BELEDİYEDEN BESİLİ SİNEKLER PROJESİ

08-07-2020

Batman Belediyesi Kayyum atandığından beri varlık gösterebildi mi yoksa belediyenin seçimle gelmiş Başkan ve ekibinin varlığını mı silmeye gayret etti?

Oldu bir şeyler oldu mutlaka. Sorunlar ve sıkıntılarla gündeme gelmekten başka ne oldu Batman Belediyesinde. Bakın ben söyleyeyim.

Kurum Müdürleri değiştirildi. Apar topar önceki kayyumun yüksek maaşla işe aldığı ve seçilmiş başkanın itirazlarıyla maaşları revize edilenlerin maaşları yeniden değiştirildi. İşten çıkarılanlar yeniden işe alındı.

Başka derseniz yeterliliklerine uzmanlıklarına bakılmaksızın kimi personel alakasız birimlere alakasız işlere kaydırıldı. Örnek övermek gerekirse Bayan Antranör kat temizliğine verildi. Bir başka birini ise Sinema Televizyon mezunu bir personel daha evvelinde Kültür Sanat ve Sinema ile ilgili etkinliklerde çalışırken, Kayyum gelince Kanalizasyon görüntüleme birimine kaydırıldı. 

Herhalde dedim Kayyum yönetimi deneysel Sinema çalışmaları bekliyor ondan ki oraya kaydırdı. Kanalizasyonda Ninja Kaplumbağalar ve Splinter’ı da arıyor olabilir.

En temel hizmetler bile adam akıllı yürütülemedi. Su deseniz kesintiler bitmedi, bitmeyecek. Park Bahçe deseniz, daha dün akşam birinde çocuklarla karanlıkta oturmak zorunda kaldık. Eskilere yeniler mi eklendi? Bir millet bahçesi yapıldı o da etrafı demir parmaklıklarla bezeli. Bunun haricinden kazandırılan bir park bahçe var mı? Yok.

Ha nedir besili sinekler yetiştirdik bu sene.

Belediye sağ olsun her sene park ve bahçelerimizde, balkonlarımızda kanımızda besledi sinekleri. Besili sinek böcek bolluğundan geçilmedi. Kayyum belediyesinin en büyük projesi buydu sanırım.

Proje bazında Belediye son kaç aydır ne üretti? 

Hadi diyelim ben duymadım siz de duymadınız?

Belediyenin web portalında vardır herhalde dedim siteye girip ana sayfada projelerimiz başlığını görünce sevindim. 

Hadi bismillah deyip tıkladım ama hevesim kursağımda kaldı. 

Projelerimiz başlığı altında tamamlanan alt başlığına tıkladım ama 2016 tarihli İlçe Otogarı projesi dışında bir şey yok. 

Neyse bir umut dedim devam edenler alt başlığına bakayım dedim. 

Bugün git yarın gel hesabı bomboş duruyor.

Herhalde dedim planlanan alt başlığında bir şeyler var umuduyla tıkladım. 

Tek bir şey yok. 

Sitenin geneli zaten bomboş, hani deseniz başkan yardımcıları kim olmadı birim müdürleri kim yok hiçbir şey yok sitede. 

Aslında Belediyenin web sitesi belediyenin varlığının en temel göstergesi olarak bomboş duruyor.

Batman Belediyesi seçili başkanı ve ekibiyle tüm engellemelere rağmen iyi kötü bir şeyler yapıyor yapmaya çalışıyor hizmet üretiyordu. 

Seçimle alamadıkları belediyeyi halka rağmen ve birlik olunması gereken bir salgın sürecinde ali cengiz oyunlarıyla aldılar madem aldıklarının hakkını vermelerini beklemek ve dilemek yanlış olmaz sanırım.

Hele ki arkasında koca bir hükümet desteği ile kayyum, kösteklenen bir muhalefet partisi belediyeciliğiyle kıyaslandığında bir değil on misli hizmet beklentisi ve eleştirisini hak eder.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?