AK MI KARA MI GÖRECEĞİZ!

05-04-2015

Bu hafta Cumartesi sohbetlerinde AK Parti Batman il başkanı Diyaettin Uçar beyi konuk ettik. Aday listelerinden, baraj problemine, kaos planlarından ekonomik yatırımlara ve yatırılmamalara kadar bir çok konuyu konuştuk.

HDP’nin barajı aşma şansının olasılıklar dahilin de olmadığını, seçimden 400 vekil çıkaracak olan Ak partinin, başkanlık sistemi ve yeni anayasa işini çözdükten sonra barajı düşürüp erken seçime gideceğini (şahsi fikri) söyleyen Uçar, aynı zamanda bağımsız adayla seçimlere girecek Hüdapar’ın da Batman’da şansının olmadığını söylüyor.

Ak partinin aday belirleme sürecinde demografik duruma göre hareket edeceğini ve Gercüş’ten 1 Kozluk Sason’dan 1, Batman ve Beşiri’den ise 2 kişinin seçileceğini söyleyince, ilk dört kısmen şekillenmiş gibi görünüyor.  Tek handikap Emin Ekmen’in Batman’dan mı İstanbul’dan  mı aday gösterileceği konusu.

Bu durum bizi de yönetimi de kamuoyunu da en çok meraklandıran konu. Hemşehrimiz Emin Ekmen’in İstanbul’dan vekil seçilmesi durumunda Batman’ın ekstradan bir vekili daha olmuş olacak. Emin beyin parti içi dikey hareketini de kolaylaştıracaktır. Emin beyin Batman’ın kısır tartışmalarından(!) kısmen uzak kalması da kafasını rahatlatıp elini güçlendirecektir.  

Gündemin en önemli konularından birisi, hayırsever işadamı Necat Nasıroğlunun evine bomba atılması! Olayı şiddetle kınadıklarını belirten Uçar, işlenen fiilin çözüm sürecine yönelik olduğunu, örgütün haraç istediğini, vermeyeniyse bombaladığını iddia ediyor.

Konu başlıklarının en önemlilerinden biri de 6-8 Ekim olaylarıydı. Vatandaşın evi, iş yeri yakılıp, canına kastedilirken, “devlet neredeydi” sorumuza, adeta içini döküyor Uçar; öncelikle böyle istihbaratlar alınmışken vali ve emniyet müdürünün izne çıkmış olması normal değil, diyor. Sonra daha çarpıcı bilgiler veriyor. Olayın yaşandığı günlerde durumun vahametini görüp vekil beyi aradığını ve beraber emniyete gittiklerini, emniyette yaklaşık 3000 polisin pasif durumda bekletildiğini gördüklerini ve buna çok şaşırdıklarını ifade ediyor. Dışarıda insanlar boğazlanırken, burada emniyet yatıyor, böyle bir şey olamaz!

Bu süreci ve yatırımları ciddi manada etkilemiştir. Arçelik Batman’a üretim tesisi kurmayı düşünüyordu ama bu olaylardan sonra projeyi iptal etti…

Batman’ın kronik problemi olan İluh deresini soruyoruz, iktidar ile yerel yönetim topu niye birbirine atıyor? Uçar, iktidar ile iyi geçinmeyen bir belediyenin sağlıklı hizmet sunma şansı olamaz diyor. Kendilerinin pozitif yönde adımlar atmasına rağmen, buna karşılık alamadıklarını, önceki kongrede BDP’den randevu talep ettiklerini, önce olabilir dendiğini ama sonra üst aklın devreye girmesiyle randevu taleplerinin reddedildiğini ifade ediyor.

Bu çok acı bir durum, Batman için çalıştığını iddia eden 2 siyasi parti birbirilerini tahammül edemedikleri için Batman ve Batmanlı ortada kalıyor ve eziliyor. Basit bir problem, on yıllarca askıda kalıyor…

Yazık çoook yazık !

Seçim çalışmaları ve HDP ile olan siyasi mücadeleye gelince HDP’nin halkı tehdit ettiğini ima eden başkan, aynı zamanda HDP seçmeninin de sandığına sahip çıktığını ifade ediyor. HDP seçmeni AK parti seçmeni gibi oyunu kullanıp gitmiyor. Sandığın başında bekleyip oyuna sahip çıkıyor diyor. Ama buna rağmen bölgenin en büyük partisi biziz diyor Uçar…

Siyasette herkesin kendine göre iddiaları, tahminleri, öngörü ve temennileri olur, Diyaettin bey böyle düşünüyor. Bakalım zaman bize neyi gösterecek. Kimin Ak, kimin kara olduğunu da halk belirleyecek.

Allah akı kara, karayı ak olarak göstermesin kimseye!

Huzurlu bir seçim dileğiyle, sağlıklı ve mutlu kalın…  

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?