BAKAN DEDİĞİME GELDİ

24-12-2015

Aslında bu sevindirici bir haber değil!

İnsanların ambulanslara saldıracak kadar vahşileştiği bir ortamda haklı çıkmak insanı mutlu etmiyor!

Bundan tam 112 gün önce sağlık personeline, bina ve araçlarına yapılan saldırıları ele almış, insanlıktan yoksun zevatların saldırılarına karşı, zırhlı ambulans temin edilmesi gerektiğini (ironi katarak) yazmıştım.

Dün Sağlık Bakanının bir TV kanalında “önümüzdeki günlerde zırhlı ambulanslar devreye girecek. Özellikle o bölgelerde zırhlı ambulanslar hizmet verecek” şeklindeki açıklamasını duyunca, hemen arşivime baktım. Tam 112 gün olmuş!

112’yi özellikle vurguluyorum çünkü en çok saldırıya uğrayan ekipler 112 ekipleri!

Birbirine kurşun sıkan, bomba atan, canına kasteden iki tarafın da canını kurtarmak için çaba sarf eden, iki tarafında kurşunlarının önünden geçen, iki tarafın da hayatına önem veren…

112 gün olması güzel bir tevafuktu ama bu haber hiç de güzel değildi. Çünkü tam 112 gün geçmiş ve hala sağlık personelinin canına kast ediliyor. Hala ambulanslar ve hastaneler tehdit altında! Hala canımızın garantörleri can korkusu yaşıyorlar!

Ambulanslar zırhlı olunca daha mı güvende olacaklar?

Hiç sanmıyorum!

Sağlık personeli ekstre güvenlik önlemiyle daha da tedirgin olacaktır. Çünkü onlar da biliyorlar ki “ekstre güvenlik, ekstre tehdit demektir!”

Bu işler güvenlik tedbirleri, ekipman ve teçhizatla olmaz!

Bu iş kafada biter. Bu kafa bitmeden de hiç kimse rahat etmez!

Bu sorun sadece güvenlik sorunu değil ki sadece güvenlik tedbirleriyle çözülsün!

Devlet gerçekten bu sorunu çözmek istiyorsa, bugüne, düne ve ambulansa kurşun sıkacak kadar alçalan zevata değil, onların anne babalarına baksın.

Daha doğrusu devlet kendi yaptıklarına baksın!

Bu kadar kontrolsüz bir neslin yetişmesi için ben ne yaptım, bu ölüm makinelerinin üretim safhasına nasıl bir katkıda bulundum, ben bunların ana babalarına ne yaptım” diye baksın!

İnsanları ambulans tarayacak ve cami bombalayacak bir kıvama getiren süreç, üç beş yıllık bir süreç değildir.

Devlet bu sürece nasıl bir katkı sunduğuna iyi baksın. Bu vahşetteki kendi payını görmezse bu problemi de çözemez.

Çünkü bu işler, zırhlarla, tanklarla, kafalara sıkmakla olmaz! Bu kafaları bu hale getiren süreci çözmekle başlar…

Bir ara başlangıç evresine gelindi gibi ama…

Devlet ambulanslara zırh geçirmeden önce kafasındaki zırhları komple kaldırmalı. Kafasındaki zırhtan dolayı zarar gören nesilleri ıslah etmeli.  Harcı bozuk diye imha etmeye çalıştığı mamulâtın harcına, suyu kendisinin kattığını, kumunu kendinin kıstığını, çimentoyu zorla attırdığını unutmasın!

Unutursa bu işler olmaz!

Öldürmekle hiç olmaz!

Zırhla…

İnsanların canları için uğraşanların, canlarına kastedilmediği, devletin de tek çözümü imhada aramadığı yarınlar dileğiyle, sağlıklı ve mutlu kalın…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?