YENİ YERLER

ET YEMEKLERİNDE İDDİALI BİR MEKAN

Et yemeklerinde iddialı bir mekan; Eren Ocakbaşı

ET YEMEKLERİNDE İDDİALI BİR MEKAN
21-08-2020 18:45
Google News


Lezzetli et yemekleri pişiren 
Kaç mekân biliyorsunuz Batman’da?
Hemen şimdi,
Eren Ocakbaşı’nı da listenize ekleyin.
Ziyaret ettim.
Kültür Mahallesi
Eski Lukka Kafe yerine 
10 ay önce açıldı 
Eren Ocakbaşı.
Bol mevsim yeşilliği ve salata çeşitleri ile yemek yiyip,
Keyifle çayınızı içebileceğiniz bir mekân burası.
Köşe bucağı inceledim,
Tiril tiril her taraf.
Mutfak derli toplu.
Personeller güler yüzlü.
Aşçılar işinin ehli.
Yemeğinizi yerken,
Evinizde hissediyorsunuz
Tam bir esnaf lokantası.

Lezzetini mutlaka denemeniz gereken yerlerden biri burası.
Selamımı söyleyerek, ekstralardan faydan

İŞİNİN EHLİ BİR YÖNETİCİ VAR
Serdar Alan, yöneticilik vasfı gelişmiş biri. Henüz genç ama ticaret hayatında tecrübeli. 20 yıldır esnaflık yapıyor farklı sektörlerde. Cafe işletmiş, lokanta işletmiş. Eren Ocakbaşı’nı açmış son olarak. İşini severek yapıyor. Aşkla anlatıyor mesleğini. Onu başarılı kılan da bu yönü. Lezzete düşkün. Bu yüzden kendi mekanında lezzetli yemekler servis etmeyi de hedef edinmiş kendine. Oğlu Eren’in adını vermiş mekana Serdar Bey. Ve et yemeklerinin vazgeçilmez şeklini, mekanın logosunda kullanarak duvarlara yansıtmış.

10 AY ÖNCE AÇILDI…
Mekanımız 10 yıl önce açıldı. Ancak malum koronavirüs salgınından ötürü 3 ay kapalı kaldı. 1 temmuz’dan bu yana koronavirüs tedbirlerini üst düzeyde tutarak konuklarını ağırlamaya devam ediyor Eren Ocakbaşı. Sosyal mesafeli masalar ve hijyen, mekanın önceliği. Müşteriler için güvenli bir ortam oluşturulmuş.

BATMAN’IN EN İYİ USTALARINDAN BİRİ BURADA
Mekânda lezzetli yemekler baş aşçı Adil Yaman’ın eliyle hazırlanıyor. Batman’ın en başarılı aşçılarından biri Adil Usta. Elinin lezzeti var dersiniz ya, onlardan biri. Ustaca, el çabukluğuyla hazırladığı ızgara yemekleri on numara. Özellikle tava ve kebap… Kuzu sarma ve kaburga da yakında eklenecek menüye. mekan, Ocakbaşı olarak hizmet veriyor ama alakart şeklinde çalışıyor. İstediğiniz her yemeği alel acele hazırlanıp masanıza konuyor.

SAÇ TAVADA İDDİALI
Mekanın en iddialı olduğu yemek, saç tava. Mevsim sebzeleri, taze ve dinlendirilmiş et, özel soslar ve şüphesiz el lezzeti ile hazırlanan saç tavayı tatmanız, tavsiye olunur.

SALATALARI ERSİN USTA HAZIRLIYOR
Mekânlarda en fazla dikkat ettiğim şeylerden biri mezeler. Eren Ocakbaşı da bunu önemsiyor. Mevsim sebzeleri ile hazırlanan çeşit çeşit salatalar, masanıza konan mehir-lebeni, ezme ve pilav, yemeğinizi taçlandırıyor. Mekanın salataları, Ersin Usta tarafından hazırlanıyor.

11 GÜLER YÜZLÜ PERSONEL, HEPSİ ÇOK İLGİLİ
Mekân, 400 metrekare alandan oluşuyor. İç tasarım, gayet rahatlatan, sakinlik veren bir yapıda. 11 personel çalışıyor burada. Hepsi de birbirinden güler yüzlü ve ilgili. Mekân Sahibi serdar Bey’in de önceliği zaten, para kazanmaktan önce, insan kazanmak… Günlük alınan taze etler, dinlendiriliyor. Günün et stoku bittiğinde dükkânın kapısına kilit vurulup kapatılıyor. Daha fazla para kazanmak için kalite ve lezzetten taviz vermek yok asla. Bu yüzden her müşteri, çok özel bir ilgi ve muamele görüyor burada.

PAKET SERVİSİ VAR
Misafir geldiğinde yemek yapmaya zaman bulamamış ev hanımları için kurtarıcı bir mekan burası. İşyerlerine, evlere servisi var. Randevu almak ya da sipariş vermek isterseniz 0488 212 16 16 numaralı hattı arayabilirsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
18 Nisan 2024 e-gazete