YENİ YERLER

HER DERDE DEVA “HAŞİMİYZADE”

HER DERDE DEVA “HAŞİMİYZADE”

HER DERDE DEVA “HAŞİMİYZADE”
02-02-2015 14:13
Google News

Bu hafta özellikle bayanların çok sevdiği, keyif aldığı bir adresteyiz. Turgut Özal Bulvarı’ndayız. Haşimiyzade’nin kapısından içeri giriyoruz. Ömer Aydın babası ve kardeşinin güzel karşılamasının ardından röportajımıza başlamak üzere oturuyoruz.

BURASI TUZAKTIR

O nefis dibek kahvesini yudumlayarak, mağaza kurucularından olan Ömer Aydın’la röportajımıza başlarken, Aydın’ın babası yanımıza geliyor ve bize “Burası tuzaktır, gelen konuklarına önce şeker, lokum, çikolata vb. ikram ediyorlar. Konuklar bu güzel tatları alınca, dayanamayıp satın alıyor. Sonra kilo alıyor. Kilo alınca, bu sefer de zayıflamak için yine buraya gelip zayıflama kürleri satın alıyor.” esprisini yapıyor.

2013’TE BATMAN’LA TANIŞTIK

Haşimiyzade’nin Turgut Özal Bulvarındaki şubesi, Ömer, Mehmet ali, Abdulvahap, Hüseyin, Hasan ve Abdurrahman Aydın kardeşler yönetiminde 2013 yılında Batman’la tanışıyor.

Elma Sokağı’nın karşısındaki merkez şube ise 18 yıl önce yani 1998’de kuruldu. Ömer Aydın o zamanki mağazanın gıda, şekerleme, kuruyemiş ve baharatla sınırlı olduğunu, şimdiki gibi böyle büyük olmadığını belirtiyor.

PEYGAMBER SOYU ANLAMINI TAŞIYOR

Mekanın adını nerden aldığını merak edip Ömer Beye sorduğumda “Haşimiy, peygamber (as.) dedesinin adıdır. Zade de çoğalmak anlamına geliyor. Kısacası peygamber (as.) soyundan gelmek anlamını taşır.” yanıtıyla merakımı gideriyor.

BABAMIZIN YOLUNDAN GİTTİK

Ömer Bey’e neden bu sektörü seçtiklerini sorduğumda; ilk olarak babasının gıda üzerine küçük bir yer açtığını belirterek, sektöre gıdadan başladıklarını dile getiriyor. Sonrasında da babalarının yolundan giderek, bunun devamını getirip kulvarı daha da genişlettiklerini söylüyor.

KALİTEYE ÖNEM VERİYORUZ

Ömer Aydın “İnsanlar, televizyondan gördükleri, öğrendikleri bitkileri gelip burada bize soruyorlar. Biz de hizmet adına, hiçbir eksik bırakmamaya çalışıyoruz. Her ihtiyaca elimizden geldiğince, cevap vermeye çalışıyoruz.” cümleleriyle bu işin devamlıkçılığı esas aldığını da belirtmiş oluyor. Aydın, ardından “Ben evime götürmediğim tüketmediğim ürünü müşteriye de satmam. Bu iş çok özveri istiyor. Bazen isteğimiz dışında, kalitesiz ürünler gelebiliyor. Bu noktada müşterinin şikâyetlerine önem veriyoruz. Ürün kötü çıktığı zaman,  müşteri kötü çıkan ürünü geri getirebilir, iade edebilir. Biz öyle ürünleri geri gönderiyoruz.” diyerek kalitenin ve müşteri memnuniyetinin önemi vurguluyor.

EKİP RUHUYLA ÇALIŞINCA ZORLUKLAR AZALIYOR

Mağazayı şöyle bir gezdiğimde, ne kadar çok özveri gerektirdiğini gözlemleyip bu işin zorluklarını sorduğumda, Ömer Aydın sektörün yelpazesinin geniş olduğunu, her bir şeyin farklı bir yerden gelmesiyle çok dağınık çalışıldığını; dolayısıyla hepsinin kontrolü ve idaresinin elbette ki zor olduğunu dile getiriyor. Ancak ekip ruhuyla, sistemli ve düzenli çalışınca zorlukların asgariye indiğini söylüyor.

TOPTAN ALDIĞIMIZ İÇİN UCUZA SATIYORUZ

Böyle güzel ve kaliteli bir mağazada, insanın aklına ilk gelen fiyatların nasıl olduğudur. Bunu merak edip Ömer Aydın’a sorduğumda; fiyatların aslında pahallı olmadığını, hatta piyasanın altında olduğunu belirtiyor. Aydın piyasanın altında satış yaptıkları için zarar etmediklerini dile getiriyor. Nedeniniyse toptan aldıkları için ürünlerinin stoklarında bulunmasına bağlıyor.

KAFEMİZDE AĞIRLAMAYA HAZIRLANIYORUZ

İki katlı olan mağaza, 150-160 metre karelik alanı kapsamaktadır. Mağaza kurucusu Aydın, ileriki günlerde Batman halkına, üst katı kafe tarzında dizayn edecekleri müjdesini de veriyor. Böylece gelen konuklarını kafede bitki çayları ve kahve çeşitleriyle ağırlayabilecekler.

HAKSIZ KAZANÇ PEŞİNDE DEĞİLİZ

Ömer Aydın, 18 yıllık istikrarın sebebini de kalite ve sadakat doğrultusunda, çizgilerinden şaşmadan yürüdüklerine borçlu olduklarını belirtiyor.

Aydın bunu “Ürünlerimiz, hem kaliteli hem de çok uygun fiyatlarla. Biz, pahallı ürün satıp haksız kazanç peşinde değiliz. Buraya gelen, farkımızı görünce bir dahaki gelişinde yanında başkalarını da getiriyor. Böylece çemberimiz, hizmet alanımız her geçen gün daha da genişliyor.” cümleleriyle pekiştiriyor.

ÜRÜNLERİN ARASINDA KENDİNİZDEN GEÇİYORSUNUZ

Bu sektörde daha da büyümeyi ve Batman dışına; batıya açılmayı hedefleyen Ömer Aydın, ürünlerinin hediyelik olarak Türkiye’nin her tarafına gittiğini dile getiriyor.

Mağazaya girdiğinizde inanın gözleriniz adeta bayram ediyor. Mağazanın konsepti, reyonlardaki düzen, ferah atmosfer insanın içini açıyor. Ürün zenginliğinin içinde kendinizden geçiyor, mağazadan çıkmak istemiyorsunuz.

NE ARARSANIZ VAR!

Neler mi var burada? Ne ararsanız var!

Başta kuru gıda olmak üzere; (Bulgur, mercimek, köftelik bulgur, yarma vs.) bıttım sabunu, kekik sabunu, ( romatizmaya, bel ağrılarına iyi gelir) zeytinyağlı sabun badem sabunu, defne sabunu… Üzüm pekmezi, dut pekmezi, keçi boynuzu pekmezi, hurma pekmezi… Kestane balı, çam balı, Sason balı, çiçek balı, kekik balı… Atom çayları, hatmi çiçeği, (sütle kaynatılıp içilir boğaza iyi gelir) ıhlamur, adaçayı…

Uzak doğu meyveleri; mango, gujiberi, pomelo, tropikal meyveler…

Bitkisel şampuanlar; cilt maskeleri, peelingler, susam yağı, argan yağı, kantaron yağı, selülit yağı, çörek otu yağı…

Siirt, Van, Kars peyniri… Köy yoğurdu, köy yumurtası, cezerye çeşitleri, lokum, kahve çeşitleri ve daha sayamadığım birçok şey.

HER YÖREDEN ÜRÜN BURDA

Haşimiyzade’de her yöreye ait ürünlerin yanında yurtdışından gelen ürünler de var. Adıyaman Besni üzümü… Adıyaman kabağı. Kars’ın kaşar peyniri... Sason sucuğu, balı… Mardin leblebisi, kabağı, bademi… Anlayacağınız iliyle özdeşleşmiş, ürünler getirilmeye özen gösteriliyor Haşimiyzade’de.

E DAHA NE OLSUN?

Haşimiyzade’ye ilk fırsatta gidin. Hatta fırsatı kendiniz yaratın; özellikle Haşimiyzade’ye gitmek üzere evden çıkın. Bir kere giderseniz, bir daha da vazgeçmeyecek müdavimlerinden olacaksınız. Neden mi?  Çünkü burada kalite ve hijyen var. Ucuzluk var. Çünkü burada güler yüz var. Dahası, burada kusursuz ikram ve hizmet var. E daha ne olsun?

Haşimiyzade, 08.30-23.00 saatleri arası; güler yüzlü personelinin kusursuz hizmetiyle, siz konuklarını ağırlamak için beklemektedir.

Şimdiden keyifli alışverişler…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
4 Mayıs 2024 e-gazete