YENİ YERLER

ÖZEL ÇOCUKLAR BURADA GÜVENDE

Yeni Yerler-Yeni Mekânlar köşemizde bu hafta, özel bir yeri tanıtacağız. Belde Mahallesi 3210 Sokak No: 17’de bulunan Özel Batman Güven Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin konuğuyuz.

ÖZEL ÇOCUKLAR BURADA GÜVENDE
28-08-2017 22:10
Google News

2009 yılından bu yana rehabilitasyon merkezlerinde çalışan Zihinsel Engelliler Öğretmeni Ahmet Kurt, Özel Batman Güven Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi’nin Kurucu Müdürü. Kapıda, güler yüzle karşılıyor bizi.

1 AY ÖNCE HİZMETE AÇILDI

Umudunuza Güvenin” sloganıyla hizmet veren Rehabilitasyon Merkezimiz, kaliteli eğitim iddiasıyla öne çıkıyor. Batmanlılara hizmet vermekten mutluluk duyduklarını belirten Sayın Kurt1 ay önce hizmet vermeye başladık” diyor. Fizyoterapist, özel eğitim hocası ve psikolojik danışma hocaları tarafından eğitim verilen merkez, 1 dönüm arazi üzerinde, iki dubleks daireden oluşuyor. 500 metrekarelik yeşil bir bahçesi var. Bahçe, voleybol, futbol, basketbol sahamız, at terapisi gibi sosyal tesislere uygun yapıda.

NELER YAPILIYOR?

Rehabilitasyon Merkezinde fizik tedavi, zihinsel engelliler destek eğitimi ve otizm programlarlar uygulandığını, at terapisi, su terapisi, elektro terapi, ve duyu algı bütünleme tedavi yöntemleri ile eğitimlerin bütünleştirildiğini öğreniyoruz.

AT TERAPİSİ, ÖĞRENCİLERİ MUTLU EDİYOR

Batman’da ilklere imza atmış Özel Batman Güven Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi. Özel öğrenciler için getirttikleri Midilli Atı ile rehabilitasyonu sağladıklarını belirten Sayın Kurt “Hipoterapi (At ile terapi), fiziksel, zihinsel veya duyuşsal bozukluğu olan bireylerde fonksiyonel açıdan iyileşme ve gelişmek sağlamak amacıyla atın hareketlerinden yararlanan bir tedavi yöntemidir. Bu sayede denge bozuklukları, iletişim bozuklukları, zayıf postürel kontrol, hareket bozuklukları gibi bozukluklar tedavi edilmektedir.  Bu tedavi yöntemimiz ücretsiz bir şekilde bu yapılmaktadır” diyor.

HİDROTERAPİ (SU TERAPİSİ) RAHATLATIYOR

Hidroterapi (Su Terapisi)’ne ilişkin de bilgi veren Zihinsel Engelliler Öğretmeni Ahmet Kurt “Fizik tedavisi gören öğrencilerimiz için uygulanan bir terapi yöntemidir. Hidroterapi, suyun kaldırma kuvvetinin etkisiyle kişinin gerçek ağırlığının yüzde 10’unu taşır. Bu da kişinin kaslarına fazla yük binmesini engeller ve hareketler daha kolay gerçekleşir. Öğrencilerimiz bu yöntem sayesinde rahatlıkla eklemlerini kullanarak egzersizlerini daha ağrısız ve aktif bir şekilde yapabiliyor. Bel-sırt ağrısı, kas-iskelet sistemi yaralanmaları, eklem zedelenmeleri, kalça protezi, denge problemleri gibi birçok hastalığın tedavisinde önemlidir. Ayrıca elektro terapi yöntemi ile de öğrencilerimize elektrik verilerek bazı çalışmayan bölgelerin yeniden aktifleşmesini sağlıyoruz” dedi.

HER ŞEY ÜCRETSİZ…

Bu merkezden faydalanmak, sandığınız gibi zor ve zahmetli bir iş değil. Devlet destekli bir kurum olduğu için bu merkezdeki her şeyi sizin yerinize devlet karşılıyor. Sizin yapmanız gereken tek şey, kayıt işlemlerini tamamlamak. Bunun için de sağlık raporu alıp, merkeze gelmeniz yeterli. Sayın Kurt, Özel Batman Güven Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde uygulanan tedavi, zihinsel engelliler destek eğitimi ve otizm programlarları ile at terapisi, su terapisi, elektro terapi, ve duyu algı bütünleme tedavi ve servisinin tamamen ücretsiz olduğunu, altı çizili bir şekilde vurguluyor.

ÖĞRENCİLER KAPIDAN ALINIP, KAPIYA BIRAKILIYOR

Öğrencilerin her türlü konforunu düşünen Özel Batman Güven Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, servis araçları ile öğrencileri evlerinden alıp eğitimin ardından yeniden eve bırakıyor. Öğrencileri için her şeyi düşündüklerini söyleyen Sayın KurtÖzel Batman Güven Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi’nde öğrencilerimiz için her şeyi düşündük. Merkezimizde duyu algı odamız, otizm ve zihinsel engelli öğrencilerimiz için yapılan özel bir odadır. Ayrıca rehberlik araştırma merkezinin verdiği rapora göre öğrenciler buraya geldiği zaman neye ihtiyaçları varsa biz onları burada karşılıyoruz. Eğitimlerimiz birebir olup, rehabilitasyon merkezimizde fiziksel engelliler, zihinsel engelliler ve yaygın gelişimsel bozukluk (otizm)'li öğrencilere yönelik faaliyetlerimiz var. Öğrencilerimizi evden alıp eğitimlerini tamamladıktan sonra yeniden evine güvenli bir şekilde bırakıyoruz” dedi.

ENGELLİ ÇOCUKLARINIZI, SOSYAL ÇEVREDEN UZAK TUTMAYIN

Engelli çocuklarınızı, eve hapsedip, sosyal yaşamdan koparmayın. “özel çocuk” muamelesi görebileceği Batman Güven Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi’nde eğitimin en kalitesi ile buluşturun. Fiziksel ve ruhsal destek alıp motive olabileceği bu merkezde, çocuklarınızın yaratıcılığı artacak, kendilerini toplumda yük olarak görmek yerine faydalı bireyler olabilecekleri inancına erişecekler. 0546 215 22 72 ve 0488 215 22 72 numaralı hattan ulaşabileceğiniz Batman Güven Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi’ne Sonsöz’ün selamlarını iletmeyi unutmayın…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete