AK PARTİ’DE NE DÖNÜYOR?

22-01-2017

Ülkemiz çok fırtınalı bir dönemden geçiyor. Dümende AK Parti var. Dağ gibi dalgalar üstümüze üstümüze geliyor, gemi sallanıyor, aklın yolu, herkesin o dümene sahip çıkmasını söylüyor.

Akla muğayyer hareket eden güruhu biliyoruz. Onlar iflah olmaz bir dalalet içerisindeler. Dümen kırılsın, dümenci rezil olsunda, gerekirse gemi batsın, mühim değil, yaklaşımı sergiliyorlar.

Onlar için ceza hukuku dışında hiçbir bilim dalının yapabilecek bir hamlesi yok!

Kalbinde zerre kadar vatan sevgisi, gelecek kaygısı, çoluk çocuk bekası, din iman Kuran hissiyatı bulunan kişilerse, dümene dört elleriyle sarılıyorlar. En kötü ihtimal, sarılanlara dua ediyorlar.

Burada manevi duygular, siyasi kaygıların önüne geçmiştir. Geminin selameti için tek renge bürünülmüştür!

Herkes tek renge bürünmüşken, dümende ki asıl unsurun, çatlak sesle aradan sivrilmesi düşünülemez.

Maalesef AK Parti Batman İl teşkilatında böyle bir sıkıntı var.

Dışarıya her ne kadar yansıtılmamaya çalışılsa da milleti tek çatı altında toplayacak dinamik kendi içinde ciddi sıkıntılar yaşıyor.

Biz bir şey demiyoruz, halk diyor;

İl binasının dışında bir ofis tutulmuş, elemanın biri orada oturup, ili yönetiyor diyor…

Hiçbir siyasetçi de çıkıp, bu yalandır, yanlıştır, paralel il başkanlığı diye bir ofis yoktur. Kurum amirlerinin oraya gidip, talimat alması söz konusu değildir, demiyor ki!

Bu kadar sukut, ikrardan başka bir anlam taşımaz!

Daha önceki seçimlerde de belli kişilerin başarılı olmaması veya öne çıkmaması için bazı partililerin çalışmadığı, hatta bazılarının aleyhte çalıştığı gibi ciddi iddialar atıldı ortaya.

Bu iddialarda yalanlanmadı ve halkın içinde ciddiye alındı.

Belki konuşulacak daha çok şey var ama bugünlük bu kadar yeter. Ülke bu kadar ayrıştırılmaya çalışılırken, dümendekilerin ayrışmaya hakları yoktur.

Onlar birlik olacaklar ki halk birlik olsun.

Halk birlik olacak ki gemi selametle menzile varsın!

Sadece Batman için de değil, çevre illerin çoğunda benzer çatallanmalar söz konusu. Hepsini yakından takip ediyor, ciddi manada rahatsız oluyoruz. Böyle bir ortamda bu tarz yaklaşımlar, vatana ihanetle eşdeğer tutulabilir.

Kişi menfaatinin ülke menfaatinin önüne geçtiği bir ortamda kimse güzel şeyler beklemesin. Güzel insanların tek başına bu çamur deryasında dümensiz gemiyi limana getirmesini de…

Ayrışan mürettabat, birleşen halkı da ayrıştırır ve geminin dümeni kırılır, dümeni kırılan gemi, buz dağına denk gelmese bile dalgalara çarpa çarpa parçalanır, farelerde boğulur, kendi menfaatini geminin selametinin üstünde tutanlarda!

Ama en önemlisi, güzel insanlarda bu kavganın ortasında heba olur gider…

Büyük işlere namzet kişilerin büyük düşündüğü, küçük hesaplar için büyük zaiyatların göze alınmadığı yarınlar dileğiyle, sağlıklı ve mutlu kalın…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?