AKP ÜYELERİ KİME OY VERDİ

09-04-2019

Bir seçimi daha atlattık deyip şükretmeye her elimizi kaldırdığımızda, iktidar partisi uğradığı seçim hezimetini, özellikle İstanbul soslusunu hazmedemediği için itiraz üstüne itirazlarla seçimin gündemimizden düşmesine izin vermiyor.

Muhalefet, onların meşhur ifadesiyle “atı alan Üsküdar’ı geçti” dese de iktidar ya atın nalına ya da mıhına vuruyor, olmadı Üsküdar tabelasının yerini değiştirip daha öteye çekiyor da ata Üsküdar’ı geçirtmemeye çalışıyor.

Bana öyle geliyor ki bu at Üsküdar’ı geçmesin diye Üsküdar bile silinir haritalardan.

Neyse, İmamoğlu ile Yıldırım arasındaki yarış sosyal medyada doğurduğu mizahla bizi biraz güldürse de artık insanların seçime ve sandığa güvenini zedeliyor.

Yıldırım nikâhı mı imam nikâhı mı dersiniz bilemem ama umuyorum ki bu çekişme sandıkların yeniden kurulmasına yol açmaz ve elimizde kalan son sandık kozu da telef olup gitmez.

Türkiye genelinde elde edilen sonuçlara bakıldığında özellikle iktidarın, yönetiminde olan büyükşehir belediyelerini, Kürt seçmenin tercihleriyle muhalefete kaptırdığı tartışma götürmez bir sonuçtur.

Bununla beraber iktidarı ve muhalefetiyle bütün siyasi partilerin elde edilen sonuçlara binaen Kürtlere teşekkür etmesi de Kürtlerin siyasetin en güçlü aktörlerinden biri olduğu gerçeğini ortaya koymuştur.

Umuyorum ki bu kuru bir teşekkürle sınırlı kalmaz ve bu coğrafya da hala süren savaşın ve acıların çözümünü ya da çözüm çabasını gündemimize taşır.

Türkiye genelinden Batman özeline gelirsek

Batman’da 35 bini merkezde olmak üzere toplamda 55 bin kayıtlı üyesi olduğu söylenen AKP aldığı 51 bin oy ile kendi üyesinin oyunu alamadığı sonucu çıkar mı?

Basit bir matematik hesabıyla 2014 yerel seçimlerinde 50 bin oy alan AKP 31 Mart seçimlerinde 51 bin oy alarak nasıl bir sonuç çıkardı ortaya.

HÜDAPAR faktörüyle düşünürsek 2014 seçimlerinde aday çıkarıp 13 bin oy alan HÜDAPAR, bu seçim aday çıkarmayınca 31 Mart seçimlerinde 13 bin oy nereye kaydı dersiniz. 13 bin oydan 3 bininin sandığa gitmediğini varsayarsak 10 bin HÜDAPAR seçmeni 31 Mart seçimlerinde kime oy vermiş olabilir.

O zaman AKP’nin aldığı 51 bin oydan 10 bin oyu HÜDAPAR seçmeni diye çıkarırsak çok da abes olmaz sanırım. Geriye ne kalır? 41 bin.

Siyasi Partilere üye yasağı bulunan AKP seçmenini de yukarıdaki oy sayısından çıkarıp memur sayısına da 10 bin der ve bunun da en az yarısını AKP seçmeni sayarsak ve bunu da AKP’ye kayıtlı üye sayısına eklersek 40 bin olur mu?

Bu 40 bin seçmenin eşini çocuğunu da hesaba katıp her üyenin en yakınında en az bir seçmen daha olduğunu da hesaba katarsak…

Batman’da AKP’ye kayıtlı seçmen kime oy verdi diye sormak tuhaf olmaz sanırım.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?