BAŞBAKANIN BATMAN MİTİNG’İ

27-05-2015

7 Haziran seçimleri çerçevesinde AK Parti’nin Batman’da düzenlediği miting, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımı ile gerçekleşti.

Başbakan Davutoğlu’nun 1 saat gecikmeli olarak katıldığı miting alanının en dikkat çekici yönü geniş güvenlik tedbirlerinin alınmasıydı.

Diyarbakır Caddesi tarafı hariç miting alanın diğer bütün giriş ve çıkışları kapatılmıştı.

Tabiri yerinde ise adeta kuş uçurtulmuyordu.

Çevre illerden Batman’a yüzlerce polis takviyesi yapılırken, Batman Emniyeti de tümü ile güvenlik için seferber olmuştu.

Alana girişte sıkı bir şekilde kişilerin üstü arandı, arama noktasının girişinde katılımcılara bayrak, şapka ve su dağıtıldı.

Alan, bayrak ve Kürtçe-Türkçe afişlerle süslenmişti.

Katılım ve coşku beklenen düzeyde değildi.

HDP’nin kalesi olarak görülen illerden biri olan Batman’da Başbakan Davutoğlu HDP’ye ve HDP’ye destek veren aydınlara ağır eleştirilerde bulundu.

Baraj sorunun Kürtlerin değil HDP’nin sorunu olduğunu söyleyen Davutoğlu, Kürtlerin ise böyle sorunu olmadığını söyledi.

Batman’ın AK Parti ile şahlandığını, iktidara gelmeleri halinde Batman’a yatırımlarının devam edeceğini söyledi.

Davutoğlu HDP’nin baraja aşmayacağı hesabı ile de Batman’da 7 Haziran seçimlerinde AK Parti’nin 4’te 4 yapacağına inandığını söyledi.

Batmanlı Maliye Bakanı Şimşek’ten de övgü ile söz eden Davutoğlu, Bakanın Batman’a kazandırdığı yatırımları sıralarken Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i de sahneye alarak “Bakan şimşek Bir başarı hikâyesidir Mehmet Şimşek. Bütün meselesi Batman’a hizmet etmektir. Buraya uluslararası bir tenis pisti kazandırmış” dedi.

Çözüm sürecinin HDP’siz de yürütülebileceğine değinen Başbakanın “kahrolsun ırkçılık” sloganları atıp attırmaya çalışması da mitingin ilginç notlarından biriydi.

Başbakan Davutoğlu, HDP tabanından oy alabilecek ya da kararsızların HDP’ye kaymasını önleyecek etkileyici bir konuşma yapmadı.

Daha çok AK Parti tabanı ve dindar kesimi etkileyici bir üslup kullandı.

Bu yüzden miting, seçimde AK Parti’ye oy kazandıracak bir hamleye dönüşmedi.

Miting alanındaki fotoğrafa gelecek olursak, milletvekili adayları, il teşkilatı ile günlerdir yaptıkları hazırlıkları miting bitimine kadar sürdürdü.

Başbakan’ın gelişi ve miting için en etkili yöntem olarak cep telefonları ve açık hava reklâmcılığı kullanılmıştı.

Basın kanalları ile miting çağrısı yapılmaması bir eksiklikti.

Mitingde bir aksaklığın yaşanmaması için tüm AK Parti’liler büyük çaba sarf etti.

Miting alanında kadınların katılımı erkeklerinkinden daha fazlaydı.

Miting alanın Emniyet giriş kapısına kadarki bölümü dolmuş vaziyeteydi.

Sonuç olarak Batman mitinginde de Başbakan’ın, HDP’yi hedef alması da şunu gösteriyor ki en büyük hedef ve umutları HDP’nin barajı geçmemesidir.

Çünkü şayet HDP barajı aşarsa Batman’da herkesi üzebilecek bir sonuç ortaya çıkabilir.  

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?