BAŞARILI BİR DEĞER GÜÇLÜ BİR VEFA

27-12-2015

Halil İbrahim Kırşan’ı ilk kez tanıma fırsatı buldum. Cumartesi kahvaltılarımız kapsamında buluştuğumuz Başbakanlığa bağlı Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı Halil İbrahim beyin ben de bıraktığı ilk izlenim; disiplinli ve derli toplu özgüveni, başarılarının etkisini arttırıyor.

Gercüşlü bir bakkal babanın çocuğu olarak dünyaya gelmiş ve çocukluğunda babasına çıraklık yaparak çalışma hayatına atılmış bir başarı öyküsü var Halil İbrahim Beyin.

Memleketinde tamamladığı ilk ve orta eğitiminin sonrasında lise 3. sınıfta 2 arkadaşıyla birlikte Ankara’ya daha kaliteli bir eğitim almak ve okumak üzere gönderilen bir hemşerimiz. Ki bu diğer iki arkadaşından biri Prof. Dr. Mehmet Siraç Dilber, kanser hücreleriyle mücadele konusunda önemli çalışmalara imza atmış ve İsviçre’de Karolinska Enstitüsünde, kendisinin kurduğu gen tedavileri merkezinin başına geçmişti. Diğer biri de Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Pazarlama Daire Başkanı Mehmet Lokman Ramazanoğlu. Yani üçünü de Allah muaffak etmiş 1987 yılında çıktıkları o yolda.

***

Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Beye dönersem, her ne kadar 7 Haziran seçimlerinde aday adayı olup bugün ki iktidar partisi tarafından aday gösterilmemiş olsa dahi özellikle memleketine ve hemşerilerine karşı taşıdığı o büyük vefa duygusuyla, mecliste Batmanlıların vekili olarak görmeyi arzu ettiğim bir adam diyebilirim.

Halil İbrahim Beyin özellikle Batman’a ve Batman’da yaşanan sorunlara ilişkin taşıdığı kaygı ve çabası ve de memleketine duyduğu vefa duygusu onu güzel bir örnek kılıyor. Bu anlamda Halil İbrahim bey ve enerjisinin memleketi daha iyi noktalara taşımakla ilgili değerlendirilemediğini ve bir an evvel değerlendirilmesi gerektiğini söyleyebilirim.

En az ayda bir de olsa memleketine gelip gitmesi yukarıda saydıklarımı destekliyor. Halil İbrahim Bey Batman’ı ve sorunlarını konuşurken Batman’ın üst kimliğini oluşturmak konusunda herkese iş düştüğünü vurgulaması önemli bir husustur. Çok güzel bir örnek veriyor ve diyor ki “Batman’ın eksiği sermayeyi yatırıma dönüştürme mantığı ve birlikteliği yok maalesef. Zamanında 3 TPAO emeklisi emeklilik ikramiyelerini birleştirip bir fabrika açabilecekken, bunu yapmayıp başka bölge ve illerde daire alma yoluna gittiler.”

Halil Beyin şehri yönetenlere de yerinde bir eleştiri getiriyor “Şehri yönetenler şehri planlarken 5-10 yıllık planlamalar değil 100 yıllık planlama yapmaları gerekirdi” haksız da değil ki verdiği örnek hakkını teslim ediyor “Bakınız çevre yolu şehrin ortasında kalmış.” Yeşil alan eksikliğine vurgu yapıyor ve bunun neden planlanmadığını soruyor. Batman’ın büyümesini güzel bir kavramla ifade ediyor ve hormonal büyüme diyor ve bu hormonal büyümenin başta trafik olmak üzere ortaya çıkardığı sorunları uzun uzadıya anlatıyor çözümler üretiyor.

Özetle Halil İbrahim Bey Batman için değerlendirilmesi gereken önemli bir değer Batman’a katacak Batman’ı güzel temsil edecek bir isim.

Neden bu temsil şansının verilmediğini anlamak gerçekten güç. Özellikle Ankara’da Batmanlılık adına çabalarını görmezden gelmek haksızlık olur. Bilgi birikimi değerlendirildiğinde Batmanın önemli oranda gelişebileceğine ve sorunların Batmanlıların da çabasıyla hızla çözülebileceğine inanıyorum.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?