YENİ YERLER

YUMURCAK’TA HER ŞEY BİR GÜLÜCÜK İÇİN

YUMURCAK’TA HER ŞEY BİR GÜLÜCÜK İÇİN

YUMURCAK’TA HER ŞEY BİR GÜLÜCÜK İÇİN
09-11-2014 17:47
Google News

Bu günkü ziyaret noktamızın, çocuklarınızın geleceğe ilk adımı atmasını sağlayan bir kurum olmasını istedik; bu doğrultuda “Özel Yumurcak Kreş ve Gündüz Bakım Evi”ne konuk olduk. Kreş müdürü Seçil Cengiz rehberliğinde kreşimizi tanıyamaya başlayalım o zaman.
7 YILDIR SİZLERLEYİZ
“Yumurcak” ismi, 7 yıldır Batman Çocuklarına hizmet vermektedir. Kültür mahallesi’nde olan “Yumurcak” daha önce Gap Mahallesi’nde hizmet vermekteydi.
Seçil Cengiz’e bu çocukları bünyelerine alırken; neleri hedeflediklerini soruyorum. Çünkü ebeveynleri; özellikle anneleri ikna etmenin kolay olmadığını söylüyorum. 

HEDEFLERİMİZ SAYMAKLA BİTMEZ
Cengiz, çocuklarının zihinsel, bedensel ve psikolojik gelişimlerini destekleyen eğitim vermeyi; onların kişilik özelliklerini, bağımsızlık, yaratıcılık, sorumluluk ve paylaşma duygularını geliştirmeyi, toplum kurallarını öğrenmeyi ve yerinde kullanabilmelerini sağlamayı hedeflediklerini belirtiyor. Hedeflerinin saymakla bitmediğini belirterek; çocuklarının, liderlik duygusunu ve öz bakım becerilerini geliştirmeyi, ilgi duydukları konulara kolayca konsantre oldukları gibi diğer konulara da konsantre olmalarını sağlamak için motive ettiklerini dile getiriyor ve “çocuklarımızın meraklı aktif, araştırmacı birer birey olmaları için yaratıcılık ve yeteneklerini desteklemeyi, evlerindeki sıcaklık, güven duygusunu okulumuzda da yaşamalarını ve her şeyden önemlisi mutlu olmalarını hedefliyoruz.” diyerek hedeflerini belirtiyor.


YAŞ GRUPLARINA GÖRE SINIFLANDIRIYORUZ 
Kreş müdürü Cengiz, Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı olduklarını, onların verdiği müfredat dahilinde eğitim ve aktiviteler yaptıklarını belirterek “Kurumumuzda, 0-6 yaş grubu çocuklarımız var. Dolayısıyla sınıflandırmayı da bu yaş gruplarına göre yapıyoruz.
Serbest zaman etkinliklerimiz oluyor. Sanat ve oyun etkinlikleri düzenliyoruz. Öğretmenlerimiz müzik etkinlikleri yapıyor. Böylece çocuklarımız, şiirler, şarkılar öğreniyor. Spor aktiviteleri, yazın havuz günlerimiz oluyor. Çocuklarımızı tiyatroya götürüyoruz. Bazen de tiyatrocu arkadaşlarımızı okulumuza çağırıyoruz.” cümleleriyle hedefleri doğrultusunda yaptıkları aktiviteleri sıralıyor.
 

4 BRANŞ DERSİMİZ VAR
Kreş müdürü Cengiz İngilizce, drama, bale ve jimnastik olmak üzere 4 branş derslerinin olduğunu; bu ders öğretmenlerinin de tamamının branş hocası olduğunu özellikle belirtiyor.
Seçil Cengiz, haftanın 4 gününü branş derslerine ayırdıklarını ve çocukların dikkat sürelerini baz alarak günde birer saat bu dersleri, uyguladıklarını dile getiriyor.
 

AKTİVİTELER ÇOCUKLARIMIZIN YAŞ GRUPLARINA GÖRE 
Kreş Müdürü Seçil Cengiz, eğitim programlarını çocukların yaş gruplarına göre düzenlediklerini aynı şekilde  çocukların yaş gruplarına uygun olarak; İngilizce, müzik,
drama, jimnastik gibi aktiviteleri uyguladıklarını belirtiyor.
Kreş müdürü, yaş grubu küçük olan çocuklarda eğitici kartlar kullandıklarını; görsel hafızaya dayalı bu kartlarla çocuklara beyin fırtınası yaptırdıklarını, çocuklara tuvalet ve yemek yeme alışkanlığı da kazandırdıklarını dile getiriyor.
 

YIL SONU ETKİNLİKLERİMİZ OLUYOR
Seçil Cengiz, ulusal bayramlar ve anma günlerinde, doğum günü, anneler günü, babalar günü gibi özel gün ve haftaları çocukların da aktif katılımıyla kutladıkları bilgisini veriyor. Bu etkinliklerinin yanı sıra kitap okuma günlerinin, paylaşım günleri ve oyuncak günlerinin de olduğunu ifade ediyor. Kreş müdürü, bahçe partisi düzenlediklerini belirtip ”Yılsonu etkinliklerimizde; çocuklarımızın yaptığı çalışmaları bahçede sergiliyoruz.” sözleriyle çocukların yaratıcılıklarına birebir ailelerinin de şahit olduğunu dile getiriyor.

 

BİLMEDİĞİMİZ ÜRÜNLERİ YEDİRMİYORUZ

Seçil Cengiz, yemekleri kendilerinin yaptığını belirterek “çocuklara yemek yaparken daha çok onların göz zevkine hitap ederek yemek yapıyoruz. Örneğin bir ıspanağı yemeleri için yumurtayla süslüyoruz. Yani o ıspanağı onlara yedirmek adına cazip kılmak için çaba gösteriyoruz. Mutfakta bilinmeyen ürünler değil; marka ürünler ve hazır su kullanıyoruz.” cümleleriyle çocukların sağlığına verdikleri önemi vurguluyor.

 

İLKOKULA HAZIRLIK SINIFIMIZ VAR
“Yumurcak” kreş gibi görünse de aslında sadece kreş değil. Okulun bir de ilkokula hazırlık sınıfı var. Seçil Cengiz, bu sınıflarının normal devlet okullarından hiçbir farkları olmadığını özellikle belirtiyor.
 

YUMURCAK’I EVLERİ GİBİ GÖRMELERİNİ İSTEDİK 
Cengiz, çocukların “Yumurcak”ı evleri gibi görmelerini istediklerini; bunun için uğraştıklarını belirtiyor ve bundan sonraki dönemlerde velilerle daha çok zaman geçireceklerini, bu doğrultuda veliler eşliğinde drama, spor gibi aktivitelerinin olacağı bilgisini de veriyor.
 

YAZ-KIŞ HİZMETE AÇIĞIZ
Hafta sonları kapalı olan “Yumurcak” yılın 12 ayı hizmet vermekte olup 06.30-19.00 saatleri arası çocuklarınızı ağırlamaktadır. Seçil Cengiz, “diğer kreşler akşam yediye kadar açık olmuyor. Sadece biz, akşam yediye kadar çocuklarımızı tutuyoruz. Çünkü bankada çalışan annelerimiz var. Bu sebeple, onları mağdur etmemek adına akşam yediye kadar çocuklarımızı tutuyoruz. Tatil günlerimizi de, yine velilerimize göre ayarlıyoruz. Çalışan annelerimiz olduğu için hafta sonları evdeler. Bu nedenle biz de tatil günlerimizi hafta sonlarına koyduk. Bu noktada veliler bize değil; biz velilerimize uyum sağlıyoruz.” sözleriyle de çalışma saatlerini velilere göre koordine ettiklerini belirtiyor.
 

GÜNLÜK VE SAATLİK BAKIMLARIMIZ DA MEVCUT
“Yumurcak” resmi bayramlarda çalışmak zorunda kalan anneleri de düşünerek; bu günlerde nöbetçi öğretmen bulundurmayı bir görev biliyor.
“Özel Yumurcak Kreş ve Gündüz Bakım Evi” adından da anlaşıldığı gibi; günlük ve saatlik bakımlar da yapmaktadır. Seçil Cengiz bunu da“Birkaç saatlik ya da bir günlük işi olan annelere de yardımcı olmak adına, ücret karşılığında çocuklarına bakıyoruz.” sözleriyle ifade ediyor.

BİZ BİR AİLEYİZ
Seçil Cengiz, okul yetkilileri ve çalışanları olarak bir aile olduklarını, bu aile sıcaklığını velilere ve çocuklarına da verdiklerini belirtip “biz burada bir aileyiz. Çocuklarımız burayı, bir okul değil de kendi evleri gibi görüyor. Biz, hem çocuklarımıza hem de ailelerine bu sıcaklığı verdik. Çünkü işimizi severek yapıyoruz. Çocuk bakmak özveri, sabır, anlayış ve güler yüz gerektirir. Biz bunun bilincini ve sorumluluğunu taşıyoruz. Bünyemizde bulunan çocukların her biri, bizim için ayrı ayrı çok önemlidir. Biz bu güveni ailelerimize verdik. Onlar da bize güvenip çocuklarını bize emanet ediyorlar.” sözleriyle çocuklara verdikleri önemi vurguluyor.
KÜLTÜR MAHALLESİ’NDEYİZ
2 kattan oluşan “Özel Yumurcak Kreş ve Gündüz Bakımevi” bahçesinde hayvan barınağı ve oyun parkı bulundurmaktadır.
Kışları doğal gaz ile ısıtılan kreş, güvenlik kamerası ve alarm sistemiyle korunmaktadır. 
Ayrıca 3 sınıf, bir uyku odası, kocaman bir mutfak ( çocuklar yemeklerini burada yuvarlak bir masada yiyor) ve ilkokula hazırlık sınıfından oluşmaktadır.
“Özel Yumurcak Kreş ve gündüz Bakımevi” nerde mi? Kültür Mahallesi 2607. sok. no:58’de. Seçil Cengiz ve ekibi çocuklarınızı karşılamaya ve onlara bakmaya çoktan hazır ve sizleri beklemekte.

 

Foto: Yusuf Kavak

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
6 Mayıs 2024 e-gazete