YENİ YERLER

BATMAN’IN EN LEZZETLİ TOSTLARI BURADA

Batman’ın en lezzetli tostları burada Tostolog Mehmet Chef...

BATMAN’IN EN LEZZETLİ TOSTLARI BURADA
09-08-2020 15:57
Google News

Tost yemeyi sever misiniz?
Ben bayılırım.
Neyli seversiniz peki?
Sucuklu?
Kaşarlı?
Karışık?
Çeşitler bu kadar mı?
Değil…
Tost anlayışınızı baştan aşağı değiştirecek,
Tostta ezber bozacak bir mekân buldum.
Gerçi çoğunuz zaten biliyorsunuz burayı.
Gap Mahallesi
2513 sokak
Kent Kafe arkasında
Tostolog Mehmet Chef.
Tosta bakış açısı çok farklı.
Bu yüzden bilimsel bir isimle;
Tostolog diye nam salmış.
Pandemi öncesi
Gittim, gördüm, denedim.
Yayınlamak bugüne nasip oldu.
Çeşit bol.
Ama ben kavurmalı tost yedim.
Çok da lezzetliydi.
Batman’a özgü tostmuş bu da.
Malum Batmanlılar et hastası,
Bu yüzden en fazla rağbet gören de buymuş zaten.
Tostolog’a değer katan şeylerden biri de,
Kaşarı, memleketinden,
Sucuğu, memleketinden,
Kavurmayı, memleketinden 
Ekmeği, memleketinden getirtmesi.
Bu yüzden özenli
Bu yüzden lezzetli.
Bu yüzden mutlaka denemelisiniz…

-Tostolog Mehmet Kimdir, bize kendinizi tanıtır mısınız?

“1990 yılında Siirt’in Kurtalan İlçesine bağlı Yakıttepe Köyü’nde doğdum. İlkokul serüveninden sonra lise yıllarında çeşitli turizm bölgelerinde çalışmaya başlayarak bu mesleğin temelini atmış oldum. Akdeniz Üniversitesini bitirdikten sonra çeşitli projelerde, farklı birçok ilde ve şantiyelerde yer aldım”

TOSTLAR, YÖRESEL LEZZETLERLE HAZIRLANIYOR

-Namı Batman’a hatta Türkiye’ye yayılan tostlarınızın hikayesi nedir?

“Klasik olacak ama gerçekten sevgimi katarak hazırlıyorum tostları. Hangi ilin neyi meşhursa, onu mutlaka bulup getirtiyorum. Mesela tostun vazgeçilmezi olan sucuklarımız Afyon’dan geliyor ve yüzde 100 dana etidir. Baharata gelecek olursak, epey zamanımı aldı. Farklı baharatlar kullanarak, deneme yanılma yöntemine başvurarak, iki ay sadece baharatlar üzerine çalışarak en doğru lezzetli bulmaya çalıştım. E bir de el lezzeti diye bir şey var tabi. Çünkü severek yapıyorum sıkılmıyorum, yorulmuyorum aksine keyif alıyorum”

MUTLU OLDUĞUM YERDEYİM

-Duyunca çok şaşırmıştım, mühendisliği bırakıp tost yapmaya başlamışsınız?

“Evet, aynen öyle  5 yıl boyunca çeşitli projelerde yer aldım. Maddiyatı ve kariyeri bir kenara bırakıp mutlu olabileceğim bir iş yapmak istedim. Her sabah heyecanla gidebileceğim bir iş ve her akşam yarın olsun diye heyecanla yarını bekleyeceğim bir iş. Üniversite yıllarımda öğrendiğim ve daha önce de yapmayı düşündüğüm işi kurmaya karar verdim. En güzel meslek, en çok keyif aldığınız meslektir. Ne giydiğinizin ve ya dışardan nasıl göründüğünüzün önemi yok. İçinizde hissettiğiniz şey en önemlisidir. Ve şu an mutlu olduğum yerdeyim”

ÇEŞİT O KADAR ÇOK Kİ

-Hangi çeşit tostlarınız var diye sormayacağım çünkü sanırım 1 saatimizi alır

“Kesinlikle öyle. Tost aslında her yerde var her şehirde var. Ama çağımıza ayak uyduran tostçu her yerde bulunmuyor maalesef. Biz 20 çeşit tostla başladık. Her damak tadına hitap edebilecek şekilde bir menü oluşturduk. Eti seven de geliyor, sucuğu, kaşarı ya da sebze seven de geliyor. Siz sadece damak tadınızı söyleyin, biz size göre tost pişirelim. Tostun yanında kumru da yapıyoruz tabi. Kumru İzmir seyahatlerimde vazgeçilmezimdir. Kumruda kumru ekmeği vazgeçilmezdir. Çünkü kumru ekmeği nohut mayalıdır. Emek isteyen bir ekmek. Biz bu ekmeği İzmir Çeşme’den hiç bir masraftan çekinmeden getirip Batman Halkıyla buluşturuyoruz. Ve tamamına yakın güzel bir memnuniyet yüzdesine sahibiz. Kumru en çok önerilen ürünlerimizdendir”

-Batman’a özgü tostunuzdan da bahseder misiniz?

“Ooo çok sevildi, tutuldu.  Annelerimizin yıllardır kışlık olarak hazırladığı kavurmadan harika tostlar yapıyoruz. Ve en çok rağbet gören tost oluyor”

TEK ÖNCELİĞİM, MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ

-Tostolog, 1 yıldır faaliyette ama kısa sürede sevildi…

“Kısa süre dediğimiz şey, yıllarımı verdiğim ve keyif alarak yaptığım tecrübeleri barındırıyor. Reklâm, müşteri memnuniyetiyle olan bir şey. İnsanlar sizden memnun kalmışsa sizin için elinden geleni yapar. Memnun kalırlarsa sizi her girdiği topluma taşır ve her ortamda sizin adınızı yaşatır. Yeter ki memnun kalsın. Bu yüzden kısa bir sürede Batman’da sevildik”

BAŞKA İLLERDE TOSTOLOG’UN ŞUBELERİ AÇILACAK

-Sanırım Tostolog artık tüm yurda yayılacak gibi…

“Öyle görünüyor. Sosyal medyada büyük bir patlama yaptık. Özellikle batı illerinin dikkatini çekmeyi başardık. Adıyaman’a ilk şubemiz için anlaştık. Mardin, İstanbul, Bursa, Balıkesir, Bartın, Konya, İzmir, Antalya, Diyarbakır ve Mersin için daha karar vermedik alt yapı olarak özellikle malzeme tedarik etme noktasında zeminimizi tam oturtamadık daha. Ufak bir toparlamayla 1 ay içinde şubeleşme için anlaşmalarımızı yapıp yavaş yavaş genişlemeyi düşünüyoruz”

TAKİP EDEBİLİRSİNİZ

Adıyla, logosuyla, lezzetleriyle çok seveceğiniz Tostolog Mehmet Şef’in hedefi kurumsallaşmak. www.tostolog.com üzerinden tostları satışa açmak. Bayilikler vermek, büyümek, büyümek, çok büyümek. Çünkü çok sevileceğine ve beğenileceğine artık emin. Siz de instagram üzerinden @tostoloğmehmetchef takibe alın, 0543 255 19 90 numaralı hattan da sipariş verebileceğiniz Tostolog’da olur da tost yemek isterseniz Batman Sonsöz’ün selamını ileterek ekstralardan faydalanın.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete