YENİ YERLER

BEYAZ EŞYADA CEYLAN TİCARET

BEYAZ EŞYADA CEYLAN TİCARET

BEYAZ EŞYADA CEYLAN TİCARET
17-03-2015 20:21
Google News

BE+KO=BAKO

Türkiye'nin sanayileşmeye başladığı 1950'li yıllarda, Koç Holding'in kurucusu Vehbi Koç, Türkiye'ye döviz kazandıracak bir ürün arayışındaydı. O yıllardaki ülke koşulları çerçevesinde, bir salça ve konserve fabrikası yatırımı için bu alanda tecrübe sahibi olan Bejerano ile ortaklık kurdu. 1954 yılında kurulan şirketin ismi, Bejerano'nun ve Koç'un ilk iki harflerinin birleşmesiyle Beko olarak tescil edildi. Ancak, ülkenin içinde bulunduğu durum nedeniyle şirket faaliyete geçemedi.

1983’TE BEKO MARKASI FAALİYET GÖSTERMEYE BAŞLADI

O yıllarda, General Elektrik Ampullerinin satış ve bayiliğini kurma fırsatı doğunca, konserve şirketinin ismi Beko Ticaret A.Ş. olarak değiştirildi. Böylece, Anadolu'da ilk kez bayilik sistemi kuran Vehbi Koç, Arçelik ürünlerini de bu sistemle tüketicinin evine kadar ulaştırdı.

1977 yılında Arçelik distribütörlüğünü Atılım'a devreden Beko Ticaret, 1983 yılından itibaren güçlü tecrübe birikimi ile Beko markası adı altında Türkiye beyaz eşya sektöründe faaliyet göstermeye başladı.

1994 YILINDA KURULDUK

Neden Beko markasının tarihiyle ilgili açıklama yaptığımı merak ediyorsunuzdur. Çünkü sizlere, beyaz eşya mağazası olan Ceylan Ticaret’i anlatacağım.

Bu haftaki durağımız Ziya Gökalp Mahallesi Nasıroğlu İş Merkezi’ndeki Ceylan Ticaret oldu.

Batman halkına Beko ürünleriyle hizmet veren Ceylan Ticaret, Cemal Ceylan tarafından 1994 yılında kuruldu.

CEYLAN TİCARET SOYADIMIZIN UZANTISIDIR

Sizlerin de anlayacağınız üzere mağaza, ismini Cemal Beyin soyadı olan Ceylan’dan almaktadır. Dolayısıyla Ceylan Ticaret Cemal Bey’in soyadının uzantısıdır.

BEYAZ EŞYA ALANINDA BATMAN’DA EKSİKLİK VARDI

Mağazayı açarken nerden esinlendiklerini sorduğumda, mağaza çalışanı Recep Denizhan, Cemal Beyin o yıllarda Batman’da böyle bir eksikliği gördüğünü, bu sebeple beyaz eşya mağazası açtığını belirtiyor.

BEKO KENDİNİ KANITLAMIŞ BİR MARKA

Özellikle Beko markasını seçmesindeki nedenini de Beko’nun bilinen, tanınan ve kendini kanıtlayan bir marka olmasına bağlıyor. Cemal Beyin de kaliteye güvenerek ve inanarak bu markayı, tercih ettiğini dile getiriyor. Böylece Cemal Ceylan, bu alanda Batmanlılara hizmet vermeye başlıyor.

BİR EVİN HER İHTİYACI BİZDE VAR

Ceylan Ticaret, beyaz eşya grubunda, bir evin akla gelebilecek her türlü ihtiyacını barındırmaktadır. Saç kurutma makinesinden tutun, derin dondurucuya kadar her türlü ihtiyacınızı buradan karşılayabilirsiniz.

FİRMA HER TÜRLÜ ŞİKÂYETE CEVAP VERİYOR

Yeni alınan ürünlerde arıza çıktığı takdirde ne yaptıklarını sorduğumda, Recep Denizhan “Üründe bir arıza çıktığı takdirde firma, servis göndererek problemi halletmeye çalışıyor. Üründe fabrika kaynaklı bir arıza baş gösterdiyse firma, ürünü geri alıyor ve yerine yenisini gönderiyor” yanıtını veriyor. Anlayacağınız firma müşteri memnuniyeti adına her türlü şikâyete cevap vermektedir.

GARANTİ SÜRESİ 2 İLE 7 YIL ARASINDA

Ben, sizler için garanti şartlarını ve süresini merak ediyor bunu da soruyorum Recep Denizhan’a.

Küçük ürünlerde garanti süresinin 2 yıl, büyük ürünlerde garanti süresinin 3 yıl olduğunu öğreniyorum. Dilerseniz ek ücret ödeyerek, büyük ürünlerdeki 3 yılı 7 yıla çıkarabiliyorsunuz.

KAMPANYALARIMIZ DA OLUYOR

Şimdi siz bu sayfayı okurken eminim ki kampanyaların olup olmadığını merak ediyorsunuz. Ben bunu da sizler için sordum mağaza çalışanı Denizhan’a. Ceylan Ticaret’in, zaman zaman indirim kampanyaları düzenlediğini hatta henüz biten çamaşır makinesi kampanyasında; makinenin, 1500 TL’den 1100 TL’ye inmiş olduğunu öğreniyorum.

ŞU ANDA TELEVİZYON VE BUZDOLABI KAMPANYALARIMIZ VAR

Sadece bu mu? Tabi ki değil. Şu anda televizyon ve buzdolaplarında, indirim kampanyaları olduğunu da öğreniyorum. Kampanyada televizyonlar, 1300 TL’den 1100 TL’ye inerken nofrost buzdolapları da 1500 TL’den 1100 TL’ye inmiş.

HER YERDE SERVİS AĞIMIZ VAR

Mağaza çalışanı Recep Denizhan, Beko’nun her yerde servis ağının, olduğu bilgisini veriyor. En ücra köşeye bile servis ağının olduğunu belirtiyor mağaza çalışanı Denizhan. Ürün gönderirken yakınlık ya da uzaklığa bakmadıklarını, en ücra yerlere bile ürünleri kargolayıp gönderdikleri bilgisini veriyor bize.

İŞİN ASLI PROGRAM SAYISI DEĞİL

Recep Denizhan, çamaşır makinesi alırken asıl nelere dikkat edilmesi gerektiğini “Bulaşık makinesi denildiğinde, kadınların aklına ilk gelen şey kaç programlı olduğudur. İşin aslı program sayısı değil. Bu kısımda belirleyici olacak şey, aslında kullanıcının ta kendisidir. Genel kullanıcı kitlesini göz önünde bulundurursak 3 programlı makinelerin ihtiyaçları karşıladığı gözlemlenmiştir. Daha fazla program sayısı, gereksiz olabileceği gibi bütçeyi de yukarı çekecektir. Bulaşık makinesinde başka bir belirleyici ve önemli özellik ise sepetlerin dizaynıdır. İyi dizayn edilmiş bir sepet yüklemede ve boşaltmada kullanıcıya büyük ölçüde yardım edecektir” cümleleriyle anlatıyor.

08.00–20.00 SAATLERİ ARASINDA HİZMETİNİZDEYİZ

1994 yılından bu yana çizgisini değiştirmeden hizmet veren Ceylan Ticaret, kapısını hiç kapatmayıp Batmanlılara her gün hizmet vermektedir.

İki elemanıyla Batmanlılara hizmet veren iki katlı beyaz eşya mağazası, Ziya Gökalp Mahallesi Nasıroğlu İş Merkezi’ndeki yerinde 08.00–20.00 saatleri arasında Batman halkının hizmetindedir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete