BATMAN’DAN KILIÇDAROĞLU GEÇTİ

01-03-2019

Sason İlçesi, Çarşamba günü tarihi bir gün yaşadı.

İlçe, bir günde iki ilki yaşadı.

Birincisi, tarihte ilk kez ana muhalefet lideri, Sason’da miting düzenledi.

İkincisi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 31 Mart Yerel Seçim startını Sason’da verdi.

CHP Liderini Sason’a getirmedeki en büyük başarı, yeni seçimde de kazanma şansı yüksek olmasına ve halen partilerinin bir üyesi olmasına rağmen mevcut başkanı aday göstermeyerek, CHP’den aday olmasına yol açan AK Parti’nindir.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nu Sason’a getiren diğer önemli unsur da yıllardır CHP’de istikrarlı şekilde siyaset yapan ve Cuma Uçar’ın partilerine katılmasını sağlayan Hüseyin Yaşar faktörüdür.

Hazır Sason’a gelmişken her ne kadar CHP’nin Batman’da belediyeyi kazanabilmesi mucize olsa da “burada da bir toplantı tertipleyelim” demişler.

Basın mensupları, sivil toplum örgütleri, kanaat önderleri ile Sason dönüşü bir toplantı gerçekleşti.

Toplantı salonu isabetli bir seçim değil ve yetersizdi ama yine de katılımcılar arasında çok renkli simalar vardı.

AK Parti’den daha önce milletvekili, belediye başkanı ve il başkanı aday adayı olanlar bile kanaat önderi veya sivil toplum temsilcisi olarak toplantıya katılım sağladı.

Toplantı, iki ayrı bölümden oluşuyordu.

İlk bölümde CHP Lideri, basına açık şekilde konuşma yaptı.

Sonra basın dışarı çıkarıldı.

Polis gözetimi ve tedbirinde gerçekleşen toplantının ikinci bölümünde CHP Lideri Kılıçdaroğlu, sivil toplum ve kanat önderlerini dinledi, sorularını yanıtladı.

Söz alanlar Kılıçdaroğlu ve CHP’ye eleştirilerde de bulundu.

CHP Liderinin, konuşmanın başında neden Kürtçe selamlama yapmadığından tutun, Hasankeyf konusundaki duyarsızlıklarına, CHP’nin bölgeyi gözden çıkardığı ve Ozan Arif’in ölümünden sonra sarf ettiği sözler bile hatırlatıldı.

Milletvekili dokunmazlıkları ile ilgili TBMM’deki tutumları, Milletvekili Leyla Güven’in sürdürdüğü açlık grevine karşı duyarsızlıkları ile ilgili sorular soruldu.

Kılıçdaroğlu, bütün eleştirilere ve sorulara teker teker cevap verdi.

CHP’nin bölgede yetersiz oy almasının sorununun, halktan değil, bizzat halka inemedikleri ve politikalarını iyi anlatmadıkları için kendilerinden kaynaklandığını kabul etti.

8 yıl aradan sonra Batman’a gelen Kılıçdaroğlu, ileriki dönemde özelikle bölge seçmenin güvenini kazanma yönünde de ciddi adımlar atacaklarını söyledi.

Sorulan bir soruya yanıt verirken, Belediyelere Kayyum atanması konusunda, parti olarak seçimle gelen seçimle gitmesi gerektiğine inandıklarını, sandıktan ne sonuç çıkarsa çıksın halkın görüşüne saygı duyulması gerektiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu ayrıca Batman’ı her platformda savunan CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal’ı da Batman Milletvekili olarak görevlendirdiğini hatırlattı.

Kılıçdaroğlu’nun, Sason sayesinde gerçekleşen Batman ziyareti ve temasları, yazılı ve görsel basında da geniş yer buldu.

Batmanlılara da, dertlerini bir siyasi parti liderine anlatabilmeleri için fırsat doğdu.

Kılıçdaroğlu Batman’dan geçerken, onlar da ‘fırsat bu fırsat’ deyip CHP Liderini ilgilendiren, ilgilendirmeyen her konuda dertlerini anlatıp, içlerini dökme fırsatı buldular…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?