AAAAA BELEDİYE ÇALIŞIYORMUŞ!...

06-05-2015

Son günlerde cadde sokaklarda belediyeye ait hizmet araçları görüyoruz. Yol yapıyorlar, boru döşüyorlar, çiçek ekiyorlar…

Hoşumuza gidiyor.

Vay be, bizimde bir belediyemiz var ve çalışıyor diyesi geliyor insanın…

Birde samimi bulsak, kalıcı olduğuna inansak, devamının geleceğini hayal edebilsek, ne mesut olurduk…

Mesut olmak bizimde hakkımız. Asfalt görmek, park bahçe görmek, güzel sitelerde yaşamak…

Birileri çıkıp HDP düşmanlığı hortladı diye bütün çukurları, çarpık kentleşmeyi, tozu dumanı örtüp, bana saldıracak biliyorum.

Ama değil!

Batman belediyesini Antep, Konya veya Kayseri belediyesiyle değil Diyarbakır, daha doğrusu Şaredariye Amed’e ile karşılaştırıyoruz.

Amed’te bile yeni kurulan yaşam alanların da ferah yollar, geniş yürüyüş alanları, büyük ve işlevsel bahçelere sahip siteler ve parklar mevcut…

Bizdeyse binalar dip dibe, bazıları arsanın neredeyse tümünü betona boğmuş, yaşam alanı otopark, çocuk parkı ve yeşil alan nerdeyse sıfır. Yasal olarak olmak zorunda değil mi zorunda! Nerede, hemen açıyorlar projeyi, işte burada…

Kağıt üstünde var ama!

Evler güneş görmüyor, çocuklar nefes alamıyor, araçlar caddelerde park ediyor! Yollar isyan ediyor…

400 bin liralık dairelerin önünde hendekler var. Kaldırım yok!

Yollar dar, sular çoğu zaman yok!

Millet eski şehri bir tarafa bırakıp, yeni şehri modernleşmek için uğraşıyor, bizim şehrin hepsi yeni ve biz hepsini 1800 model yollarla, planlarla donatıyoruz…

Yapılan 3-5 park belki konuşulacak ama kusura bakmayın, bunlar modern şehirlerde ki sitelerin bahçesi kadar.

Dava diyorsunuz, Hak diyorsunuz ama bunu yanlış yapıyorsunuz!

Sistem partilerinin hizmet yapmamasını, hatta hırsızlık ve yolsuzluk yapmasını tartışabiliriz ama dava partisi olduğunu iddia eden bir hareketin hizmet edememesini, bunu türlü bahanelerle örtmeye çalışmasını, kimseye anlatamayız!

Hem hizmet eden bir davayı insanlar daha çok tutar, daha çok güvenir.

Partiler kendilerini yerel yönetimlerde gösterip, genele talip olurlar. Recep Tayip Erdoğan’ı da bugünlere taşıyan belediyecilikteki hizmetleri değil miydi!?

Belediyecilik, hizmet içinde pazarlama içinde göz boyama içinde çok müsait bir alan. İsteyen bunu iyi, isteyen kötü kullanır.

Ben HDP’nin Batman’da bu şansını iyi kullanmadığını düşünenlerdenim.

Sabri başkanın samimiyetine inanıyoruz. İyi niyetli bir insan. Ama bu kısa sürede ki performansının yeterli olmadığını düşünüyorum.

Sadece seçim ağzı değil, sadece geçici projelerle değil, sadece göz boyamak için değil, kalıcı hizmetler, sürekli hizmetler, ses getirici icraatlar bekliyoruz kendisinden.

Başkanın o potansiyeli olduğunu biliyoruz, prangalarını atıp, hizmete eğilmesini bekliyoruz.

Seçim için değil, Hak için, halk için hizmet etmesini bekliyoruz…

Bunları yazarken de utanıyoruz, çünkü millet bunları çoktan aşmış durumda, yolmuş, suymuş, çöpmüş, şehir planlamasıymış, metro tramvaymış, bunlar konuşulmuyor artık başka şehirlerde.

İnsanlar artık fantezi peşinde. Nasıl bir şey yapsam da milletin dikkatini çeksem, şehrin reklamını yapsam diyor.

Bizse iki asfalt makinesi gördük diye dört takla atıyoruz…

İnsanı da hareketleri de hizmet büyütür. Büyümek istiyorsanız, hizmet etmek zorundasınız. Afaki söylemler, geçici projeler, dönemlik işlerle bu değirmen dönmez.

Körlemesine oy verenlerde sizi bir yere kadar taşır. Yolun sonuna kadar gitmek için herkesin oyuna talip olmanız. Herkesin oyunu almak içinde herkese hizmet etmeniz gerekir.

İyi hizmet…

Belediyecilik yapan bir belediye istiyoruz, çok mu?

İyi bir belediyeye sahip bir Batman dileğiyle, sağlıklı ve mutlu kalın…   

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?