YENİ YERLER

GÜZELLİK SEKTÖRÜ’NÜN PIRLANTASI; DİAMOND

Yeni Yerler-Yeni Mekânlar Sayfamızda yine güzellik teması var bugün…

GÜZELLİK SEKTÖRÜ’NÜN PIRLANTASI; DİAMOND
13-03-2019 18:03
Google News

Word Mar AVM yanı Kaya Plaza’nın 1. katında

Diamond Sağlık ve Güzellik Merkezi’nin konuğuyuz.

Diamond, pırlanta demek…

Bundan sebeple,

Diamond’un her köşesinde bir pırlanta sembolü çarpıyor gözünüze.

Kahve fincanınızda,

Oturduğunuz masada,

Duvarlarda…

Kaliteli bir mekânda bulunduğunuz hissini uyanık tutuyor bu semboller.

İki daire birleştirilmiş, ferah ve geniş bir ortam elde edilmiş.

2 ay önce açılan, çiçeği burnunda bir merkez ama oldukça profesyonel.

Genç kadın personellerin misafirperverliği eşliğinde ağırlanıyorsunuz,

Çay ya da kahveniz kısa sürede konuyor önünüze.

Gamze Hanım gibi işine aşkla bağlı genç kadınlar,

Diamond’u anlatıyor size.

Merak ettiklerinizi yanıtlıyor.

Hangi işlemlerin, hangi özelliklere sahip cihazlarla yapıldığını detaylıca aktarıyorlar.

Oldubitti’ye getirilme falan yok anlayacağınız…

İŞE, KENDİNİ GELİŞTİRMEKLE BAŞLADI

34 yaşında Mehmet Ayhan.

Aslen Batmanlı.

Kafkas Üniversitesinde Sınıf Öğretmenliği Bölümü’nden mezun olmuş ilkin.

Sonra da Atatürk Üniversitesi’nde Zihinsel Engelliler Öğretmenliği’ni bitirmiş.

Bakımına düşkün bir bey.

Araştırıp dururken, Batman’da güzellik sektöründe ciddi bir eksiklik olduğunu fark etmiş.

Diamond ile tanışınca, bu markayı Batman’a taşımak istemiş.

Cilt yapısı üzerine araştırmalar yapmış.

Üniversitedeki dermatolog ve kimya mühendisi arkadaşları da buna ön ayak olmuş.

Güzellik bakım fuarlarına katılmış.

Diamond güzellik merkezinden başarı sertifikaları almış.

Bunca bilgi birikimi ve donanımdan sonra Diamond Batman’ı açmak için kolları sıvamış.

3 aydır hizmet veren merkez, şimdiden üye kayıtlarında rekor rakama koşmaya başlamış.

BATMAN’DA YENİ AMA TÜRKİYE’DE 12 YILLIK BİR İSİM DİAMOND

Diamond, Batman’da 3 ay önce açıldı ama Türkiye’de epey eski bir isim. 12 yıldır yurdun farklı kentlerinde hizmet veriyor. Diamond, bölgede ise ilk kez Batman’da açıldı.

GÜZELLİK VE BAKIM ADINA TÜM İŞLEMLER USTACA YAPILIYOR

Diamond’da PRP, Dermapen, cilt bakımı kirpik liftin ipek kirpik, yanık tedavisi, leke tedavisi, saç ve sakal ekimi, kaş ekimi, yüze sülük botoksu ve hacamat işlemleri yapılıyor.

SOMON DNA GENÇLEŞTİRİYOR, DERPAMEN İSE LEKELERİ GİDERİYOR

İşletme Kurucu Müdürü Mehmet Ayhan, demin de bahsettiğim gibi, kendini epey geliştirmiş, bilgi birikimi edinmiş, oldukça da iddialı. Somon DNA işlemi ile cildi gençleştirdiklerini belirten Ayhan “Cilt gençleştirme durumlarında uyguladığımız Somon DNA’yı, Batman’a ilk biz getirdik. Tüm işlemlerimiz gibi Somon DNA da Sağlık Bakanlığı onaylıdır. İşlem, cilt yapısına göre değişiyor. Dermapen ise akne izleri ve cilt lekelerini gidermede kullandığımız bir işlem. Bölgemizde mevsim koşulları nedeniyle cilt kuruluğu had safhada, cilt yanıkları yoğun. Bilinçsiz işlemlerden dolayı cilt çatlaklığı, kurumuş akne izleri oluşuyor. Dermapen, işlemde kullanılan cihazın ismidir. Dermapende asıl hedef, ciltte bilinçli hasar oluşturmam, beyne frekans göndermek, onarıcı hücreleri harekete geçirmek. Ama bunu yaparken cilt tipine uygun leke serumları, vitamin ve aydınlatıcı kremler kullanılabilir. Başka merkezlerde bu aşamayı, cilde tonik uygulayarak geçiştiriyorlar. Bu da işlemden alınan sonucu etkiliyor tabi. Somon DNA ve dermapen işlemleri ağrısızdır. Cilde, işlem öncesi anestezi kremi uyguluyoruz, ağrıyı sıfıra indiriyoruz” diyor.

 

DIŞARIDA YAPILAN PRP İŞLEMLERİ DOĞRU DEĞİL

PRP hakkında bilgi veren Ayhan “PRP’nin en etkili olduğu alan, kıllı bölgeler. Yani saç köklerinde çok etkilidir. Yalnız bölgemizde PRP’yi çok yanlış biçimde kullananlar var. Bana gelen müşterilerinin büyük bir kısmı daha önce PRP’den memnun olmadıklarını söylüyorlar. PRP işleminde kan alınır, kan santifirüz cihazıyla ayrıştırılır. Daha sonra tromosit bakımından zenginleştirilmiş kitlerle destek veririz. Oysa başka merkezlerde yapılan PRP’de ayrıştırılan kan, içerisine tromosit konulmadan tekrar saç köklerine enjekte edildiği için hiçbir etki yaratmıyor. Biz 1 milyon 80 Bin kat zenginleştirilmiş tromosit ürün kullanıyoruz. 4–5 seansta kesin etkisini gösteriyor. Saç gürleşiyor, dökülme var ise azalıyor. Tüm işlemleri, uzman estetisyenler eşliğinde yapıyoruz. Takdir edilirse hekim de işlemi gözetleyebiliyor” diyor.

LAZER EPİLASYONDA RAKİP TANIMIYORUZ

Diamond’un en iddialı olduğu alanlardan biri de lazer epilasyon. İşletme Sahibi Mehmet Ayhan, Batman’a, sedyede ağrıyı sızıyı, ciltte yanığı, su toplamayı kaldıracak bir cihaz getirdiklerini belirtirken “Batman Halkından isteğimiz, lazer yaptıkları yerlerde, cihazların dalga boyunu sorsunlar. Müşterilerimiz, 5. seanstan sonra açık renk kıyafet giyerek, tüylerin nasıl kökten düştüğünü görebiliyor. Bu işlemde rakip tanımıyoruz. Şuan kendi markamızı taşıyan cihazla lazer epilasyonu yapıyoruz. Cihazımızın farklı bir özelliği var. Her cilt tipi ve rengine uygun bir aşaması var. Paket 8+2 şeklinde uygulanıyor”

CİLT BAKIMINDA HALKA YANLIŞ BİLGİ VERİLİYOR

Cilt bakımında doğru biline yanlışlar olduğunu belirten Ayhan “Biz cilt bakımını, cilt tipine ve tonuna göre uyguluyoruz. Önce cilt analizi yapıyoruz. Cildin türünü belirliyoruz. 3 tip cilt vardır. Yağlı, karma ve kuru cilt. Yağlı ciltte buhar ve ozonun süresi değişiyor. Cilt analizi yapmadan cilt bakımı kesinlikle yapmıyoruz. Cilt bakımından sonra 7 kademeli ışık tedavisi uyguluyoruz. Yüzü her gün yıkamakla cilt bakımı yapılmaz. Çünkü cildin belli katmanları var. Bu katmanlar, kişinin kendi doğal yöntemlerle ulaşabileceği katmanlar değil. Ona bizler cihazlar eşliğinde müdahale ediyoruz” diyor.

GELENEKSEL TIP YÖNTEMLERİ DE BURADA…

Sülük tedavisi hakkında da bilgi veren Ayhan “Ciltteki kırışıklıkların büyük çoğunluğu, kan akışının yavaşlamasından kaynaklanıyor. Sülüğün benim dikkatimi çeken en güzel yanı ağzındaki 103 enzimle kan içerisinde eksiklik olan bütün hücreleri kendi ağzından enjekte etmesidir. Bu durumda düzenli bir kan akışı oluyor. Ciltteki kırışıklıklar gideriliyor. Günümüzde dolgu botoks işlemi, artık yok olmaya doğru gidiyor. Sülükle, cilde botoks uygulanıyor. 600 çeşit sülük var. Aldığımız sülükler kesinlikle tıbbi sülüklerdir. Müşterimizin yanında sülüğün kaydı gösterilerek işleme başlanıyor”

HACAMATTA PROFESYONEL EKİP İŞBAŞINDA

Hacamatta hijyenin önemli olduğuna dikkat çekiyor Mehmet Ayhan. Uzman kişilerce uygulanması gerektiğin de belirtirken “Hacamatta uygulama noktaları vardır. Hacamat, ağrıyan yere ya da analiz yapılan yere yapılıyor. Biz her iki eğitimi de aldık. Migreni gidermede de hacamat önemli” diyor.

LİFTİNG İŞLEMLERİ

Kirpik liftingi işlemiyle kirpiklere hacim kazandırdıklarını da belirten Ayhan “İpek Kirpik ve Kirpik Lifting’i yapıyoruz. Kirpiğe şekil veriyoruz” dedi.

KAÇ KİŞİ ÇALIŞIYOR, KAÇ METREKARE ALAN?

9 kişilik kadrosu ile 2 lazer odası, 2 cilt bakım odası, 1 bekleme salonu, 1 hacamat-sülük odası, 1 güzellik odası ve müdür odasından oluşan ferah ve geniş ortamda hizmet veren Diamond’da personellerin başarı sertifikalarını tek tek inceledik.

NEDEN DİAMOND?

Neden Diamond sorusuna yanıt veren Diamond Güzellik Merkezi İşletme Sahibi Mehmet Ayhan “Çünkü estetisyenlerimiz deneyimli. Çünkü dileyen hastalarımıza dermatolog eşliğinde işlem alabiliyor. Çünkü hijyen anlamda en iyiyiz. Çünkü kullandığımız ürünler Sağlık Bakanlığı onaylı. Çünkü bizim aldığımız eğitim, insanlara verdiğimiz değer üst noktada. Çünkü PRP, Dermapende kullandığımız kitler, ürünler 1. kalite. Çünkü güler yüzle hizmet veriyoruz. Çünkü işimizi severek yapıyoruz” diyor.

KAMPANYALARI KAÇIRMAYIN

Açılışa özel kampanyaların uygulandığı Diamond’da Batman Sonsöz Gazetesi’nin lamını ileterek, ekstra kampanyalardan faydalanabilirsiniz. Diamond’a 0488 212 06 06 numaralı hattan ulaşabilir, instagram’da DiamondBatman hesabı üzerinden takip edebilirsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete