YENİ YERLER

TATLI VE KAHVALTIDA MARKA İSİM; NACAROĞLU

Batman’ın marka mekânlarından Nacaroğlu’ndayız bu hafta.

TATLI VE KAHVALTIDA MARKA İSİM; NACAROĞLU
22-12-2019 17:10
Google News

 

Yeni Yerler-Yeni Mekânlar Sayfamızı tatlandıralım istedik. Batman’da 3 şube ile hizmet veriyor Nacaroğlu. Biz, Turgut Özal Bulvarı Valilik karşısında bulunan Merkez Şubesi’ndeyiz.

IŞIL IŞIL BİR MEKÂN

Nacaroğlu’na girdiğiniz ilk andan itibaren ışıl ışıl görüntüsü, göz alıyor zaten. Temizlikten adeta parlıyor mekân.

KENDİMİ BİLDİM BİLELİ ÇALIŞIYORUM

İşletme Sahibi Hafit Çiftçi, 50 yaşında. Belli, epey tecrübeli. Müşteriyi el üstünde tutuyor. Kâr elde etmekten ziyade, iyi hizmet sunmanın gayreti içinde. Kendini  “Van’da doğdum. Kendimi bildim bileli çalışıyorum. Henüz ilkokul 2’de başladı iş hayatına atılışım. Karton topladım, çekirdek sattım. Anne ve Babamı kaybedince hayatta kalabilmek için çalışmak, çok çalışmak gerektiğini anladım. En iyi tatlı işletmelerinde usta olarak çalıştım önce. İyi bir tatlı ustasıyım. Çok şükür emeğimin karşılığını aldım. Şimdi de başkalarına ekmek kapısı oldum” sözleriyle anlatıyor bize.

NACAROĞLU, GAZİANTEP FİRMASI

Nacaroğlu, tüm Türkiye’de bilinen ve tanınan bir marka. Tatlının başkenti Gaziantep’ten doğmuş bu isim. Şimdi 18 ilde şubeleri var. Bölge imalathanelerinde üretim yapılıyor. Batman da imalathanenin bulunduğu illerden biri.

İMALATHANEDE ÜST DÜZEY HİJYEN KOŞULLARI VAR

İmalathaneyi gezdirmek istiyor bize Hafit Bey. “Ama şimdi olmaz” diyor. Ansızın, baskın yaparcasına gelmemizi istiyor. Orada uygulanan hijyen kurallarından pek bir emin. “Benim yiyemeyeceğim, çocuğuma yediremeyeceğim şeyi, başkasına yedirmem” diye de ekliyor.

FİRMANIN EN ÖNEMLİ KURALI DÜRÜSTLÜK

Nacaroğlu’nu ayakta tutan en önemli şeyin, dürüstlük ilkesi olduğunu öğreniyoruz. “Dünden kalmış tatlıyı, bugün çıktı diye satan personelin burada işi olmaz” diyor Hafit Bey.

ÜRÜNLER TAZE VE HAKİKİ

Nacaroğlu’nda hem kahvaltıların hem tatlıların lezzetli olmasının sırlarını öğreniyoruz. Burada tatlı ve kahvaltılarda kullanılan malzemeler, özene bezene seçiliyor, taze ürünler kullanılıyormuş. Kahvaltıda sunulan özel böreğin peyniri bile Van’dan getiriliyor. Tatlılar, taş fırında meşe odununda pişiriliyor. Tatlılarda kullanılan fıstık, peynir ise Gaziantep’ten günlük ve taze olarak getiriliyormuş.

KAHVALTI ENFES

Nacaroğlu’nun en güzel yanlarından biri, enfes kahvaltısı. Kendi imalathanelerinde hazırladıkları börekler, Van peyniri ve tereyağı, bal, reçel, patates kızartması, sezonun sebzeleriyle hazırlanan kahvaltı menüsü sadece 17,5 TL. Çay ücretsiz. Hemen yan giriş bölümünde Leman Abla’nın pişirdiği gözlemeler ise sofranın baş tacı oluveriyor şüphesiz.

FABRİKA GİBİ BİR FİRMA

Nacaroğlu’nun 18 şubesinde toplam 200 kişi çalışıyor. Tabi imalathane personelleri bu rakamın dışında. Batman Merkez Şube’de 15 personelle hizmet veriliyor. Diğer şubelerle birlikte toplam 100 personel. Ciddi bir rakam.

SİPARİŞTE SINIR YOK

Organizasyon ve özel günlere toplu sipariş pişiren Nacaroğlu, Batman’ın neresinden ararsanız arayın tek bir dilim tatlı bile isteseniz, kapınıza kadar geliyor. Bu da müşteriye verilen değeri gösteriyor. Mekâna geldiniz ve yiyebileceğinizden fazla tatlı istediniz. İşte orada size “dur” deniyor. İşte burada da dürüstlük ilkesi işin içine giriyor. Çünkü yiyemediğiniz tatlının çöpe gideceğini bile bile size satıp para kazanma gibi bir derdi yok.

ORGANİZASYONLARA AÇIK

2 katlı mekânda aynı anda 180 kişi ağırlanabiliyor. Oyun bölümünde çocuklarınız eğlenceli zaman geçirirken, siz kahvaltınızı yapıp, tatlınızı yiyebiliyorsunuz. Mekânda, özel gün ve haftalarınızı da kutlayabiliyorsunuz. Haftanın 7 günü 06.30–00.00’a kadar açık bulabileceğiniz mekanda günlük ve taze tatlı bulabiliyorsunuz. Cevizli, fıstıklı, havuç dilim, soğuk baklava gibi bütün tatlı çeşitlerinin hazırlandığı mekanda çay ve kahvenizi de yudumlayabiliyorsunuz.

GÖZLEMECİ LEMAN ABLA İLE MUTLAKA TANIŞMALISINIZ

Demin de bahsettim. Mekânın hemen girişinde gözleme pişiren Leman Abla ile mutlaka tanışmalısınız. En güzel peynir, çok iyi hazırlanmış patates ve iç harçlarından gözlemeler pişiren Leman Abla, 9 kızına bu şekilde bakıyor.

SONSÖZ’DEN SELAMLARIMIZI İLETİN

Sosyal sorumluluk kampanyalarına açık olan mekânımız, özel gün ve haftalarda özel bireyleri ve engellileri ücretsiz ağırlıyor, sporculara maddi-manevi destek de oluyor. 0488 216 27 27 numaralı hattan ulaşabileceğiniz Nacaroğlu’nda, Batman Sonsöz Gazetesi’nin selamlarını ileterek ekstra sürprizlerden faydalanabileceğinizi unutmayın.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete