AK PARTİ’DE BARAJ REHAVETİ

12-05-2015

Seçime yaklaşırken partileri ve çalışmalarını gözlemlerseniz AK Parti’nin çok da iyi bir çalışma yürütmediğini ya da yürütemediğini söylesek yanlış olmaz herhalde.

Öncelikle her ne kadar Cumhurbaşkanı sıfatıyla gelse de AK Parti lehine bir miting olduğu tartışılamaz olan Erdoğan’ın Batman mitingi, katılımın azlığı ile AK Parti Batman teşkilatı için fiyaskoydu.

Bunun evvelinde AK Parti seçim lokalinde yaşanan ve maalesef ki eski milletvekilimiz Nezir Nasıroğlu’nun oğlu Abit’in hayatına mal olan silahlı çatışma AK Partinin tüm seçim heyecanını da beraberinde öldürdü sanki.

Uzunca bir süre seçim lokali yerinde bir kararla, taziyeye hürmeten açılmadı. Ardından yeni yerinde, yine Emniyet Müdürlüğü’nün yamacında açılmış ve hatta açıldığını kimse fark etmedi bile.

***

AK Parti ve HDP açısından hayati öneme sahip bir seçim döneminden geçerken AK Parti’deki durgunluk ve suskunluğun sebebi ne olabilir bilmiyorum. Henüz AK Parti İl Başkanı olmuş Diyattin Uçar deneyimsiz acemi derseniz hiç değil. Yıllarca AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı yapmış bir siyasetçi ve tecrübesi tartışma götürmeyecek denli fazla.

Emin Ekmen’in ikinci sıra adaylığını kabul etmeyerek istifa etmesi derseniz. Evet derim AK Parti nazarında heyecanı uyuşturan hatta öldüren bir iğne etkisi yarattı.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in Batman’dan değil de Gaziantep’ten aday gösterilmesi yine seçim heyecanını uyuşturan konulardan biri. Maliye Bakanı Batman’a çok mu heyecan katıyordu dersiniz? Tabi ki hayır buna evet diyecek kimse de tanımıyorum ama buna rağmen bir Bakandı en nihayetinde gören olmasa da bakandı. Hatta Batman’a bakıp Gaziantep’i görendi. En azından bakmak ve görmek arasındaki çelişkiyi giderdiler. İyi oldu.

Ahmet İnal derseniz ise hala bir çocuğu azarlar gibi, kendi ifadesiyle “Müftü Efendi” ile konuşması youtube’da duruyor. Camisini ihmal ettiği iddia edilen imam eniştesinin yerini değiştirdiği için Müftüye, “Haddini bil, orda huzur bırakmam sana, bütün Beşiri'yi senin başına musallat ettiririm, seni kepaze ettiririm ha.” diyen bir vekilin hangi mantıkla yeniden aday gösterildiği anlaşılır değil. AK Parti teşkilatı bunu anlamadıkça da o seçim heyecanını bulamaz.

AK Parti Batman İl Başkanlığını yıllarca yürüten Murat Güneştekin’in tarzı onu yakinen tanıyanların malumu sakin soğukkanlı bir siyasetçi. Siyasetin taşıyamayacağı kadar sakin bir tarzı var. Son olarak Adile (Gürbüz) Hanıma bakarsak buralı olmaması ciddi bir dezavantaj olsa da dört milletvekili adayı içerisinde sınırlı kaynaklarını heyecana tahvil edebilen tek aday gibi görünüyor. Gerek basınla ilişkileri konusunda gerekse de özgüveni açısından.

***

Gazetemize gelip bu gazete HDP ve biraz da HÜDAPAR’ın gazetesi midir? diye soran vatandaşa ne diyebiliriz ki. HDP ve HÜDAPAR dışında seçim heyecanını yaşayan ve yansıtan başka parti var mı?

Onlar çalışmasa basın ne yapsın.

İktidar partisi olmasına rağmen AK Parti’nin gerek sosyal platformlarda, gerek sokakta gerekse de basında yeterli ve doğru çalışma yürütemediğini herkes görüyor herkes söylüyor.

Yürütemediğini değil de yürütmediğini mi söylemeli?

Yoksa AK Partililer, HDP barajın altında kalacak biz de 4 milletvekiliyle Meclise gideceğiz rahatlığıyla, seçim çalışması yapmaya ihtiyaç mı duymuyor dersiniz.

AK Parti vatandaştan çok baraja güveniyor galiba.

Ya o baraj üstlerine yıkılsa..

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?