun yeşerdiğini gördüm.

Umarım bu duyarlılık, bundan sonra da devam eder.

Sizlere önerim, sohbetini kaçıranlar derin bir nefes almak istiyorsanız Yavuz Ekinci’nin son kitabı Peygamberin Endişesi’ni hemen okumaya başlayın. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?