ATANMIŞI SEÇMEK

30-07-2018

Birileri Belediye Başkanlığıyla ilgili ellerini ovuştururken ortaya atılan kimi iddialar o elin sahiplerine avucunu yalatacak gibi.

Olmaz ya hani dersin ki sanki yıllardır hizmet noksanlarına rağmen bölge belediyelerini alan parti bu sefer kaybedecek.

Artık genel seçim sonuçlarından nasıl bir heyecan ve motivasyonla gazı alıp buna inanıyorlarsa…

Öngörüsü, bilgi becerisi ve entelektüel birikimiyle geçtiğimiz genel seçimde aday gösterilince “dünya düzenini yeniden şekillendiren” başkanı için “yüzde 75 ile kazandırmalıyız” diye nutuklar atıp şeyhlerden, aşiret reislerinden el aldığını destek topladığını sosyal medyadan paylaşan arkadaş kendiyle çeliştiğinde, hadi dedim siyasetin sarhoşluğudur, ayılınca geçer.

O geçti ama bu sefer hukukçu kimliğiyle yeni bir çelişkiye demir attı.

Neymiş “Kayyumların aday gösterilmesi doğru değil”miş.

Aksine en doğrusu, aynı şahısların atanmış değil de seçilmişken ne yapıp ne yapamadığını görmek için de olsa kayyumların aday gösterilmesidir.

Doğru değil diyen sevgili arkadaşımın:

“Batman Belediyesi, kısa sürede önemli işlere imza attı. Hem belediyeye hem de şehre çeki düzen verildi. Yıllardır HDP tarafından Batmanlılardan esirgenen hizmetler, kısa sürede sağlandı.”

Sözlerine katılıyorum ama ama nasıl ki o ortaya konan hizmeti, merkezi hükümet, bakanlıklar, AKP’li diğer büyükşehir belediyeleri arasında pay ediyorsa ben de esirgeyenin tek başına HDP olmadığını aynı şekilde, bugün kayyumlara sonsuz destek veren ama o desteği HDP belediyesinden esirgeyen merkezi hükümet, bakanlıklar ve diğer büyükşehir belediyelerine bu tutumu pay etmek istiyorum.

O varsın kayyumlara katkılarından dolayı söz konusu kurumlara teşekkür etsin ben de evvelinde esirgeyen aynı faillere sitem edeyim.

Şevket Ertuğ Aksoy için “Kaldı ki bu görevi karşılıksız değil, önemli bir maaş karşılığı ve kamu görevlisi olarak icra etti.” Demesi de hiç şık değil derim. Hangi seçilmiş ya da atanmış maaşsız ve de gönüllü bu millete hizmet etmiş ki? İmamından o desteğini topladığı şeyhlerine kadar..

“Ayrıca yapılan büyük hizmetlere rağmen, belediyenin bazı tutumlarına ciddi itirazlarım var. Bu konuyu da ayrıca işleyeceğim” demiş ya keşke sadece bu konuya eğilse ve bunu dillendirseydi.

“Kayyumların aday olmasını isteyen çevreler hangi partiden aday olmalarını istiyorlar bilemem” demiş ama bana sorsa ben biliyorum söylerdim ona. “Siyasetten gelen, bu kentin sosyolojisini, örfünü adetini, dengelerini bilen, yoksulu gözeten, temiz ve dürüst bir aday olmasını isterim” Siyasetten gelme kısmı hariç diğer sıfatları ben de taşımasını isterim.

Ama yukarıda sayılan, son üç hariç, sıfatları taşıyan iktidar partisi Batman milletvekilleri ve hatta bakanları, ne hizmet sundu bu memlekete?

Aksine o da bilir ki yoksulu değil kendi çıkarını gözeten o siyasetçilerin, o bildikleri sosyoloji, örf, ve dengeleri salt kendi çıkarlarına alet etmediler mi?

“HDP’nin karşısına devlet tasarrufuyla kayyumluk görevi icra etmiş bir memurun istifa ettirilip aday yapılması, PKK ve HDP’ye paha biçilmez bir propaganda alanı oluşturur”muş.

HDP’nin bu argüman için bu gerekçeye ihtiyacı mı var?

Yıllardır belediyeler HDP için zaten daraltılan siyaset alanının alternatifi değil mi ki? Ve yıllardır seçmen belediyecilikte hizmete değil temsile oyunu vermiyor mu?

Sözün özü velev ki bu da olsun yine kaybedeceklerini, çünkü hala belediyeden siyaset değil hizmet bekleyecek kadar normalleşemediğimizi, normalleşmemize izin vermediklerini yukarıdaki sözlerin sahibi de ben de siz de biliyoruz…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?