YENİ YERLER

TADI DAMAK’TA KALAN LEZZET

Yeni Yerler-Yeni Mekânlar sayfamız için Batman’ın 4 ay önce hizmete açılan, çiçeği burnunda bir mekânına konuk oluyoruz. Gap Mahallesi 2504 sokak Ortadoğu Koleji yanında Damak Ocakbaşı’ndayız.

TADI DAMAK’TA KALAN LEZZET
04-07-2019 19:00
Google News

 

Kaşarlı köfte, közde künefe, eşsiz ızgara…
BAKÜ’DE LOKANTACILIK YAPMIŞ DENEYİMLİ BİR MEKÂN SAHİBİ
Mekân Sahibi Serdar Ulu’yu tanıyoruz önce. Batmanlı Ulu. 3 yıl boyunca Bakü’de lokantacılık sektöründe hizmet vermiş. Bu alanda ufku gelişmiş, vizyon sahibi olmuş. Lokantacılık serüvenini, Batman’da sürdürmek istemiş. Damak Ocakbaşı’nı hizmete açmış.
ŞIK BİR DEKORASYON, AHŞAP BİR MEKÂN
Şık dekorasyonu ile göz alan, tamamen ahşap yapıda, içi ve avizelerine kadar profesyonelce döşenip estetik hale getirilen mekânı karış karış geziyoruz. 
MEKÂNIN TEMİZLİĞİ GÖZE ÇARPIYOR
Hijyeni ile dikkat çeken mekân. mutfak ve raflarını, lavabo ve masalarını titizlikle inceliyoruz. “Mekânımızda temizlik ve hijyeni, öncelikli prensibimiz olarak belirledik. Personellerimizin titizliği, bizim için çok önemli. Mekânın ve mutfağın temizliği, en fazla dikkat ettiğimiz konuların başında geliyor. Müşterilerimiz, burada gönül rahatlığı ile yemeklerini yiyebilirler” diyor Mekân Sahibi Ulu.
5 METRELİK AKVARYUM EŞLİĞİNDE YEMEK
Mekânda gözünüze ilk çarpan şey, yemeklerin pişirildiği ocağa boydan boya döşenmiş olan 5 metrelik akvaryum oluyor. Ocakbaşına çok farklı bir konsept kazandırılmış. Mekan Sahibi Serdar Ulu “Konsepti çok farklı kıldık. Özel tasarlanmış akvaryum ile mekâna hareketlilik kazandırdık. Okyanus suyunda balıklar eşliğinde yemek yeme lezzeti sunmak istedik. Müşterilerimiz dilerse ocakbaşında oturup akvaryum eşliğinde yemeğini yiyebilir” diyor.
 

 

MENÜDE YOK YOK
Mekânın ortasında duran ocakbaşı, yemek kokuları ile iştahınızı arttırıyor. Yemekler, doyurucu miktarda geliyor bu yüzden. Menü ise çok zengin. Yok yok… Karışık ızgara, kaşarlı köfte, alinazik, beyti sarma, pirzola, ciğer, adana, damak specialı özel fıstıklı kebap ve saç tavalar… Mevsim salataları, çiğköfteler, közlenmiş soğan ve biberler, havuçlu salata taratorlar… Adana’nın en kaliteli şalgamı, yayık ayran, sıcak ve soğuk içecekler…
KAŞARLI KÖFTEYİ MUTLAKA DENEYİN
Tüm yemek çeşitlerinde iddialı bir mekân. Ama kaşarlı köftesi, enfes… Mekân Sahibi Ulu da göğüs kabartarak anlatıyor “Bizim tüm ızgara çeşitlerimiz ve yemeklerimiz çok lezzetli. Salatalarımız, eşsiz. Ancak herkesin mutlaka denemesi gereken bir ızgaramız var, kaşarlı köfte. Müşterilerimiz gerçekten çok sevdi. Özel soslarla harmanlanan köftemiz, içine konulan kaşarla pişirilip, servis ediliyor. İddia ediyoruz bu lezzeti hiçbir yerde bulamazsınız” dedi. 
 

 

OCAĞIN BAŞINDA USTA BİR İSİM VAR
Bu kadar iddialı bir mekânda, aşçıyı merak ediyoruz. Ocak başında usta bir isim çarpıyor gözümüze. Lokantacılık sektörüne yıllarını vermiş, Batman’ın bilinen ustalarından Halil Usta’yı, ocak başında ızgara pişirirken görüntülüyoruz. Özel sosları, kendine has yemek pişirme usulleri ve elinin lezzetiyle Halil Usta, Damak Ocakbaşı’nda daha iddialı.
KÖZDE KÜNEFEYİ DENEDİNİZ Mİ?
Yemekte olduğu kadar tatlıda da iddialı olan Damak, közde künefe ile Batman’da farklı bir lezzet oluşturdu. Serdar Ulu’nun babası, 35 yıllık kadayıf ustasıymış. Tatlılar, onun elinde pişiyor. Köz ateşinde pişen künefelere enfes bir lezzet kazandırılıyor.
HAFTANIN 7 GÜNÜ AÇIK
Haftanın 7 günü 10.00–01.00 saatleri arasında açık bulabileceğiniz mekânda eş, dost ve arkadaşlarınızla rahatça oturup yemeğinizi yiyebilirsiniz.
SONSÖZ’E ÖZEL İNDİRİM
Ev veya işyerlerine sipariş ulaştıran Damak, yemek sepeti ile anlaşmalı. Yemek sepeti uygulamasından sipariş verdiğiniz yemekler, Damak’la ev veya işyerinize ulaşıyor. Ve sıkı durun çünkü Damak, bundan böyle Batman Sonsöz’ün okurlarına ekstra indirim ve sürprizler yapacak. Bunun için 0534 598 12 12 no’lu hattan ulaşabileceğiniz Damak’a selamlarımızı iletmeniz yeterli olacak. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete