150 SPORCUYA 70 ANTRENÖR

13-07-2017

Yollarımızı kapatan, bazen daraltan, seçtiklerimizin elinden seçilmemişlerimizle zorla alınan kurum binalarımızı, dev beton bloklarla çevreleyen zihniyeti ve o zihniyetin duvarlarını sevimli göstermek için ne kadar süslemek gerekir?

Dün belediyenin önünde yarısı beton bloklarla işgal edilip kapatılan yoldan geçerken fark ettim. Beton blokların üstü yeşil renkli plastik sahte çim süsleme ile kaplanıyorlardı.

Bir söz var “Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz” der.

Alın size ayine, o işi yapanın resmi olsun; sahte yeşil çimleri ve şirin mi şirin süslemeleri.

Batman Belediyesine kayyum atanalı henüz birkaç ay geçtiğinde, AK Parti yanlısı HDP karşıtları şehrin vitrini sayılabilecek Turgut Özal Bulvarı ve uzantısı sokaklarda yapılan birkaç vitrin çalışması sayılabilecek asfalt ve temizlik hizmetinin fotoğraflarını sosyal ağlardan paylaşıp “hizmet budur” diyerek kayyumu sahiplenmeye başlamıştı.

Bununla beraber biz de birçok insanın eş dostun “sence kayyum çalışıyor mu?” sorusuna muhattap olmuş. Bir şey söylemek için erken diye cevap vermiştik.

Tekrar söylemekte fayda var, seçilmişleri koltuğundan edip atanmışları o koltuğa oturtmak ne gerekçeyle olursa olsun, demokratik değil ve kabul edilemez.

Bununla birlikte atanan kayyumun, vitrine dönük hizmet ve çalışmalarını takdir etmekten de geri durmadığımızı yeri gelince haber yaptığımızı, yorumladığımızı bilenler bilir.

Çalışıyor mu çalışmıyor mu karnesini yazmak için hala çok erken de olsa nasıl ki doğru çalışmaları takdirden geri durmadıysak yanlış olanı da eleştirmek boynumuzun borcu.

Ercan (Atay) bey dünkü yazısında çok güzel değinmiş. Ercan beyin söyledikleri ve sorduklarının hem biraz altını çizmek hem de bir şeyler eklemek istiyorum.

HDP Belediyesinin kadroları fuzuli kadrolarla şişirdiğini iddia edip, bir çok insanı kapı dışarı eden kayyum ve yönetimi iddia edildiğine göre, tüm branşlarda futbolu, basketbolu, hentbolu, vs ile toplasan 8 branşta 150 sporcuya sahipken hangi mantık ve matematikle 70 antrenör istihdam ediyor?

İki sporcuya bir antrenör az değil mi? 70 antrenör daha almak gibi bir planları var mı? Bu yetmiş antrenör içerisinde Amerikan Futbolu, Buz Pateni, Snowboard, Rugby, Amerikan Güreşi antrenörleri de var mı?

Yine iddia o ki bu işten sorumlu kişi daha önce de çalıştığı kurumda yan gelip yatmak üstüne ihtisas yapan ve bunun için maaş alan 200 antrenör çalıştırdığı pardon yatırdığı doğru mudur?

Bir diğer iddiaya göre Kayyum yönetiminin Batman Belediyesini, yerli ve yabancı esnafa 14 milyon (siz yine trilyon deyin) liraya yakın borçlandırıp borcunu ödemek konusunda ayak sürdüğü doğru mudur?

Şimdi tabi yaptıklarını da göz ardı etmemek lazım adamlar Brezilya, Sırbistan ve Ukrayna’dan 4 hentbolcu transfer etmiş.

Ne kadar mı ödemiş?

Onu da siz sorun.

Spor takımlarımıza yapılan ve yapılacak transferler ne kadar “Yerli ve Milli” dir.  Aman ha dikkat, devletin başından sonra fırça yemeyelim.

Ben ödemediklerini siz ödediklerini sorun.

Seçimle tekrar o koltuklara gelme ve hesap verme kaygısı taşımayanların Batman Belediyesini fuzuli harcamalarla bu kadar borçlandırmasının uzun vadede bedelini ben, siz, hepimiz ödemek zorunda kalacağımız için, Batman Belediyesinin kaynaklarını kimin, nasıl, nerde, harcadığını bütün Batmanlılar adına sormak ve bunun hesabını istemek en doğal hakkımızdır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?