BATMAN HAVAALANINI CANLANDIRIN

24-11-2015

1 Aralık itibariyle Batman Havaalanından seferler başlıyor. Çok şükür.

Diyarbakır’dan uçmak zorunda kalan tüm Batmanlılar için bundan güzel haber olmaz. Bir, bir buçuk saatlik uçak yolculuğu için sabahın köründe kalkıp bir saatte Diyarbakır’a gitmek zorunda kalmak birçoğunuz gibi benim de ağrıma gidiyordu.

Hele ki son yolculuğumda Diyarbakır ilçe otogarında bindiğimiz taksi, güvenlik sorunu var diye normal standart yoldan değil de uzun yoldan gitmek zorunda kalınca daha da gıcık olmuştum duruma.

Yani aslında mesele buradan Diyarbakır’a sadece bir saatlik minibüs yolculuğu yapmak değil. Diyarbakır’da binip ineceğiniz uçağın iniş ve kalkış saatlerini hesaplarken Batman’dan Diyarbakır’a gideceğiniz ya da Diyarbakır’dan Batman’a geleceğiniz saatleri o saatlerde minibüs olup olmadığını da hesaba katmak zorunda kalmak. Valiz yükünüzle buradan birilerini kendinizle Diyarbakır’a sürüklemek vs. 

Hele şükür hepsinden kurtuluyoruz. Hepsinden kurtulmanın ötesinde Batman’ın ekonomik olarak canlılığını da sağlayan bir unsurdur havaalanının faal olması.

Havaalanı açılıyor ama Batman havaalanından nereye günde kaç sefer yapılabilecek bir de ona bakmak lazım. Öğrenebildiğim kadarıyla tekrar açılacak Batman havaalanından günde 3 uçak seferi yapılacakmış ve bu seferler sadece Ankara ve İstanbul’u kapsıyormuş.

Daha önce sadece THY’nin sefer yaptığı havaalanında eski BATSO Başkanı Osman Nasıroğlu sayesinde Pegasus da sefer yapmaya başlamış ve bu havaalanına ve de dolayısıyla Batman’a daha fazla canlılık kazandırmıştı. Şimdi yine THY ve Pegasus’un sefer yapacağı Batman havaalanına neden Onur ve de Sun Expres de sefer düzenlemesin.

Neden her sene Antalya, İzmir bölgesine tatile giden Batmanlılar İstanbul ya da Ankara üzeri aktarmalı yolculuk yapmak zorunda kalsın.

Belki bu nokta da Onur ve Sun Expres firmalarını da Batman’a sefer yapmak konusunda birileri ikna etmesi lazım. Osman Nasıroğlu olmasa da yerine geçen Abdulkadir Demir var. Batman’dan yapılan uçak seferleri kentin ticaretini canlandırabilen önemli bir unsur olarak artırılmalı ve çeşitlendirilmeli diye düşünüyordur herhalde.

Umuyorum ki bu düşüncesini fiiliyata dökecek bir çabası vardır. Bu ve benzeri çabalar Batmanlıların Osman Bey gibi Abdulkadir beyin de ismini güzellikle anmasına vesile olacaktır. Aksi halde Abdulkadir beyin başkanlığın da isminin de belleklerimizde yer edinmesi çok zor olur.

Batman havaalanının daha çok hareketlendirilmesi ve yeni firma ve seferlerle canlandırılması, Mardin, Siirt, Bingöl, Bitlis gibi komşu illerden de yolcuların Batman’a yönelmesini sağlayacaktır. Hasankeyf gibi tarihi zenginliğimize daha çok turistin gelmesini ve turizmin canlanmasını beraberinde getirecektir.

Hava ulaşımının kolaylıkları birçok sektörde birçok firmanın Batman’da fuar ve benzeri etkinliklerini artıracak ve bu pozitif yansımalar çarpan etkisiyle birçok ticareti tetikleyecektir.

Aksi halde Ankara, İstanbul seferleri tek başına, sadece elzem durumlar için kullanılabilecek bir ulaşım kanalı olacaktır.

O zaman gerek milletvekillerimize gerekse de BATSO gibi kurumlarımıza çok iş düşüyor. Osman Nasıroğlu gibi diğer firma ve yetkililerinin yakasına yapışıp Batman’a uçak indirme konusunda ricacı değil ısrarcı olmanın tam zamanıdır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?