BATMAN’DA! OLUR MU Kİ?

12-02-2017

İdealist olmak böyle bir şey olsa gerek. Önünüze konulan engellere, yoksunluklara rağmen hayallerinize ulaşmak için çabalamak, çalışmaktır.

Siz fırsatların gelmesini beklerken, fırsatların da bir yerler de sizi beklediğini unutmamak gerekir. Şikâyet edip durmaktan, mazeretler uydurmaktan, olsa da yapsak, demekten vazgeçin.

İrlandalı yazar Bernard Shaw “Sen çevrende olup bitenleri görüp “neden?” diye soruyorsun, bense asla var olmamış şeyleri hayal ederek “neden olmasın” diyorum.” Der.

İşte o insanlardan birileri Batman’da yaşıyor. “Neden olmasın” diyerek. Denize fersah fersah uzak bir memleket olan Batman’da sualtı dünyasını merak edenlere dalış eğitimi vererek dünyanın en güzel dalış merkezlerinden birine Mısır’ın Şarm El Şeyh bölgesine götürmeye hazırlanıyor.

Hem bunu öyle acemice değil, CMAS (Confédération Mondiale des Activités Subaquatiques) yani Dünya Sualtı Aktiviteleri Konfederasyonu ve Türkiye Sualtı Sporları Federasyonundan yetkili uzmanlarıyla yapmaya hazırlanıyor.

Kimin aklına gelir ki, hele ki tembelliğine, ataletine devamlı mazeretler üretmek konusunda bu kadar mahir bir toplumda kimin aklına gelirdi Batman’da dalış eğitimi almak ve sualtı dünyasını tanımaya fırsat bulmak.

BİLSEM adında bir turizm şirketi HHİSFİT Club spor merkezi ile bir araya gelmiş üşenmemiş ve Batman’da bu işe soyunmuş. Yok, öyle yapmış olmak için yapılan işlerden biri değil. Bu işin gerçek anlamdaki uzmanlarını Batman’a getirip HHİSFİT’tin kapalı havuzunda tüplü dalış eğitimini verecek ve sizi dünyanın en güzel dalış merkezine götürecekler.

Sizi küçük akvaryumlarınızdan çıkarmaya ve dünyanın en güzel denizlerinden birinin içinde gezinmeye çağırıyorlar.

Bu çabalarından ötürü BİLSEM Turizm ve HHİSFİT Club alkışlanmalı ve çalışmaları desteklenmelidir. Batman’ın yaşam kalitesini spor ve kültürel etkinliklerini bir değil birkaç basamak yukarı çekmek konusunda yapmaya çalıştıkları bütün şehre en güzel örneklerden biridir.

Unutmayın güzel yaşamak sizin elinizde. Kendinizi aldatıp durmaktan vazgeçin artık. Amerikalı yazar Charles E. McKenzie’nin dediği gibi “Bir şeyi gerçekten yapmak isteyen bir yol, istemeyen mazeret bulur.”

Alın size yol, bu yol sizi küçük akvaryumunuzdan çıkaracak, dünyanızı büyütecek sizi hayallerinize kavuşturacak bir yoldur. Soluk almak yaşadığının farkına varmak için en güzel fırsatlardan biri.

Bu çalışmayla Batman için artı birer değer olduğunu gösteren BİLSEM Turizm ve HHİSFİT Club umuyorum ki diğer kurumlara öncülük eder. Öncülük eder de hepimizi adına mazeret dediğimiz sığınaklarımızdan çıkarırlar. Elbette ki bu çabaların devamı için bu iki kurumun, gerek katılımlarımız gerekse de farklı katkılarımızla desteklenmesi gerekir.

Hadi o zaman daldığımız ve dalıp da boğulmak üzere olduğumuz mazeretlerimizden o köhne sığınaklarımızdan çıkalım. Daha güzel dünyalara dalmak için kendinize şans verin, fırsatı da yolu da birileri sizin için oluşturuyor zaten.

Ha gayret, yaşamak için..

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?