AYAKLI KÜTÜPHANE

09-02-2017

Ayaklı kütüphane mi dersin, kitaplar ayağınıza kadar geliyor mu dersiniz bilemem ama size kitapsever bir üniversiteli genci tanıtmak istiyorum.

Adı Mehmet Emin Sevin, Şırnaklı 24 yaşında bir delikanlı. Üşenmiyor kitabı, okumak isteyenin ayağına kadar götürüyor.

Belki de kelimenin tam anlamıyla bir kitap kurdu Emin. Ya da yakın arkadaşlarının esprisiyle kitap böcükü. Okumak ve okutmak için çok güzel bir örnek.

Hani şu son günlerde bütün sosyal ağlarda “Batman Her Yerde Okuyor” kampanyasıyla olduk olmadık herkes kitap okuyorum pozlarıyla şov yapıyor ya. Bu öyle bir şey değil işte.

Emin gerçekten okuyor ve okumak isteyene de bedelsiz ulaştırdığı kitapları okumaları için ödünç veriyor.

Emin Batman Üniversitesi Sinema Televizyon Öğrencisi. Henüz yeni gelmiş Batman’a. Nerden ilham aldıysa artık, İnstagramda kitapseverler.72 adıyla bir hesap açmış. Henüz yeni olmasına rağmen 367 takipçisi var. Hesabın açıklamasına da “Kuruluş amacımız KİTAP Sevgisini ve aşkını insanlara aşılamak. Kitaplar ücretsiz paylaşılır, okunup geri alınmak şartıyla.” diye de not düşmüş.

Daha şimdiden 200 den fazla kişiye ulaşıp kitapları onlarla paylaşmış. Okumak isteyenler instagram hesabından mesaj yazıp Emin’e ulaştıklarında elindeki kitaplardan dilediklerini bir hafta içerisinde okuyup geri vermek kaydıyla alabiliyor.

Yani anlayacağınız Emin, okumamak için kitap alamadığını söyleyenlerin elindeki son mazereti ortadan kaldırmış. Ellerinden mazeretlerini alıp kitabı tutuşturmuş.

Hadi şimdi gelin Emin’e yardımcı olalım. Hepimizin evinde işyerinde alıp okuduğumuz ya da okumadığımız kitapları bu kitap kurduna ulaştıralım. O da okumak isteyenlere ulaştırsın. Bir tek kişiye bile kitabı, okumayı sevdirdiğinizi düşünün, bunun size ve de gelecek nesillere pozitif anlamda katlanarak nasıl etki edebileceğini düşünün.

Diyor ki “Hedefim bütün Batman’ın okuması” ve ekliyor Emin “Özellikle sosyal medyaya boğulup kalan gençliği kitaplara yönlendirmek istiyorum.”

Destek bekliyor kimden mi? Benden senden hepimizden. Paylaşarak güzelleşebileceğimizi hatırlatıyor. Kitap eksikliğinden bahsediyor, okumak için kitap isteyen o kadar insan var ki diyor ve daha çok kitap edinmeye çalışıyor.

Elinde kitap dolu poşetler, omzunda kitap yüklü çantalarla size kitap ulaştırmaya çalışan bu adama destek olmayıp da ne yapacağız.

Şov yapmaktan, elinizde ters tuttuğunuz kitapla fotoğraf çektirip sosyal ağlarda okuyorum pozları vermekten, içmediğiniz kahve fincanları ve Kuyucaklı Yusuf kitabıyla şekil yapmaktan vazgeçin. O kitaplarınızla birilerinin açlığı susuzluğunu gidermek şekillerin en güzelidir.  Bunu yapın kendiniz için çocuklarınız, geleceğiniz kentiniz için bunu yapın.

Batman Valisi Ahmet Deniz’in kitaba ve okumaya merakı olduğunu, kitabı sevdirmeye çalıştığını bildiği için Emin yaklaşık dört beş gün önce Valiyle görüşmek üzere randevu talep etmiş. Valilikten henüz dönmemişler Emin’e ama umuyorum ki Vali Deniz Emin’e dönecek ve o güzelim çabasına vereceği destekle ortak olacaktır. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?