AK PARTİ’Lİ ADAYLAR KARARLI GÖRÜNÜYOR

25-10-2015

Son 13 yıldır olduğu gibi bu seçimde de, Batman’da sandıkta iki siyasi parti çekişecek. Biri HDP diğeri ise AK Parti…

Batman Sonsöz Gazetesi olarak 1 Kasım seçimleri nedeniyle önce HDP’li Milletvekili Adaylarını sonra da AK Parti’lileri ağırladık.

HDP’liler ile yaptığımız söyleşi geçen hafta gündem oluşturmuştu, gazetemizin yazar ve muhabir kadrosunun bu hafta AK Parti’li Adaylarla yaptığı söyleşi de yine gündem oluşturacak.

AK Parti Batman Milletvekili Aday ve İl Başkanı ile gerçekleştirdiğimiz sohbetin detaylarını gazetemizin sayfalarında geniş bir şekilde okuma fırsatı bulacaksınız.

Program yoğunluğundan dolayı 1.Sıra Milletvekili Adayı Ataullah Hamdi’nin katılmadığı Cumartesi Buluşmasına 2. Sıra Adayı Milletvekili Ziver Özdemir, 3. Sıra Adayı Murat Çiçek, 4. Sıra Adayı Adile Gürbüz, İl Başkanı Diyaettin Uçar ve Merkez İlçe Başkanı Kenan Özoğul katıldı.

İl Başkanı Diyaettin Uçar, soruları vekil adaylarının cevaplayacağını söyleyerek, sözü daha çok vekil adaylarına bırakmayı tercih ediyor.

Batman’da 7 Haziran seçimlerine oranla daha güçlü bir listeyle seçime giren AK Parti, 1 Kasım seçimlerinde Batman’da merkezi seçim lokali açan tek parti olduğu için ve seçim çalışmalarını alanda kapsamlı olarak yürüttüğü için epey bir yoğun sayılır.

Bu yoğunluk içerisinde bize zaman ayırmalarından dolayı kendilerine teşekkür ederek sohbetimize başladık.

3. kez Batman AK Parti Milletvekili Adayı olan Ziver Özdemir, sorulara en çok cevap veren, haliyle en çok söz alan aday oldu.

Milletvekili Adayı Ziver Özdemir sohbete, çözüm süreci ile ilgili değerlendirme yaparak başladı. Süreci sabote eden gücün PKK olduğunu, bundan dolayı halkın 7 Haziran’da HDP’ye verdiği desteği 1 Kasım’da vermeyeceğini söylüyor.

Çözüm sürecini mimarinin AK Parti olduğunu söyleyen Milletvekili Özdemir, AK Parti’nin tek başına iktidar olması halinde sürecin ilerleyebileceğine ve bunun farkında olan halkın AK Parti’ye her gün daha fazla destek verdiğine inanıyor.

Özdemir’e göre 7 Haziran seçimleri AK Parti açısından bir hezimet değildi ama 1 Kasım’ın sonucu daha iyi olacak.

Ziver Özdemir’den sonra en çok söz alıp sorularımızı yanıtlayan AK Pati’nin en genç adaylarından Avukat Murat Çiçek, silahların artık susmasının zamanının gelip geçtiğini belirterek ancak hala bu gerçeği göremeyenlerin olduğunu söylüyor.

Murat Çiçek’e göre çözüm sürecinin başarıya ulaşmamasının tek nedeni PKK’nin Kandil’i dinlememesidir.

AK Parti’nin Batman’da iki seçimdir 4.Sıra Milletvekili ve tek kadın milletvekili olan Avukat Adile Gürbüz ise toplantıda en az söz alan vekil adayı oldu.

Adile Gürbüz de hem çözüm süreci hem de Türkiye’nin geleceği açısından AK Parti Hükümetinin tek başına iktidar olması gerektiğine inanıyor

Vekil Adayı Gürbüz, Batmanlı adaylar olarak meclise gitmeleri halinde hizmet anlamında onlarca projelerinin olduğunu söyleyerek bunlardan önemli olanlarını sıralıyor.

Adile Hanım en az söz hakkı elde etmesine rağmen hizmet vaatleri noktasında en çok hedefler ortaya koyan aday oluyor.

AK Parti’li adayların ortak görüşü ise, Batman’a hizmet, kalıcı barış ve çözüm için AK Parti’nin 4 Vekil Adayının meclise gitmesi yönünde.

Bunu söylerken son derece rahat ve kararlı görünüyorlar.

Gazetemizin diğer sayfalarındaki açıklamalarını okuyunca bakalım siz değerli okuyucularımız söylediklerini nasıl değerlendireceksiniz.

Biz de şimdiden merak ediyoruz doğrusu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?