30 YILIN TECRÜBESİNİ TAŞIYAN 3 YIL...

01-06-2017

Kuruluşunun 4. yıldönümünde Batman Son Söz Gazetesi’nde çalışıyor ve bulunuyor olmanın ve her bir çalışan arkadaşımla böylesi kısa bir süre içerisinde, her birini tek-tek sayıp yazmayacağım onca güzel işe imza atmanın gururu ve keyfiyle tüm arkadaşlarımı kutluyorum.

Tüm arkadaşlarımla birlikte 3 yıldır yürüdüğümüz yolun türlü güçlüklere, türlü badirelere rağmen bir gün olsun bizi doğru bildiğimizden yıldırmadığını çeşitlilik ve renkliliğimizden taviz vermek bir yana birimizin diğerimize yaklaşımında saygıyı ve sevgiyi eksik bırakmadığını söylemem gerek.

Gazetemizin muhabir ve çalışanları bir yana her gün gazetemizin farklı köşe ve alanlarında, farklı siyasi duruş ve fikirleriyle, farklı yaklaşımlarını yazarak dillendiren her bir arkadaşımızın toplumda her farklılığın sesi ve tercümanı olması açısından önem arz ettiğini belirtmem gerek.

Bundan dolayıdır ki gazete yönetimi olarak biri diğerine üstün tutulmayıp, birine yakın diğerine uzak durulmayıp, yeri geldiğinde eleştirmesini, yeri geldiğinde de takdiri unutmayan bir yayın çizgisinde olduk.

Failin kimliğine bakmaksızın eylemin niteliğini dillendiren ve bunun üstünden öznel yargılar değil nesnel gerçekliklerle övdüğü ya da eleştirdiği vakaları yazarken dil ve üslubuna maksimum ölçekte dikkat eden, hakaret, aşağılama ya da yargılama barındırmayan bir dil geliştirmeye çalıştığımızı ve yerel basında güzel bir örnek olmaya çalıştığımızı belirtmeliyim.

Fakat buna rağmen kimi zaman çok nadir de olsa dil ve üslup kazalarının yaşandığı da inkar edilemez.

Bu kazaları atlatmak ve benzerini bir daha yaşamamak adına siz dikkatli okuyucularımızın hassas ve yerinde eleştirilerini övgülerinden daha çok önemsemiş bu noktada daha iyisini ortaya koymak için her bir arkadaşımız çabalamış ve çabalamaya devam edecektir.

30 yılın tecrübesini taşıyan, birikimini barındıran bir 3 yılı geride bırakırken inanıyor ve umut ediyorum ki geçmişimizde bıraktığımız 3 yılın önümüzdeki nice yıllara ışık tutacak, ilkeli ve etik yerel habercilikte yakaladığımız başarı katlanarak sürecektir.

Bu, gazetemizin dağıtım elemanından muhabirine, ben yazı işleri müdürüne, sahibi Ercan beye kadar siz okuyucularımıza layık gördüğümüz kalite kaygısının çabasıyla mümkün olacaktır.

Bu kaygı ve çaba önümüzdeki süreçte bizi karşınıza, bizi yalnız bırakmayan okuyucularımızın önüne daha güzel işlerle çıkaracaktır.

Nice güzel başarılarda hep birlikteliğimizi devam ettirmek dileğiyle...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?