BATMAN’DAKİ HENDEKLER!

14-01-2016

Hendek siyaseti, bölge insanına çok şey kaybettirdi!
Artık hendek deyince hepimiz irkilir olduk! Buna rağmen birileri hiçbir zaman Batman için hendek fantezisinden vazgeçmedi.
Kimisi hain dedi, kimisi duyarlı, kimisi başka bir şey…
Ama her zaman Batman ve batmanlı üzerinde bir hendek baskısı oldu. Aslında tüm Batman, hendek siyasetini birebir yaşıyordu.  Evlerini barklarını terk eden Silvanlı, Bismilli, Cizreli, Surlu, Nusaybinli akrabalarını ağırlıyor, yaralılarını tedavi ediyor, ticari sıkıntıların yansımalarını yaşıyor, moral bozukluğunu iliklerine kadar hissediyordu!
Ama iyi bir şey vardı.
Batman hala yaşanacak bir şehirdi ve bu yaşanabilir havayı solumak içinde Batmanlı şehrinin sokaklarına sahip çıkıyordu.
Geçen hafta bir arkadaşım, “Batman’ın her tarafına hendek kazılmış” deyince afalladım. “Bizim niye haberimiz yok” diye sorgulayınca, işin başka olduğunu öğrendim.
Aslında kısmen de haklıydı. Zaten kötü olan şehrin cadde sokakları, yağış ve don olayından sonra iyice bozulmuş, yolda ki çukurlar hendeğe dönüşmüştü.
Biz de madem hendek var silah yok, bir deve bulup, ona hendek atlatalım dedik. Bizden daha zeki birileri çıktı, gitti hendeklere ağaç ekti!
Hem yolun ortasına ağaç ekerek, araçların hendeğe düşmesini engelledi, hem ağaçlanma bilincini hatırlattı, hem de birilerine kapak yaptı!
Acaba yerel yönetimin başında ki kişiler bundan bir ders çıkarmışlar mıdır?
Sanmıyorum!
Hâlbuki bu çok ciddi bir durum!
Artık modern belediyecilik anlayışında su, asfalt, çöp ve çevre düzenlemesi gibi konular konuşulmuyor. Çünkü bunlar zaten olmazsa olmazdır.
Belediye varsa, bunlar zaten çözümlenmiştir. Bunun yerin e master planlar, fantastik projeler, sanatsal ve kültürel faaliyetler konuşulur…
Ama maalesef biz hala bizim sokağın betonu, ana caddenin asfaltı, mahallenin kaldırımı, evimin kanalizasyonu, caminin suyu diye bağırıyoruz.
Eğer bunlar bir yerde konuşuluyorsa, belediye yok demektir!
Hâlbuki bizim belediyemiz veya onu yöneten siyasi güç , “özyönetim” ilanından bahsediyor.
Hemşerim, belediyecilik özyönetimin küçük bir örneğidir. Halk belediyeciliğinizden çok memnun kaldı mı ki size özyönetim için destek versin.
Belediyecilik hizmetlerini yürütemeyen birilerine sizce halk tüm şehrin yönetimini vermek ister mi?
Belki de Batman’a kepçelerle hendek kazamamanızın sebebi burada saklıdır.
Halk bunu istemiyor, halk bunu sevmiyor, halk bundan korkuyor…
Halkı yönetmek istiyorsanız, onları sevin, onları seviyorsanız onlara hizmet edin, onlara hizmet ederseniz onlarda sizi sever.
Hendeğinize de gelir, mitinginize de…
İnsanların üstlendikleri görevleri layıkıyla yerine getirdikleri bir toplum dileğiyle, sağlıklı ve mutlu kalın…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?