BELKİ DE POSTA GÜVERCİNİDİR

27-08-2015

 “Ülke huzuru her şeyden önde gelir. Barışı olası bir şampiyonluğa tercih edeceğiz”

Petrolspor Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Gülmez’in, Sandıklıspor maçında, karşılaşma öncesi sahada barışı temsilen uçurulan beyaz güvercinlerden dolayı disiplin kuruluna sevk edilen Petrolspor başkanının çözümün özeti cümlesi: Barışı olası bir şampiyonluğa tercih edeceğiz…

Aslında bütün düğüm bu cümlede saklı değil mi?

Erdoğan, barışı hayalindeki başkanlığa tercih eder mi? Etmez, etmedi de. Daha birkaç gün önce Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan “Çözüm sürecini seni başkan yaptırmayacağız sözü bitirdi” sözleri bu anlama gelmez mi?

Peki, AKP barışı olası tek başına iktidarına tercih eder mi? Etmez, etmedi de. Tek başına iktidar olamayınca müzakere masasını dağıtıp silahlı kuvvetleriyle dört koldan operasyonlar başlatmadı mı? Dostlar koalisyonda görsün maksat, dalga geçer gibi CHP ve MHP arasında mekik dokudu. Gitti geldi ama herkes biliyor ki kimseye koalisyon teklifi götürmedi. Şimdi kalkmış herkese efeleniyorlar.

***

Yasaların gereği HDP’ye 3 bakanlık veriyor ama mümkün olduğunca kıyısından kenarından veriyor. Veriyor ama HDP kökeninden değil sonradan HDP’li olanlara veriyor. Veriyor ama bu bölgenin insanına değil Giresun, Kocaeli ve Sivaslı’ya veriyor.

Nasıl bir korkudur bu.

Bu korkuyla bırakın Kürt meselesini tek basamaklı toplama sorusunu bile çözemezler. Toplama diye çarparlar birbirine şimdilerde en iyi yaptıkları şey gibi. Şaftları kaymış bir kere nirengiyi yanlış saraylara çakmışlar. Ne beklenir ki artık…

Yahu tutunacak en ufak umuda muhtaç kalmışız.

***

İki gün yağmur yağıyor biraz yüzümüz gülüyor. Petrolspor 4-1 galip geliyor sevinecek oluyoruz hevesimizi kursağımızda bırakıyorlar.

Neymiş sen niye barış güvercini uçurursun diye PFDK’da disipline sevk edilmiş.

Mümkün olsa güvercinleri tutuklayacaklar.

Bizden habersiz nereye uçuyorsunuz diye.

Neme lazım barış değil posta güvercinleri de olabilirler.

Olur mu olur Kandil’e mesaj taşıyorlardır. Belki de güvercin postunda şahindirler. Güvercinler arasında saklı şahindirler. Bu Kürtlerden ve güvercinlerinden her şey beklenir.

Bu gerginlik bu korku bu tahammülsüzlükle nereye varacak bilmiyorum ama ben de bir tahammülsüzlüğümü dillendirmek istiyorum.

***

Malumunuz düğün sezonu. Her yerde düğün dernek. Savaş ve ölümler almış başını gidiyor. Herkeste bir korku endişe, silah sesleri, patlama sesleri.

En ufak gürültü bütün insanları irkiltiyor. Böyle bir zamanda kimse evlenmeyin demez elbette düğün yapmayın da diyemez ama en azından düğünlerde atılan şu havai fişeklerden sıkılan silahlardan bari böyle bir zamanda vazgeçin.

Her havai fişek sesiyle acaba bir yer mi bombalandı, acaba bir bomba mı patladı diye halkı huzursuz etmeye kimsenin hakkı yok.

Gecenin bir yarısı insanları yataklarından kaldıran bu seslere bir son vermek gerekmez mi?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?