YENİ YERLER

KRİSTAL PARK

BATMAN’IN KONUK EVİ: KRİSTAL PARK

KRİSTAL PARK
16-09-2014 21:22
Google News

Merhaba değerli Sonsöz okurları

Yine sizlerle çok seçkin bir mekâna, Batman’ın konuk evi olan Kristal Park’a doğru yol alıyoruz.

Bu doğrultuda mekânın müdürü olan Ercan Gök’le başlıyoruz sohbetimize.

1989’DA KURULDU

Site’de olan Kristal Park, ilk olarak 1989’da TPAO bünyesinde restoran otel olarak kuruldu. O zamanlar TPAO çalışanlarına hizmet vermekteydi. Yani Kristal Park’a gidebilmek için TPAO çalışanı veya ordan çalışan birinin akrabası ya da yakını olmak gerekiyordu.

2012’DE HALKA AÇILDI

Dışarıya kapalı olan mekân, 2012 yılında özelleştirildi. Böylece halka açıldı. Anlayacağınız, isteyen herkes bu mekana gidebiliyor artık.

ÇAY-KAHVE KEYFİNE BEKLERİZ

Mekânın kapısından içeri girdiğimizde bizi çay, kahve içilen salona aldılar. Mekân müdürü Ercan Gök, karşıladı bizi.

Yerler kahverengi halıyla döşenmiş. Yine kahverengi koltuklarıyla, LCD televizyonuyla krem renk duvarlarıyla, büyük geniş pencerelerinden sarkan kahverengi perdeleriyle ve kırmızı siyah tavanıyla, kendi ambiyansını yaratmış çok rahat modern bir salon. Deyim yerindeyse çay-kahve keyfi burada tavan yapıyor. Ve burası sizi, kendi evinizin oturma odasında hissettirecek kadar rahat.

ÇOCUKLARI DA DÜŞÜNDÜK

Çay-kahve salonuyla dikkat çeken mekân da çocuklar da unutulmamış. Burada küçük ve şirin bir oyun parkı var. Böylece anne-babalar sohbet edip çay, kahve içerken çocuklar da sıkılmayacak, oyun parkında oynayarak hoş vakit geçirebilecekler.

PASTANEMİZE DE BEKLERİZ

Ercan Bey bizi çay, kahve salonundan sonra mekânın pastane bölümüne götürüyor. Doğum günü organizasyonlarına ev sahipliği yapan pastane bölümünde sizler de sevdiklerinizin doğum günlerini kutlayarak onları sevindirebilirsiniz. Ya da canınız tatlı veya pasta mı yemek istedi, bir şeyler mi içmek istediniz, hiç düşünmeden burayı tercih edebilirsiniz. Burada sütlü nuriye, sütlaç, kazandibi, revani, şeker pare ve sayamadığım birçok tatlı çeşidini istediğiniz içecekle birlikte afiyetle yiyebilirsiniz.

Pastane bölümünde de taş duvarlar, yine krem düşünülmüş. Televizyon unutulmamış burada da. Büyük, geniş pencereler, krem perdelerle giydirilmiş. Beyaz zeminde kahve masa ve krem rengi sandalyeleriyle dekoru tamamlanmış bu bölümün de.

MUHTEŞEM BİR ATMOSFER

Pastaneden sonra Ercan Bey’le mekânın restoran kısmına gidiyoruz. 400–480 kişilik salona girince gözlerime inanamıyorum. Muhteşem bir atmosfer yaratılmış burada. Restoranın bir de sahnesi var. Yani burada müzikli organizasyonlar da yapılıyor belli aralıklarla. Ailenizle, arkadaşlarınızla, sevdiklerinizle burada çok güzel, kaliteli vakit geçirebilirsiniz. İl dışından gelen misafirlerinizi hiç tereddüt etmeden buraya getirebilirsiniz. Koca sahnesi restoranı ikiye bölmüş. Yani sahne, restoranın ortasına kurulmuş. Böylece sahne, restoranın her tarafından çok rahat görülebiliyor.

Beyaz zemin ve tavanda taş duvarlar açık kahverengi düşünülmüş. Bir cephesinin tümüyle cam olması ferah bir hava yaratmış. Bu büyük ve geniş pencereler, kahverengi perdelerle giydirilmiş. Krem rengi sandalyeler, masalardaki kahve, kırmızı örtülerle şıklığı tamamlamış.

ANNELERİ UNUTMADIK

Mekân burada da annelerin rahatlığını unutmamış, bebek sandalyeleri konuşlandırılmış masaların kenarlarına. Böylece anneler rahat bir şekilde yemeklerini yiyebiliyorlar.

 

FİLM SETİ GİBİ MUTFAK

Restorandan sonra mekân müdürü Gök, bizi mutfağa götürüyor. Mutfağı gördüğümde yine şaşkınlık içinde kalıyor, gözlerime inanamıyorum. Bir an film setinde falan hissettim kendimi. Kocaman bir mutfak! Tam 1000 kişiye yemek pişirip hazırlayacak kapasitede bir mutfak.

Bu mutfakta, aşçılar kuzu dolma, kuzu tandır, kavurma, kuzu incik, el basan, tava, hünkârbeğendi, saray tava, kaburga, çömlek güveç, pizza, lahmacun; kuşbaşılı, kıymalı, kaşarlı pide çeşitlerini ve daha sayamadığım birçok yemeği pişiriyor.

AÇIK BÜFE KAHVALTIMIZLA HİZMETİNİZDEYİZ

Mekân hafta sonları da Batmanlılara farklı bir hizmet sunuyor. Açık büfe kahvaltısıyla saat 08.00’da sizleri ağırlamaya başlıyor.

 

SIRA GECELERİMİZ OLUYOR

Mekân müdürü Ercan Gök, daha önce sıra geceleri düzenlediklerini, ilerleyen zamanlarda yerel sanatçılar eşliğinde bunu tekrarlayacaklarını belirtiyor.

Ercan Bey, resmi kurumların organizasyonlarına ev sahipliği yaptıklarının hatırlatmasını da yapıyor bize. Sizler de bu seçkin mekânda organizasyonlarınızı yaptırabilirsiniz.

08.00–00.00 saatlerinde hizmet veren mekân, oturma salonuyla restoranıyla pastanesiyle 39 personel eşliğinde hizmet veriyor: 11 aşçı, 20 garson ve 8 temizlikçisi var.

BAŞARMAK EKİP RUHUNDA SAKLI

Ercan Bey’e böyle güzel, farklı, her şeyi düşünülmüş, hiçbir eksik bırakılmamış bir yeri çevirmenin, yönetmenin zorluğunu belirttiğimde Ercan Bey’den bunun tek kişilik değil bir ekip işi olduğu cevabını alıyorum. Yani başarmanın ekip ruhundan geçtiğinin altını çiziyor.

 

YEMEKLERİMİZ ASLINDA UCUZ

“İnsanlar buraya neden gelsin, neden burayı tercih etsin?” sorusunu yöneltiyoruz Ercan Bey’e. Ercan Bey “burası güvenli bir yer. Burada bayanlar saatlerce kalsa kimse dönüp de bir söz söylemez. Yani insanlar, buraya ailelerini çok rahat getirebilirler. Ortam rahat, güzel. Yemeklerimiz de hem temiz hem lezzetli hem de ucuz. Dışardan bakılınca burası diğer yerlerden pahallı gibi görülüyor, öyle düşünülüyor. Ama aslında tam tersi. Yemeklerimiz diğer benzer yerlerden pahallı değil aksine ucuzdur” yanıtını veriyor.

KRİSTAL PARK DURAĞINDA İNİN

Her kesime ve yaşa hitap eden bu seçkin, farklı, çok işlevli mekâna gitmek için ne duruyorsunuz? Burada deyim yerindeyse “yok yok.” Her şey düşünülmüş. Bütün gün sabahtan akşama kadar sevdiklerinizle sıkılmadan; güzel, hoş vakit geçirebilirsiniz. O zaman hemen lezzet yolculuğunuza başlayın ve Kristal Park durağında inin. Sizi orda çok deneyimli, güler yüzlü, güzel bir ekip karşılayacaktır. Afiyet olsun…

 

Foto: Yusuf KAVAK

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
9 Mayıs 2024 e-gazete