YENİ YERLER

BİJUTERİ DÜNYASI ZEN

BİJUTERİ DÜNYASI ZEN

BİJUTERİ DÜNYASI ZEN
19-10-2014 20:10
Google News

Merhaba değerli Sonsöz okurları.

Bu hafta sayfalarımıza çok farkı bir mekanı konuk edeceğiz. Son dönemlerin hızla büyüyen sektörlerin başında gelen bijuteri halk arasında bilinen adıyla bujiteri dünyasına doğru yol alıp Zen Bijuteri durağında ineceğiz. Dilerseniz mağaza sahibi Riyad Akbaş rehberliğinde yolculuğumuza başlayalım.

KİTAPLA BİRLİKTE BAŞLADIK

Mağaza sahibi Riyad Akbaş, ilk olarak 2002 yılında bu sektöre giriyor. Sektöre adım attığı yıllarda bijuteriyle birlikte kitap satma işini de birlikte yürütüyor. Ancak kitaba olan ilginin az olduğunu görünce; kitap satma işini bırakıyor ve tamamen bijuteri dünyasına yöneliyor.

BİZİMKİSİ RENKLİ BİR İŞ

Bu işin ilham perisini sorduğumda Akbaş’tan “Batman dışındaki illerde fuarları gezerken böyle bir işi yapmaya karar verdim. 12 yıl önce de Batman’da böyle geniş çaplı bijuteri mağazası yoktu. Dolayısıyla bu doğrultuda kadının her istediğine cevap verecek ve her ihtiyacını karşılayabilecek kapasitede bir yeri ilk biz açmış olduk. E bir de çok renkli bir iş. Yabancısı da geliyor mağazaya yerlisi de... Her kesimden insanlarla karşılaşabiliyorsunuz. O yüzden büyük bir keyifle yapıyorum bu işi” karşılığını alıyorum.

KADININ MUTLULUĞUNA KATKI SAĞLIYORUZ

Değerli okurlar eminim ki birçoğunuz “Batman’da bijuteri mağazası çok. Buranın ne farkı olabilir ki” diye düşünebilir. Böyle söylediğinizi duyar gibi olup mağaza sahibi Riyad Akbaş’a Zen’in farkını soruyorum. Akbaş’tan “ürünlerimiz çok çeşitli, ucuz ve kalitelidir. Tüketicilerimize güncel ve estetik ürünler sunuyoruz. 15–20 günde bir raflarımızı yeniliyoruz. O yüzden müşteri her geldiğinde farklı bir ürünle karşılaşabiliyor. Dolayısıyla müşterinin mağazamızdan ayağı kesilmemiş oluyor.  Ana prensibimiz Batman halkının ihtiyacını karşılarken, modanın seçkin örneklerini hızlı, kaliteli ve ideal fiyatlar ile sunmaktır. Bu hedefe ulaşabilmek için; müşteri beklentilerini ve ihtiyaçlarını karşılayacak daha iyi ve ekonomik çözümler sunarak kadının mutluluğuna katkı sağlayabilmektir” yanıtını alıyorum.

HAYALİNİZDEKİ TASARIM BURDA

Değerli okurlar, Akbaş’ın bu söylediklerine benim inandığım gibi siz de gidip görünce mağazayı inanmakla birlikte aynı zamanda şaşıracaksınız da. Çünkü ben görünce çok şaşırdım. Mağazaya gittiğinizde “aaa! Aradığım buradaymış. İstediğimi burada buldum” diyecek ve hayalinizdeki tasarımı istediğiniz fiyata almanın mutluluğu içinde mağazadan ayrılmış olacaksınız.

“Tamam, çeşitliliği anladık, yenilenmeyi de anladık. Bütün bu güzel olanak ve imkânlara rağmen nasıl ucuz olabiliyor?” sorusu aklınıza gelebilir. Onu da sordum Riyad Akbaş’a ve mağaza sahibinden “perakende vermenin yanı sıra daha çok toptan satışlarımız olduğu için, toptan çalıştığımızdan dolayı; fiyatlarımız çok uygun oluyor. Çok ucuz oluyor. Dolayısıyla fiyatlarımız diğer yerlerden nerdeyse yarı yarıya daha ucuz” cevabını aldım.

KADINLAR ZEN’DEN GÜLEN GÖZLERLE ÇIKIYOR

Akbaş’a göre bu işin çok zevkli olmasının yanında yorucu bir tek tarafı vardır. O da, kadınların kararsız olmasıdır. Ama bu konuda kadınlara hak vermek gerektiğinin altını çiziyor Akbaş “çünkü burada çeşit çok. Seçenek çok. Dolayısıyla beğenmek de uzun zaman alıyor. Zor oluyor. Ama bu hiç önemli değil. Önemli olan kadınların mutlu olması, buradan gülen gözlerle çıkabilmesidir” ifadelerini kullanıyor.

Kulak ve burun da delen mağazada bijuteri ürünlerinin yanı sıra çanta, cüzdan, şal, fular, toka, oje, parfüm, saat-köstekli saat ve postiş çeşitlerinin farklı renk ve modellerini rahatlıkla bulabilirsiniz. Otantik takıları (ben hayran kaldım) ve Riyad Akbaş’ın kendi tasarımlarını da burada bulabilirsiniz.

KENDİNİZİ HARİKALAR DÜNYASINDA HİSSEDİYORSUNUZ

09.00–19.00 saatleri arasında hizmet veren mağaza 80 metrekarelik alan üzerine kurulmuş olup iki bölümden oluşuyor. Bir bölümü bijuteri için ayrılmış; diğer bölümü ise çanta, cüzdan, (çanta ve cüzdanların çoğu ithal) şal… gibi aksesuarlara ayrılmış. Beyaz ve kahverengi zemindeki raflara yerleştirilen renkli takı ve aksesuarların arasında kendinizi adeta harikalar dünyasında hissediyorsunuz.

MUTLU OLMAK İÇİN BİZE GELİN

Geniş model seçeneği ve uygun fiyatlarıyla Zen’de dilediğiniz her şeyi bulabilirsiniz. O yüzden diyorum ki ilk fırsatta bu mağazaya uğrayın. Çünkü çeşit bakımından zengin, hayalinizdeki tasarım ve istediğiniz fiyatlar burada. Unutmayın ki takı, kendini anlatma aracıdır. İnsanın kendisini ifade etmesine aracılık eder. O halde rotanızı, sizlere bu bağlamda kendinizi anlatmanıza yardımcı olacak mağazaya çevirin. Mutlu olmak istiyorsanız, yalnızca siz değil, sevdiklerinizin de farklı hediyelerle mutlu olmasını istiyorsanız, 2000 İş Merkezi kat 2’de bulunan Zen’e mutlaka uğrayın! Erkeklere de seslenmek istiyorum bu noktada, sevdiklerinizi, değer verdiklerinizi sevindirmek ve mutlu etmek istiyorsanız Zen’e kesinlikle gidin. Pişman olmayacaksınız.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete