YENİ YERLER

NAS LUNAPARK, EĞLENCE SEKTÖRÜNDE ÇIĞIR AÇTI

“Yeni Yerler-Yeni Mekânlar” köşemiz için Havaalanı yolu Desmal Düğün Salonu karşısında, 10 dönüm arazi üzerine kurulan Nas Lunapark ve Eğlence Merkezi’ni ziyaret ettik.

NAS LUNAPARK, EĞLENCE SEKTÖRÜNDE ÇIĞIR AÇTI
05-10-2015 18:56
Google News

Ne mi var burada?

Sizi stres ve sıkıntılarınızdan uzaklaştıracak, keyifli zaman geçirmenizi sağlayacak dev bir tesis… Batman’ın eğlence ve sosyal hayatında çığır açmaya iddialı… İşadamı Necdet Nasıroğlu tarafından Batman’a kazandırılan Nas Lunapark’ı büyük bir titizlikle gezip incelemeler yapıyor, mekanı sizler için sayfamıza taşıyoruz.

60 MEMLEKETTE LUNAPARK KURDUM

İşletme Müdürü Necdet Bey, sektörde epey bir iddialı. Sohbetimiz sırasında anlıyorum ki tecrübesine güveniyor. Zira bugüne kadar Ankara, Trabzon, İstanbul, İzmir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Mardin ve Eskişehir’in de aralarında bulunduğu 60 ilde lunapark kurmuş. Yıllarını bu sektöre harcamış. Deneyim ve tecrübesine güvenerek memleketi Batman’da da bu yatırımı yapmak için kolları sıvamış.

AMACIM, BATMAN’A YATIRIM VE HİZMET YAPMAK

Nas Lunapark’la neyi hedefliyorsunuz?” sorusunu yöneltiyorum Necdet Bey’e. Amaçlarının yatırım ve hizmeti bir arada yapmak olduğunu belirten Sayın Nasıroğlu Ben yıllardır bu sektördeyim. Batman’a da uzun zamandır bu yatırımı yapmak istiyordum ancak yer arayışlarımız uzun sürdü. Batman’da eğlence sektöründe ne yazık ki koca bir boşluk var. Biz bu lunapark ile eğlence sektöründeki açığı kapatmak istedik. Tabi ki koca bir şehre dönüşen Batman’a bu yetmez. Başka işadamları ve yatırımcıların da bu ve buna benzer yatırımlar yapması gerekiyor. Biz buna ön ayak olmayı amaçladık yanıtını veriyor bize.

LUNAPARKTA YOK YOK

Dev alanda kurulan lunaparkımız, eğlenceli mi eğlenceli… Hareketli mi hareketli… Çeşit çeşit oyun makineleri ile renk kazandırılmış mekâna. Çarpışan otolarda stres atıyor, gondol ve balerinde adrenalinin doruklarına varıyor, 17 yıl aradan sonra Batman’a gelen dönme dolapta kenti havadan görüntülerken nostaljiye yolculuk yapıyor, kamikaze ile enerjinizi boşaltıyorsunuz. Sadece bunlar mı? Yetişkinler için olduğu gibi çocuklar için de gözde bir mekân oluşturulmuş. Elma kurdu, çocuk treni, çocuk gondolu, çocuk salto, çocuk helikopter, çocuk dönme dolap ve uçan sandalye ile onlara güzel bir jest yapılmış.

SOSYAL TESİSLERLE TAM DONANIMLI

Mekân, sadece oyun makineleri ile değil, sosyal tesislerle de tam donanımlı. 1,5 dönüm alana sahip otopark, kafeterya, lokanta, çocuk emzirme ve müdahale odası, pastane, büfe, berber, bay-bayan lavabolar, hediyelik eşya dükkânları için alanlar oluşturulmuş. Burası sadece işletme sahibi ve personelleri için değil, esnaflar için de ekmek kapısı haline dönüştürülmüş. Sosyal tesis anlamında Batman’da yine bir ilke imza atacak olan Nas Lunapark, açacağı fuar alanı ile tesise hem hareketlilik kazandıracak, hem de fuarda satış yapma imkânı yakalayacak olan esnaflara iş kapısı açacak.

60 PERSONELİMİZ VAR, KADROMUZ BÜYÜYECEK

İlk etapta 62 personelle hizmet vermeye başlayan Nas Lunapark’ta güvenlik personelleri, jeton toplayıcıları, makinistiler ve yardımcı elemanlar, sizlerin emniyeti ve rahatı için kolları sıvamış. Mekâna kazandırılacak olan yeni makine ve alanlarla çalışan kadrosunun büyümeye devam edeceğini söyleyen İşletme Müdürü Necdet Nasıroğlu “Kadromuza yeni personelleri ekleyerek hem insanlara iş kapısı açıyoruz hem de buraya gelen ziyaretçilerimize daha rahat ve güvenli zaman geçirmelerini sağlıyoruz” ifadelerini kullanıyor.

MEDRONA SİRKİ BURAYA GELECEK

Nas Lunapark, Batman’da ilkleri gerçekleştirme konusunda iddialı mı iddialı. Dünyanın en büyük sirki olan Medrona’yı Batman’a getireceklerini söylüyor Sayın Nasıroğlu. Hemen izah edeyim, Medrona Sirki, Fransa'da kurulmuş olan bir gösteri topluluğudur. Türkiye'de Bozüyük, Konya, Antalya, İzmir, Diyarbakır, İstanbul, Ankara, Ayvalık, Adana, Afyon gibi illerde gösteriler düzenleyen sirkte toplam 200 personel çalışır, 18 fil, 20 kaplan, 200 at, 4 zürafa, 2 gergedan, 30 deve, 50 köpek, 30 yılan ve kuşlar, kediler, köpekler bulunmaktadır. Hayvanların gösterileri dışında trapez ve akrobetik gösteriler, birçok palyaço, bıçak atma vb. tehlikeli, eğlenceli ve heyecanlı gösteriler düzenlenmektedir.

50 BİN TANE BİLET DAĞITACAĞIZ

Batman’a hizmet için kurulduk” diyen Sayın Nasıroğlu, açılışa özel kentteki kurum, kuruluş ve sendikalara 50 bin adet bilet dağıtımını gerçekleştireceklerini söylüyor. Anlayacağınız, Nas Lunapark’a gitmeyen kalmayacak…

EMNİYET, HAD SAFHADA

Sohbetimiz sırasında müfettiş edasıyla lunaparkı gezip makineleri incelemeyi de ihmal etmiyoruz. Gönül rahatlığı ile söyleyebilirim ki, mekânda bulunan bütün oyun makineleri emniyetli… Çarpışan arabalarda dahi emniyet kemerlerinin bulunduğunu gözlemliyoruz. Kamikaze, gondol, balerin, çocuk oyun makineleri… Kısacası istisnasız hepsinde güvenlik had safhada. Otomatik güvenlik kemerleri, makinistler tarafından açıp kapatılıyor. Dünyanın en güvenlikli makinelerini Batman’a getirdiklerini açıklayan Nasıroğlu “Buraya getirdiğimiz makineler sıfırdır. Makinelerimizin kontrolü için personeller tutuyoruz. Emniyet kemerleri ile dünyanın en güvenilir makineleri Batman’dadır. İtalyan yapımıdır. Yıllardır bu sektörün içindeyim. Birikim ve tecrübemle kurduğum Nas Lunapark’ta ziyaretçilerimiz gönül rahatlığı ile eğlenip zaman geçirebilirler. Mekâna ait jeneratörle elektrik kesintilerinin de önlemini aldık” diyor.

FİYATLAR, GENİŞ AİLE YAPISINA UYGUN

Burada bulunan bütün oyun makineleri jeton karşılığında çalışıyor. Jeton fiyatlarını soruyorum İşletme Müdürü’ne. Bölgede geniş aile yapısını göz önüne alarak fiyatlandırma yaptıklarının altını çiziyor Sayın Nasıroğlu. Tek jetonu 3 TL’den, 10 jetonu ise 25 TL’den sattıklarını öğreniyoruz.

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Nas Lunapark, vatandaştan gelen baskılar nedeniyle açılışını erken gerçekleştirmiş. Henüz tesiste faaliyet gösterecek olan işyerleri ve fuar için çalışmalar sürüyor. Ayrıca lunaparkın zemini baştan sona kilit taşları ile döşenecek. Yer yer yapılacak yeşillendirme çalışmalarıyla da gözünüzü gönlünüzü açacak.

ULAŞIM SORUNU YOK

Batman şehir merkezinde olan mekâna, kentin her yerinden rahatlıkla ulaşabiliyorsunuz. Yürüme mesafesinde olan mekâna kırmızı başlıklı minibüslerle de gidilebileceği bilgisini veriyor İşletme Müdürümüz Necdet Bey.

TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Tesisin açılmasına desteklerini sunan herkese teşekkürlerini iletiyor Sayın Nasıroğlu. Valiye, Vali Yardımcılarına, Belediye Başkanlarına, İl Özel İdaresine özel teşekkürlerini iletiyor.

HAFTANIN 7 GÜNÜ AÇIK

Mekânımız, hafta içi-hafta sonu dinlemiyor, haftanın 7 günü sizlere kapılarını açıyor. Sabah 08.00 itibariyle açılışı yapılan mekânda 10.00’dan sonra müzik ziyafeti başlıyor. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar sizi eğlendirmeyi görev bilen mekânda çocuklarınızla veya arkadaşlarınızla kaliteli zaman geçirebiliyorsunuz. Nas Lunapark Yetkililerine 0532 273 16 26 no’lu hattan, Personel Müdürü Metin Bademci’ye 0544 273 16 26 no’lu hattan, mekânın irtibat bürosuna ise 0488 213 16 26 no’lu hattan ulaşabiliyorsunuz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete