ALİ CENGİZ OYUNLARI BİTMEZ

10-07-2019

 Batman’ın Beşiri ilçesinde her seçim döneminde işlerin nasıl yürüdüğünü oralı olanlar ve kıyıdan köşeden az buçuk oradan haberdar olanlar bilir.
 Seçim büyük aşiretler mi aileler mi desem arasında her dönem el değiştirip durur. Sandıktan çıkan sonucu politik tercihler ya da hizmet çabası belirlemez.

  Daha çok feodal bir sosyal ve düşünce yapısının sonucu çıkar sandıktan. 
  Örneğin Reşkoti aşiretinin temsilcisi Karabulutlar AK Parti’den belediye başkanlığını kazanmış, ardından bir dönem sonra HDP Reşkotilere karşı Aliki aşiretinden birini aday gösterip belediyeyi almıştı. 
  HDP’li belediyelerin birçoğuna olduğu gibi Beşiri Belediyesine de kayyum atanmıştı.
  Son yapılan yerel seçimlerde AK Parti Reşkotilerden Karabulutları aday göstermeyince, Karabulutlar Saadet Partisinden aday olmuş,

  AK Parti Çiyayilerden, HDP’de yine Çiyayilerden sayılan Hamzuvat aşiretinden bir kadını aday gösterdi.
***
  Malumunuz seçimi, Saadet partisi etiketiyle Reşkotilerden Karabulut ailesi kazandı.

  Saadet Partisi çoğu bölgemizden, küçük belde ve ilçelerden olmak üzere 17 belediye kazandı. Bunlardan ikisi Batman’dan biri Gercüş Kayapınar diğeri Beşiri. 
  Şimdi bunun adına demokrasi denir mi o tartışılır. Hadisenin farklı bir boyutu var ki onu dile getirmeliyim.
***
  AK Parti Adayı Çiyayilerden bir eğitimci bir okul müdürü seçimi kaybedince emeğinin karşılığını ister gibi Beşiri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne talip oldu. 
  Beşiri İlçe Milli Eğitim Müdürünü Batmanlılar bilir Ubeydullah bey (Aydın), 5 yılı Beşiri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olmak üzere 23 yıldır eğitim camiasındaki yöneticiliğiyle bilinen tanınan biridir. 
 Seçimi kaybeden AK Parti Beşiri Belediye Başkan Adayının Beşiri Milli Eğitim Müdürü olabilmesi için o koltuğun boşaltılması gerekince iddia o ki birileri

  Ubeydullah Beyin iki seçim öncesi dönemden Sait Karabulut’la birlikte fotoğraflarını delil olarak kullanmış ve

  Ubeydullah Beyin son seçimde Saadet Partisi adayı olarak seçimi kazanan Sait Karabulut’a çalıştığı şikâyetinde bulunmuş.
  Hal böyle olunca sen misin bizim adaya değil de Saadet’in adayına çalıştın deyip Ubeydullah Beyi 23 yıllık yöneticiliğin ardından öğretmenliğe geri çekmişler.
  Ubeydullah Bey durumundan şikâyetçi görünmüyor ama haklı olarak eski fotoğraflarla üstüne atılan iftiradan rahatsız olmuştur. 
  Olacaksa mertçe olsun diye düşünüyor insan. 
  Eski fotoğrafları bugün çekilmiş gibi gösterip bir yerlere göndermek ve onu koltuğundan etmek hiç de adil değil. Hele ki adının başına adalet kavramını koyan bir parti için.
  Derseniz ki bir eğitimcinin dün ya da bugün bir siyasi figürle fotoğrafı neden var eğitim yöneticiliğine baksın. Haklısınız derim aksini savunmam. 
  Ama kim bilir belki de bir siyasi figür olarak değil eğitimini idare ettiği ilçenin Belediye Başkanıyla fotoğrafıdır. 
  Dün ya da bugün bir siyasi partiye ya da adaya çalışmak er geç size karşı kullanılabilecek bir kabahattir.

  Ama herhangi bir kurumda idarecisiyseniz “iktidar partisi olsa dahi benim partilerle işim olmaz ben layıkıyla işime bakarım”

deme lüksünüz maalesef yok ki bilen bilir “ne istediler de yapmadı” bir adamı bile ali cengiz oyunlarıyla harcayabiliyorlar.     

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?