AKP’DE KAZAN KAYNIYOR

19-11-2018

Belli ki kimseyi hoşnut edememişler edemeyecekler. İki haftadır az buçuk siyasetle teması olanlar ya da yakından takip edenler aynı soruyu soruyor AK Parti’de neden kimse Belediye Başkanlığı Aday Adayı olmadı.

Evvelinde 50’den fazla aday çıkaran iktidar partisinden neden bu seçim, kimse adaylığını koymuyor. Çeşitli gerekçeler var tabi. Ama bu gerekçeler evvelki seçimlerde de vardı ama o zaman 50 aday adayı çıkabiliyordu.

HDP karşısında kaybedileceğine kesin gözüyle bakılıyor ondan mı aday çıkmıyor derseniz. Daha önceki seçimlerde HDP şu an olduğundan daha güçlü ve daha yüksek bir orana sahipti. Bu değil o zaman.

Aday gösterilmeyeceğini bile bile Aday Adayı olup da iktidara yaranmaya ve arpalık babında iş ihale koparmaya çalışanlar yeterince beslenemedi mi ki bu seçim hiçbiri yok sahnede. Böyle ise iktidar partisini alkışlarım, ama sanmıyorum.

O zaman neden aday adayı yok?

Bakın sorunun cevabı nereden çıktı. AK Partili bir ismin sosyal ağındaki paylaşımlarından.

Abdulbaki Polat 10 gündür yazıp duruyor. Ve bir çoğumuzun sorusuna cevap veriyor. Ama hiçbirimizin cesaret edemeyeceği bir üslupla hem de.

***

15 Kasım tarihli paylaşımını tek harfine ve yazım hatalarına dokunmadan aynen aktarıyorum:

“Batman ak partide anlamsız belediye başkan arayış ve bekleyişi? Ak partililer ve yerel basın neden kimse aday olmuyor diye sorup duruyorlar partinin kıriterleri ne? Dava adamı, geçmişi olan, durust, liyakatlı vesaire parti içinde bu özelikleri taşıyan murat güneştekin. Peki ak parti için bu kadar önemli bir seçimde guneştekine genel merkez aday olmasını teklif eder ama kendisi hiçbirimızın inanmıyacağı gerekçe sunarak yok der. Ve ilçe başkanlarına sakın ha olaki genel merkez sizlere sorar benim ismimi vermeyin tabiki tecrubesiz bir mehmet şatı öne surerek alın size aday diyor genelmerkeze ve neden kimse aday olmuyor diye uzulen yusuf özdemir alın size ben adayım diyor. Doğru olanı bu sizce sormak lazım murat guneştekine asansor gibi gidip geliyorsun vekilik ve başkanlık için madem amaç dava ve sadakat belediye adaylığını niye koymuyordun. Ve onun gibi dava adamı öteki partililer STK ve ODA mensubu ve başkanları? Not: yarın vekil ziver özdemırın bu konudaki yanlış duruşunu yazarım bide il genel meclis uyelıği ve belediye meclis uyelıği beklentisınde olanlar yorum ve beğeni yapmasın. Listeye girmesınız yoksa”

***

17 Kasım tarihli paylaşımında da AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir’in “Hayırlı Cumalar” paylaşımına cevaben de aşağıdaki ifadeleri kullanmış:

“Sayın vekilim şuan acil olan hayırlı cumaları dilemen zamanı değil 9 yıldır aralıksız hizmet etığın partinin belediye için aday adayı bulamaman zamanıdır. Sahi nerede o her il başkanlıkları baş vuru dönemlerınde devlet sırı gibi gizleyip perde arkasında o dava adamı, liyakatlı, durust ve sözde partili paralı iş adamların, STK ve ODA başkanların gerçekten il başkanın ve görevleri sadece övmek olan fikir babalarınızla oturup istişare etme ihtiyacı duydunuzmu kos koca reisin partisi muhafazakar bir şehir olan batmanda bu durumamı düşecekti.son dönemlerde dile getırdığınız munafık ve kurum mudurleri boyutunu en açık şekliyle izah ederım yeri geldığınde.”

***

Ve son olarak geçtiğimiz Pazar günü AK Parti İl Teşkilatının yaptığı temayül yoklamasıyla ilgili de şu paylaşımda bulunmuş:

“Batman AK PARTİ belediyeri için yapılan temayül yoklamasının butun aday adayları için hayırlı olmasını diliyorum. Her nekadar temayül yoklamasının sadece partililerın gazını almak maksadıyla yapılıyor asıl perde arkasında anlaşmalarla gerçekleşiyor isede oy kulanacak olanların talimatlarla değil vicdanlarıyla oy kulanacaklarına şuphe duymuyorum . Geçmiş 10 yılda Ak partiliyim denıldığınde sokalarda hakaret ve tehdit alarak yazın en sıcağında ve yağmur altında sokak sokak dolaşarak gucu nisbetınde bedel ödenırken bu yeni partili geçınen dava adamları liyakatlı ve durust arkadaşlar o zamanlarda buralarda idiniz ve çoğunuz bu partiye sözde oy verıyordunuz çoğunuz oyumuz sizin ama bizden uzak durun diyordunuz. Hata çalşmalar döneminde tahtilerde yada işlerınız vardı başka yerlerde Şimdi ne oldu artık alanlardayız diyorsunuz bölge hakimyeti devletın kontrolunda. Tehdit yok hakaret yok oh ne guzel. Parti yetkililerının ve oy kulananları zere kadar vicdan ve merhameti var ise formalite değil gerçek manada bedel ödemiş kişiliği ve duruşu ile bu partiye yakışan mahale başkanlıklaronda çeşitli kademelere yukselerek gelenleri seçin genç beyinler ve idaalist olanları parası ve göruntusu olanları değil.”

***

AK Parti’de kazan kaynıyor. Doğrusu hep kaynar vaziyetteydi zaten.

Polat’ın iddiaları büyük ve üslubu da ağır.

Yorumlamaya gerek yok.

Yıllardır Polat’ı tanıyanlar bilir. Uzunca bir süredir. Bir dahili bulunduğu partisinin, kendisine layık görevler vermesini ve onu bir yerlere çıkarmasını bekleyen bir isim. Ve yıllardır beklentisi kursağında kalmış bir isim.

Yazdıkları yabana atılamaz iddialar ama yukarıda ifade ettiğim gibi iddiaların sahibi Polat’ın karşılanmamış beklentileriyle birlikte değerlendirilmeli.

Sanırım AK Parti İl Teşkilatında, kurulduğu günden bu yana ateşe konan kazan, kaynamaya devam edecek. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?