YENİ YERLER

7–24 SINIRSIZ LEZZET

Şırdan, bumbar, paça, ızgara ve lahmacunlar burada…

7–24 SINIRSIZ LEZZET
21-08-2019 19:13
Google News

 

Yeni Yerler-Yeni Mekânlar köşemiz için fokur fokur lezzet kaynatılan bir mekâna konuk oluyoruz. Gap Mahallesi 2504 sokak BATSO yanında, 7/24 Lezzet Bumbar, Şırdan ve Kelle Paça Lokantası’ndayız. Mekân İşletmecisi Rasim Sayım tarafından ilgiyle karşılanıyoruz.
 

HİJYENDEN TAM NOT
Sakatatların pişirildiği lokanta olunca akla ilk gelen şey hijyen oluyor. 7-24’te ilk işimiz, hijyen denetimi yapmak oluyor. Tezgâh, mutfak, depo, dolaplar… Didik didik inceliyoruz. Titizlik hastası kadın arkadaşımız, burada temizlik personeli olarak çalışıyor. Her yer, tirl tiril. Sakatatların hazırlanış şeklini izliyoruz. Kasaptan günlük ve taze kesim olarak temin edilen sakatatlar önce kasapta sonra 7-24’te defalarca temizleme işleminden geçiyor. Gönlümüz rahat şekilde yiyebildiğimiz lezzetli yemeklerden sonra mekânımız, temizlik konusunda tam not alıyor bizden.
TECRÜBE KONUŞUYOR
Mekân Sahibi Rasim Sayım, Yıllar önce Diyarbakır’ın Silvan İlçesi’nde farklı lokantalarda yöneticilik yapmış. 2016 yılında Batman’a gelmiş, kentin bilinen mekanı Ciğerhan’ı açarak Batman’daki lokanta serüvenine başlamış. Konuşmalarından anlaşılıyor, ciddi bir tecrübe edindiği ortada. Müşteri memnuniyetini önemsiyor. Yöneticiliği biliyor. Lokantacılık sektörünün verdiği sorumluluğun farkında. Ciğerhan’da ortaklığı devam ederken, kelle, paça, bumbar alanında eksikliği fark edip 7/24’ü açmış.
 

BUMBARDA İLKLERİ DENİYOR
1 ay önce açılan çiçeği burnunda mekânımız, epey cesur çünkü ilklere imza atıyor. Bol etli hazırlanan iç pilav, bumbar ve şırdanın içine özenle doldurulduktan sonra soslu suda kaynatılıyor. Pişme kıvamına gelen bumbar ve şırdan, tereyağında kızartılıyor, suyu da ayrı bir tabakta ikram ediliyor. Yanında sarımsak suyu ve acı sosla servis edilen bumbar ve şırdanın tadına doyum olmuyor. Yine özenle temizlenerek pişirilen paça ve beyin de bakır tavada kızartılıp ikram ediliyor.
OTANTİK GÖRÜNTÜSÜYLE AİLE HAVASI SUNUYOR
300 metrekare alan üzerine kurulan ve 25 güler yüzlü personel ile hizmet veren mekânımızın iç dizaynı oldukça iştah açıcı. Ahşap masa ve sedir sandalyelerle otantik bir hava kazandırılan mekanda yemekler, müşterinin gözü önünde hazırlanıyor. Fırını da olan mekanımızda lahmacun ve pideler de müşterinin gözü önünde pişiriliyor.
 

MENÜDE YOK YOK
7–24, bumbar, şırdan ve paça ile gönlümüzü fethediyor etse de menüde farlı seçenekler de mevcut. Lahmacun, pide, saç tava, karışık ızgara, pirzola, ciğer, adana, kuşbaşı, Ciğerhan specialı özel kebap ve 14 çeşit ızgara, hepsi bir arada… Yemeğin yanında ücretsiz olarak ikram edilen mevsim salataları, on numara. Mekânda titizlikle yoğrulan çiğköfte, sofranın baş tacı oluyor. Közlenmiş soğan ve biberler de iştah kabartıyor. 
GECEYARISI BİLE YEMEĞİNİZ KAPINIZDA
Mekanın adı 7-24. çünkü kapalı hiçbir gün ve saati yok. Sabahın körü, gecenin yarısı, öğlenin sıcağı, kısacası ne zaman ararsanız arayın açık bulabileceğiniz bir mekân. İstediğiniz saatte hem mekâna giderek yemeğinizi yiyebilir hem de v ya da işyerinize yemek isteyebilirsiniz. İşte bu yönüyle bu mekân, bizim favorimiz. 
FİYATLAR ŞOK UCUZLUKTA
7/24 Lezzet, fiyatları ile bizi şoke etti. Eminim siz de çok şaşıracaksınız. Çünkü şırdan 15 TL, bumbar 13 TL’den servis ediliyor.  Kısa sürede büyük para kazanma mantığı olmayan İşletme Sahibi Rasim Sayım, “sadece malzeme parasını çıkarsın yeter” mantığı ile fiyat listesi hazırlamış, belli…
SONSÖZ’DEN SELAM İLETEN EKSTRA
Herkesin mutlaka Gidip gömesi gereken bir mekan burası. Kendinizi özel hissedebileceğiniz ender yerlerden biri. Sosyal medyadan @7_24_lezzet takip edebileceğiniz mekâna 0541 488 02 02 – 0545 435 02 02 numaralı hattan ulaşabilir, Sonsöz’ün selamlarını ileterek bazı sürprizlerden faydalanabilirsiniz.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete