ANNELERİN İNTİFADASI!

12-09-2019

Annelik insanüstü bir kavramdır. Onu siyasi ve iktisadi konulara meze etmek, ahlaki değildir.
Anneliğin duygusunu, sesini ve gücünü hakkıyla kağıda yansıtmak olanaksızıdır.
Örneklerine bakar, yorum yaparız sadece
Aslında sadece insanda değil tüm canlılarda da aynı tınıya sahiptir annelik!
Küçücük bir kuş, yuvasına saldıran koca yılana kafa tutar, tavuk, civcivine bakan tilkinin gözüne hamle yapıp onu kör eder, kedi, yavrusuna dadanan köpeğe dünyayı dar eder…
Normal şartlarda ses duyduğunda kaçan bu varlıklar, söz konusu kendi varlıkları, yani evlatları olunca, analığın gücü ve duygusuyla birer süper kahramana dönüşür, olağan akışı tersine çevirirler!
...
Bugünde Kürt anneler ayaktalar. Evlatları için ayaktalar, hayata getirdikleri ve hayatlarını onlara adadıkları, onlar için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayacakları evlatları!
Hacire ana ateşledi alevi. 
Ben evladımı istiyorum diyerek oturma eylemi başlattı Diyarbakır’da...
Tepkilere, hakaretlere, saldırılara kulak asmadı, dağ gibi durdu!
Çocuklarını kaybeden analar umutlandı. Birer ikişer koyuldular yola, çocuğumuz buradan yola revan oldu, dediler.
Ya oğlum ya ölüm dedi bir baba, yanı başlarında.
Diğer bir ana, ‘sizin çocuklarınız özel okullara bizimkiler dağa, başlarım sizin davanıza’ diye haykırdı!
Söylenemeyenler söyleniyor, yapılamayanlar yapılıyordu. Bölgede bir tabu olan güce karşı anneler baş kaldırıyordu. Düne kadar tüm Kürtler teröristtir diyen siyaset, sanat, akademi ve basın dünyası ise dilini yutmuş gibi izliyordu.
Tek ses, tek kelam etmiyordu.
Uzaktan nutuk atmak kolay, evladını kaybeden ananın yüreğinin yangınını gelin Diyarbakır’dan hissedin, öyle konuşun. Ama yok, size korkaklık yakışır. Ateşin uzağında durup, yananlara hakaret etmek, saldırmak, karalamak…
Siz, hakaret eden, küfreden, terör diyenler, kurban olun Hacire ananın tırnağına, siz, proje diyenler, küçümseyenler, dalga geçenler, kurban olun o gözyaşlarına!
Bir oğlun dağda diğeri cezaevinde intihara girişiminde bulundu diyerek, “infaz imasında” bulunan zavallılar, sizden iğreniyorum.
Oğlunu isteyen bir anneyi, diğer oğluyla tehdit etmek, başkalarının oğulları, kızlarıyla imparatorluklar kuranların olağan hareketleridir.
Ama anneler harekete geçti ve artık siz istediğiniz gibi hareket edemeyeceksiniz.
Küçücük yavruları masalarınıza meze edemeyeceksiniz!
Kimse size katılan yetişkinlere bir şey demiyor. Onlar kanunun, askerin, polisin görevi. Ama 15- 16 yaşında körpecik çocukları, spor, piknik, etkinlik diyerek dağa kaldırmak ve geri dönülmez bir yola sürüklemek kesinlikle ahlaki değildir.
Çocuklarımızı Kürt davası diye alıp ABD bayrağı için savaştırmak ahlaki değildir.
Kürt çocuklarını alıp, Arap, Türk, Ermeni, İsrail, İngiliz ve Fransız komutanların emrine verip savaştıran, sonrada PKK demek Kürt demektir, demek, insanların aklıyla dalga geçmektir.
Kürtler, PKK’nın kendisi değil mağdurudur. Bu mağdurları PKK’lı diye yaftalamak en az PKK’nın yaptığı kadar ağır bir suçtur.
Analara ses verin, susmak, yapmak kadar ağır bir suçtur bazen!
Hiçbir ananın çocuğundan, oyunla, filmle, zorbalıkla ayrı düşmediği yarınlar dileğiyle, sağlıklı ve mutlu kalın…

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?