BATMAN TARIM MARKET BEKLİYOR

BATMAN TARIM MARKET BEKLİYOR
13-10-2021

Enflasyonun tırmanması ve her gün fiyatların artmasıyla iktidar ve zincir marketler arasında bir tartışmadır başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, fiyatların fahiş miktarlarda artış sebebi olarak , “Şu anda zincir market dediğimiz bu güçlü marketler bu işin ağırlığını oluşturuyor. Bunların bir de alt yapıları var. Bu alt yapılar da ciddi manada bu işin beslemesi oluyor. Şu anda bazı marketlerle ilgili bir denetim süreci olacak. Bazı cezai müeyyideler gelecek. Böyle bir durum söz konusu. Biz kendilerinden hassasiyet bekliyoruz. Ticaret Bakanlığımız da denetimlerini sıklaştırarak sürdürüyor. Bunu da devam ettireceğiz. Tarladan manava ve markete kadar bu süreci çok daha ciddi bir şekilde denetleyeceğiz.” sözleriyle zincir marketleri hedef gösterdi.

En yaygın zincir marketlerden biri Şok Marketlerin sahibi Murat Ülker de Cumhurbaşkanına cevaben “Yani milletin aklıyla alay etmeye lüzum yok. Herkes akıllı herkes bakkala gittiği zaman kim kaç para biliyor. Ve herhangi bir fahiş fiyat varsa asla satılmıyor öyle bir şey yok. Millet aptal mı? Biz yüzde 1 kazanıyoruz, bunu indirsek ne olur?” dedi.

20 yıl iktidarda kalıp hiçbir şeyden sorumlu olmamak konusunda bir yetenek deseler bunlardan mahiri olmadı olmaz sanırım.

***

Konunun bu kısmını sizin takdirinize bırakıp esas Türkiye Tarım Kredi Kooperatiflerine getirmek istiyorum.

Yakın zamanda gazetemizde “Batman’da Tarım Marketi Neden Yok?”başlığıyla bir haber yapıldı.

Şu an 45 ilde 446 market sayısına ulaşılan çalışmada neden Batman’da Tarım Marketi yok diye vatandaş soruyor.

Türkiye’de nüfus yoğunluğuna göre 34. Sırada yer alan Batman neden 45 il arasına giremedi de hala Tarım Marketi açılmadı diye soruyorlar.

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri’nin üreticiden tüketiciye daha ekonomik alışveriş imkanı sunduğu iddia edilen marketlerden biri de mi bu kentin payına düşmedi düşmez.

Bir habere göre Tarım Kredi Kooperatiflerinin Tarım Marketleri 45 ilde 446 markete ulaştı. Bu sayı yıl sonunda 650'ye, 2022'de 1.210'a çıkacak.

Batmanlılar merakla bekliyor bunlardan biri acaba ne zaman Batman’a açılacak diye.

Milletvekili, Valisi kim derseniz artık.

Halkın hizmetkarı olduğu iddiasında olan her kim varsa, alın size bir hizmet konusu, alın size vatandaşın beklentisi.

Tarım marketleri iddia edildiği gibi daha mı ekonomik bilmiyorum.

Ama vatandaş bekliyorsa ve yasal olarak bir engel yok zararlı değil faydalı bir çalışma olacağını düşünüyorsanız buyrun.

Halk ne istiyor, ne bekliyor ne diliyor derseniz.

Alın size bir dilek bir istek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?