AMEDSPOR VE EMRE

03-02-2016

Bütün bu yaşanan acıların içerisinde bize bir nebzecik sevinç ve umut verdikleri için Amedspor ve Emre Sertkaya’ya teşekkürle başlıyorum yazıma. 

Günümüzde kitle iletişim araçlarının etkisi ile popüler kültürün en önemli iki ayağı olan müzik ve sporun toplumu oyalama aracı olarak kullanılması gerçeğinin farkında olan biri olarak bu teşekkürü yapıyorum.

Ne acıdır değil mi?

Evet, acıdır ancak kabul etmek gerekirse epey bir zamandır bedenen, ruhen o kadar çok kederlendik ve o kadar acı çekiyoruz ki bir yerden bu havayı dağıtacak bir rüzgâr essin diye sabırsızlandığımız bir anda Amedspor ve Emre yetişti imdadımıza.

Bu iki başarı ile soluklandık, çocuklar gibi sevindik, mutlu olduk.

Uzun süredir böylesi bir ana hasret kalmıştık.

Bir daha teşekkürler Batmanlı Emre, teşekkürler Amedspor.

Amedspor’un bu kadar dert içerisinde Bursa’da Bursaspor’u yenerek çeyrek finale kalıp Fenerbahçe ile eşleşmesi,

Diğer bitaraftan da Batmanlı Emre Sertkaya’nın özel bir TV kanalının O Ses Türkiye Yarışmasında yüzlerce rakibini geride bırakarak birinci olması, sevinç dalgasına yol açtı toplumda.

Her iki başarı sadece Batman ve Diyarbakır’ı değil, bütün bölge halkını gururlandırdı.

Amedspor’un şehir savaşının yaşandığı bir kentten büyük zorluklarla çıkıp, dev bütçe ve imkânı olan, üstelik hiçbir sorunu olmayan Süper Lig Takımlarını yenerek çeyrek finale kalması ve Fenerbahçe gibi bir takımla eşleşmesi bir mucizeden ziyade büyük bir başarıdır.

Emre’nin ise sesi, sanatı, kişiliği ile yüzlerce genç arasında birinci olması da tabi ki anlamlı ve değerliydi.

Bu iki başarı sadece bölge insanını değil, batıda yaşayan Batmanlıyı, Diyarbakırlıyı, Urfalıyı, Vanlıyı, Şırnaklıyı, Ağrılıyı da sevindirdi, heyecanlandırdı.

Bu iki başarının mimarı, kuşkusuz ki Amedspor Yöneticileri ve futbolcuları ile cesareti, yeteneği ve sesiyle Emre Sertkaya’dır.

Ancak hem Amedspor’un hem de Emre Sertkaya’nın başarısında kamuoyunun desteği de çok etkili olmuştur.

Bu yüzden Amedspor’un ve Emre’nin başarısında halkın desteğini göz ardı etmemek gerekir.

Bu iki başarının şöyle bir kazanımı da oldu; acıda bu güne kadar ortaklaşamayanların sevinçte bir olmaları en önemli gelişmeydi.

Emre’nin Batmanlı olduğunu söylemesinden bu yana Batman’da her kesimden insan, şampiyonluk için adeta seferber olmuştu.

Batman Belediye Başkanı Sabri Özdemir, sosyal medyadaki hesabında;

“O Ses Türkiye Şarkı Yarışmasında Finale Kalan Hemşerimiz Emre Sertkaya'yı Tebrik Ediyoruz. Bu Akşamki Final Yarışmasında Tüm Halkımızı SMS Desteğine Davet Ediyoruz” diyerek destek istiyordu.

AK Parti’nin 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde Milletvekili Adayı olan Adile Gürbüz, sosyal medya hesabında Emre Sert kayanın finale kalması ile ilgili “Batmanlılar olarak lobimiz yok ama çok şükür ilk defa bir konuda kenetlendik” diyordu.

Böylece İlk kez AK Parti ve HDP’li siyasiler Batman’da aynı amaç için ortaklaşabildi.

Umarız bundan böyle ortak kazanım ve değerler noktasında ön yargılarımızı ve siyasi farklılıklarımızı bir kenara bırakıp toplum olarak kenetleniriz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?