BATMAN MİLLET BAHÇESİ

04-06-2018

24 Haziran’da yapılacak genel seçimler öncesi Batman’da ilk mitingi Ak Parti düzenledi.

Cumartesi günü Batman’da Valilik Kavşağında yapılan mitingde Başbakan Binali Yıldırım, halka hitap etti, bu güne kadar Ak Parti Hükümeti döneminde yaptıkları icraatları anlatırken, yapacakları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gündeme getirdiği Millet Bahçesi Projesini de gündeme getiren Başbakan Yıldırım, 16 Mayıs Şehir Stadının Millet Bahçesi yapılacağının sözünü verdi.

Malumunuz 16 Mayıs Şehir Stadının yok olup beton yığınına dönüşmemesi için daha önce Batman Çevre Gönüllüleri Derneği, TMMOB, Batman Yerel Basını, taleplerini dillendirmişti.

Hatta çevreciler her Cuma akşamı stada spor yaparak, stadın betonlaşmaması için basın açıklaması ve etkinlikler düzenlemeye karar vermişti, ancak etkinlikleri ikinci haftasında güvenlik engeline takılmıştı.

Bunun üzerine sosyal medya üzerinde hazırlanan görsellerle kampanya, yaklaşık 1 yıldır sürdürülüyordu.

Bilindiği üzere Batman’ın yarım asırlık tesisi olan, en önemli spor ve sosyal mekânı olan 16 Mayıs Stadı, yeni stat yapımına karşı TOKİ’ye devir edilmişti.

Hala da bu alanın mülkiyeti TOKİ’ye aittir.

Şayet Millet Bahçeleri meselesi gündeme gelmemiş olsaydı hızla betonlaşan şehrimizde TOKİ tarafından kat sınırı olmadan bina ve AVM yaptırılacaktı.

Ancak çevrecilerin ve Batman Halkının talebi ise tam tersiydi.

16 Mayıs Şehir Stadının doğal şekli ile korunması veya yeşil alan ve park olarak düzenlenmesi yönündeydi.

Ayrıca 16 Mayıs Stadının betonlaşması için büyük bir umut, şuan doğmuş gibi görünüyor.

 Zaten baştan beri yaklaşık 30 dönümlük bu alanın TOKİ’ye devri yanlıştı.

Şehrimizde hem sosyal hem de yeşil alan noktasında ciddi manada yeni tesislere ihtiyaç duyulurken, bu alanın betonlaştırılması kararı hiç de doğru değildir.

Batman’ın il oluş tarihi olan 16 Mayıs isminin verildi stadın, Millet Bahçesi olarak düzenlenecek olması, şehrimiz açısından önemli bir kazançtır.

Temennim o ki seçim sonrasına bu iş bırakılmadan projesi hazırlansın, TOKİ’ye devri gerçekleştirilmiş bu alanın bir an önce Belediye veya Çevre Şehircilik Müdürlüğüne devir işlemi yapılsın.

Millet Bahçesi projelendirilirken de halkın talepleri göz önünde bulundurulmalıdır.

Türkiye genelinde yapılacak olan Millet Bahçelerinde nasıl bir proje uygulanacağı henüz netleşmiş değil.

Millet Bahçesi’nde, şehrimizin ihtiyaçları göz önünde bulundurulmalıdır.

Çünkü her şehrin ihtiyaçları farklı olabilir.

Hele hele gittikçe betonlaşan, yeteri kadar sosyal ve yeşil alanları olmayan Batman’ın kendine özgü ihtiyaçları mutlaka göz önünde bulundurulmalıdır.

Bir de bu alanın betonlaşmaması için mücadele eden kurumlar, mutlaka bu sürece dahil edilmelidir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?