ADI ZENGİN KENDİ YOKSUL: PETROLSPOR

31-05-2015

Geçtiğimiz hafta tüm seçim gündeminin dışında ve de uzağında bir gündemle buluştuk. Petrolspor Başkanı Aydın Gülmez’le Petrolspor ve çalışmalarını konuştuk.

Yıllar önce Batman’dan gitmiş, gerek ticari çalışmaları gerekse de Petrolspor’un yönetimini alarak Batman’a dönmüş bir işadamı Aydın Gülmez.

Sağlık sektöründe önemli başarılara imza atmış, ardından Batman’da lüksü ve fiyatıyla insanların diline dolanan konutların inşaatıyla adı zikredilmeye başlanmış bir spor ve işadamı Aydın Gülmez.

Kendi adıma ilk kez tanıdığım genç bir işadamı olarak Aydın Beyin hırsı ve çabasını takdir ettim. Her ne kadar futboldan anlamasam da Aydın Beyin Petrolspor için yapmaya çalıştıkları ve anlattıkları biraz moralimizi bozdu.

Bölgedeki yoğun ve yaygın politik ve siyasal çatışma hali her şeye sirayet edip başarıyı baltaladığı gibi maalesef futbol ve Petrolspor başarısına da engel oluyor.

En basitinden teknik direktör ve futbolcu transferleriyle ilgili “1–0 mağlup başlıyoruz” diyor Gülmez.

Haksız değil. İyi futbolcu iyi teknik direktör bulmak bir zor ise onu tutup buraya gelmeye ikna etmek on zordur.

Seyirciye sitemi var Gülmez’in “bizi yalnız bırakıyor” diyor. Haksız değil.

Futbolda seyirciye 12. oyuncu mu diyorlardı bilmiyorum ama o kadar önemli bir faktördür seyirci desteği.

Öyle ki bir takıma seyircisiz oynama cezası vermek sanırım en ağır cezalardan biridir.

Pertrolspor’u en çok cezalandıran biz Batmanlılar, onu yalnız bırakan seyircilerdir diye düşünebiliriz.

 

 

Gülmez’in federasyona ilişkin şikâyetleri de var. “Federasyon verdiği desteği cezalarla geri alıyor” diyor.

Yıllık 2.500.000 gideri olan bir takım Petrolspor. Not aldım sanıyordum ama sanırım unutmuşum yanlış hatırlıyorsam bağışlayın. Federasyon ve iddia’dan gelen toplam finansal desteğin toplamı 800.000 lirayı geçmiyor bunun geriye kalan kısmı olan 1.700.000 lirayı bulmak da güçlük çekiyor Gülmez yönetimindeki Petrolspor.

Hal böyle olunca bu koşullar altında Petrolspor’dan başarı beklemek biraz hayal olur. Maçlarda şeref tribününün dolup taştığını oturacak yer bulamadıklarını belirtiyor Başkan Gülmez. 100’ü aşkın koltuk var şeref tribününde. Kabaca dersiniz ki tamam işte 100 Gold Kart anlamına gelir bu. Alın size maddi destek maalesef değil.

Petrolspor’un satıp parasını alabildiği Gold Kart’ların toplamı sadece 17 adet.

Ne kadar komik değil mi? Hatta Başkan Gülmez diyor ki “Bütün kurumları STK’ları gezdik toplamda 75 adet Gold Kart bıraktık destek sözü verenlere ama maalesef ki bıraktığımız kartların sadece 17’sının parasını alabildik”

Petrolspor ve Başkan Gülmez, maddi manevi destek bekliyor. Gittikleri dolaştıkları birçok kapıdan destek konusunda olumsuz cevap almadıklarını ama o cevapların desteklerini de bulamadıkları belirtiyor.

Petrolspor yönetimi harcadığının yüzde 10’nunu dahi geri alamıyor. Kaderine terkedilmiş bir takım Petrolspor.

Kelli felli politikacıların, işadamlarının, kurum müdürlerinin STK temsilcilerinin öyle habere konu olduğunda ağız dolusu destekten bahsettiklerine bakmayın ağız dolusu yalanlara gömüyorlar Petrolspor’u.

Petrolspor’u o yalan desteklerin içinden çıkarıp nefes aldırmak ve başarıyla buluşturmak için bundan böyle: “Haydi Batman Petrolspor’u destekliyelim”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?