ALLAH’IM KÖR ET BENİ

09-10-2018

Neymiş kriz yok manipülasyon varmış. Madem kriz yok bunca zam neden, olmayan bir krizle mücadele emek için hükümetin enflasyonla bunca kavgası neden.

Paket geldi geliyor diye bakanlar demeç veriyor. Madem kriz değil manipülasyon, üç ay üst üste, üstelik hep de ayın birinde hep de yüzde 9 oranında elektriğe yapılan zam niye, yine aynı şekilde üç ay hep de ayın birinde doğalgaza yapılan zam niye, akaryakıtta da aynı şekilde.

Kriz değil manipülasyonsa, vatandaş demesin mi yapılan zamlarla en büyük manipülasyonu siz yapıyorsunuz.

...

Size gelince her şey serbest istediğiniz her şeyin fiyatını arttırın, esnafa gelince niye fiyat arttırdın.

Ne yapsın esnaf?

Elektrik, doğalgaz, akaryakıt, vergiler arttıkça gideri artıyor, gideri arttıkça gelir ve karını arttırmaya çalışıyor.

Zaten kimsenin bir şey aldığı yok bütün sektörlerde alışveriş hacmi daralmış. Herkes kendince yöntemlerle ayakta durmaya çalışıyor.

Tamam dediğiniz gibi olsun Allah sizi affetsin ama siz vatandaşı affetmeyin.

Yine de inanır size vatandaş.

Nasıl bir körlükse bu artık önümüzdeki seçimde bütün belediyeleri de alırsınız alamadıklarınızı da almanın yolunu bulmuşsunuz zaten.

Tüm bu aldatmacalara yalanlara karnımız tok demek isterdim ama diyemiyorum maalesef daha doymadık, belli ki daha karpuz kesecez. Bari karpuzun fiyatı artmasa.

...

Malumunuz önümüzde yerel seçimler var. Seçimler yaklaştıkça olaylar artmaya ölüm haberleri gelmeye başladı. Seçim arifesinde kime neye hizmet ettiği artık şüphe uyandırmayan bu saldırılar bana ve de içerisinde yaşadığım coğrafyaya hizmet etmediği kesin.

Kime hizmet ettiğine gelince onu yazıp söylemeye gerek yok...

Bakan diyor ki, enflasyonla mücadele konusunda dayanışmayı ileri düzeye taşıyacakmışız...

Belli ki sırtımıza daha çok yük vurulacak. Tam da bunu anlatan bir atasözü var ya yazmaya korkarım ataların başını yakmamak lazım.

Berat Albayrak'ın enflasyonla mücadele programında iş dünyasına, satılan ürünlerin fiyatını en az yüzde 10 aşağı çekerek seferberliğe katılma çağrısı yapması bekleniyor.

Dayanışmak madem, hükümet de vergileri aşağı çeksin zamlardan vazgeçsin. Yoksa buna dayanışmak değil kusura bakmayın ama dayamak denir.

Bakalım ne diyecek. Doğrusu ne zaman çıkıp konuşsa her ne dese piyasalar daha da batıyor ya, neyse.

...

Bir de şu aralar beni en çok rahatsız eden konulardan biri de şu ki toplumun neredeyse bütününe yakını körlük içerisinde yaşıyor.

Tarafı olduğunuz siyasal partinin ya da görüşün yanlışını görmemek nasıl bir körlükse karşıtı olduğunuzun da her şeyini yanlış görmek de aynı körlüktür. Biri abartılı övgülere boğar diğeri anlamsız mesnetsiz düşmanlık eder.

İkisi de birbirinden farksız ama birbirini besleyip ayakta tutan holiganlık ve körlüklerimizdir.

Allah hepimizi iki körlükten de korusun. Diyecem ama bir zamanların meşhur filmindeki “Allahım kör et beni” repliğindeki gibi körlüğümüze doymadık doymayacağız.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?