YENİ YERLER

ASMA ALTI

ÖRNEK BİR MEKAN: ASMA ALTI

ASMA ALTI
03-08-2014 14:45
Google News

Merhaba sevgili okur. Bu hafta hiçbir gazetede görmediğiniz, karşılaşmadığınız bir köşeyle karşınızdayım.

Gazetemizde her hafta ‘yeni yerler, yeni mekânlar’ adı altında işyerlerini tanıtacağız.

Gelişmeye mahkum bir kent olan Batman’da her gün yeni mekanlar açılıyor. Bu mekanların ilimize katkıları ve yaptıklarını siz değerli okuyucularımıza bu sütunlardan tanıtacağız;

KÜLTÜRDE FARKLI BİR MEKAN

Sizleri huzurlu, farklı lezzetleri tadabileceğiniz; sıkılmadan rahat vakit geçirebileceğiniz bir mekanla; “Asma Altı” yla tanıştırmak istedim.

Kültür Mahallesi Mezopotamya Caddesinde bulunan “Asma Altı”,  2013’de Batmanlıların hizmetine girmiştir.

Kozmolit dokusuyla gelenlerin dikkatini üzerine çeken mekan, Batman’da kalitesiyle ön plana çıkmakla birlikte her kesime hitap etmektedir.

Oldukça ferah ve huzur veren bu mekan, iki katlı ve dört bölümden oluşmaktadır.

Mekana girdiğimizde ilk olarak; mekanın hijyenikliğiyle birlikte personelin temiz görüntüsü ve ilgisi dikkatimizden kaçmıyor, memnuniyetimizi gizleyemiyor.

Asma Altı, dokusuyla oldukça iddialı.

MEHMET BOĞA İDDALI

Mekan sahibi Mehmet Boğa’ya “insanlar buraya neden gelsin, neden sizi tercih etsin” diye sorduğumuzda; Boğa, böyle bir dokunun, mekanın bırakın Batman’da Güneydoğu’da bile olmadığını dile getirerek; gelenlerin sabahtan akşama kadar sıkılmadan hoşça vakit geçireceği konusunda iddialı. Mekanı gezdiğimizde; Boğa’nın neden bu kadar iddialı olduğunu anladık ve ona hak verdik doğal olarak.

ASMA ALTINDA YOK YOK

Şöyle ki; “Asma Altı” na gelen önce alt katta bulunan restoran bölümündeki leziz yemeklerle karnını doyuracak.

Otantik ve nezih dokusuyla içinizi açan mekan, menüsüyle de eşdeğer etki bırakmaktadır.

Mekan sahibi Mehmet Boğa gelenlere, kendi elleriyle sevgisini ve emeğini katarak hazırladığı; pişirme kısmını da ustalara bıraktığı ciğer, kasap köfte, pirzola, tavuk şiş, adana, kuşbaşı ızgara çeşitlerini sunmaktan büyük keyif duymanın mutluluğunu ve gururunu yaşamakta.  Çoban salatası, ezme, mersin ve tonbalığı gibi salata çeşitlerini gelen müşterilerine sunan huzurlu mekan, yemek sonrası keyfi de unutmamış.

Yazın vazgeçilmezleri dondurma ve bici bici de bulabilirsiniz burada.

Mekan, yemekten sonra dondurma, bici bici, mısır ve çiğköfteyle gelen misafirlerinin keyfini daha da yükseltmekte.

Yazın taze sıkılmış limonata; kışın ise nar suyu ve dağ salepiyle gelenlerin gönlünü fetheden mekanın ev yapımı doğal kavurmasını da yemeden ayrılmamanızı tavsiye ederiz.

Asma Altı, okey, tavla vs. sevenleri de unutmamış.

Karnınızı farklı ve leziz yemeklerle doyurdunuz. Arkadaşlarınızla, sevdiklerinizle sohbet eşliğinde İçeceklerinizi de içtiniz. Gayet huzurlu ve de mutlu… “ya şimdi napsak acaba” derken, diğer bölümlerde yer alan; hoşça vakit geçirebileceğiniz oyunlar (tavla, okey vs.)  oynayabileceğiniz alanları göreceksiniz.

Bitmedi! Sevdiğiniz oyunlara da doydunuz. “ ya kaç saattir burdayız, n’oldu, ne bitti; bu gün neler oldu, bilmiyoruz” derken, üst katta internet kafe olduğunu göreceksiniz. Ve internette gezmenin doruklarına ulaşacaksınız.

MAÇ İZLEME KEYFİ

Spor ve maç müptelalarını hatırlamayı da ihmal etmemiş, Asma Altı

Bitti mi? Hayır bitmedi. “e hadi artık kalkıp gitsek mi” demeye kalmadan; aranızdan birisi “maç var bu akşam, onu da izleyelim öyle gideriz” diyecektir.  Ve siz değerli Batman Halkı, maçınızı da büyük bir keyifle izlemiş olacaksınız.

Gayet güzel, hoşça bir günü ardınızda bırakıp mekan sahibi Mehmet Boğa ve personelinin uğurlamasıyla birlikte mutlu bir şekilde evinizin yolunu tutacaksınız.

ASLINDA HİÇ DE PAHALI DEĞİL

Mekana dışardan bakarken; çok pahalı bir izlenim bırakan Asma Altı, aslında diğer benze(r)meyen mekanlarla eşdeğer fiyatta hizmet vermektedir. O yüzden içinizi açan bu mekanın önünden geçerken; korkmayıp içeri girmenizi kesinlikle tavsiye ediyorum.

400 kişilik kapasitesi olan mekanın sahibi Mehmet Boğa, bir anısını bizlerle paylaşırken; gurur ve sevinci nasıl bir arada yaşadığını da şu sözlerle anlattı.

“real Madrid-Galatasaray maçında, yaklaşık 450 kişiyi ağırladığımızda gözlerime inanamamıştım; şaşkınlığımı üzerimden dakikalarca atamamıştım. Adeta sinema salonunda hissetmiştim kendimi. Böyle bir hizmet verdiğim için kendimle gurur duymuştum” 

Mehmet Boğa’nın bu anısını anlatırken yaşadığı o “gurur-mutluluk-sevinç” armonisine bir kez de ben şahit oldum.

Toplantı ve iş yemekleri için de ideal olan bu seçkin mekan, Belediye Başkanı, Ticaret Odası Başkanı ve yardımcısı, gazetecileri de ağırlamaktan büyük gurur duymakta. 

İç mimar, mobilyaci, antaranör ve eski prosyonel futbolcu olan Mehmet boğa’nın, mekanın dekorasyonunu düzenlerken; renkli kişiliğini de mekana nasıl yansıttığına şahit oldum.

Bahçeyi andıran otantik girişiyle beyaz renkte koltuk ve masalarıyla ocağıyla nargilesiyle bütünleşmiş bu nezih mekana ilk fırsatta pişman olmayacağınızdan emin olmakla birlikte gitmenizi tavsiye ediyorum.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete