BEM BİR SEN’DEN CEVAP VAR

06-05-2019

Şunu çok iyi bilirim, vicdanlı davrandığında değindiğin konuda genelde hiçbir tarafa yaranamıyorsun.

Mesela birden çok taraf ve muhatabı olan yazılar yazdığımda genelde değerlendirmemden tam olarak hiç kimse memnun olmaz.

Çünkü ben, yazılarımda tarafsızlık ilkesine harfi harfiyen uymaya itina gösteririm.

Seçimlerden hemen sonra belediye çalışanlarının sendika üyelikleri ile ilgili yaşanan tartışmaları kaleme aldığım “Memura Her Türlü Baskıya Hayır Mı” başlıklı yazımda da yine tüm muhataplardan, hoşnutsuzluklarını belirten tepkiler aldım.

Tabi en çok da bu konunun muhataplarından biri olan Bem-Bir-Sen Batman Şube Başkanı Diyaddin Demirhan, konu ile ilgili sitemlerde bulunmuş.

Önce Sayın Demirhan'ın bana yolladığı yazıyı köşemde vereyim, sonra benim de cevaba cevap olarak ekleyeceğim birkaç kelime olacak.

Sayın, Recep Kavuş

Bir yazı yazarken olayın bütün tarafları dinlenip daha sonra kamuoyunu aydınlatmak için doğru bilgiler verilir.

Maalesef bu yazı, sadece bir taraf dinlenmiş ve ona göre yazılmıştır.

Recep bey gibi yazılarını beğenerek okuduğum birine bunu yakıştırmadığımı bildirmek isterim.

Yazı içinde bir sürü yanlış bilginin olduğunu belirtmek isterim.

Geçmiş yıllardan bahsederken sanki bir sendika başkanının kaçırılması olayının bizimle bir bağlantısı varmış gibi lanse etmek, gerçekten çok vahim bir durum.

Bizim sendikacılık anlayışımızda asla bir baskı, tehdit, iması dahi yapılmaz, kabul edilemez.

Kayyum geldikten yaklaşık 7 ay sonra valilikte yapılan üye tespit tutanaklarına baksaydınız hala yetkili sendika olmayı başaramadığımızı görecektiniz.

yani 7 ay sonra bile hala çoğunluk Tüm Bel Sen’deydi.

Bu durum bile bizim ne kadar hoşgörülü ve baskıdan uzak bir sendikacılık yaptığımızın göstergesidir.

Diğer taraftan 5 günde yetki alan bir sendika…

Takdir kamuoyunun.

Ayrıca biz mağdur rolü falan oynamadık, sadece bir durumu kamuoyu ile paylaştık.

Yazımızda, sayın belediye başkanımızın bu durumdan haberinin olmadığını umduğumuzu ve buna müdahale etmesini istemiştik.

Nitekim Sayın Başkanımızın açıklamasından anlaşılacağı üzere bu konuda bilgisi yokmuş ve kimseye baskı yapılmayacağını, sendikal çalışmalar içinde olmayacağını bildirdiler.

Biz de bunun karşılığında belediyede başkanımıza müdahalesi için teşekkür ettik, baskı yoktur açıklaması için değil bu konuyu da yanlış aksettirmişsiniz.

İl Özel İdaresinde 140 memur personel var 110 üyemiz var, gelip araştırabilir ya da bize sorabilirdiniz.

Bu güne kadar İl Özel İdare’de sendika konusunda zerre kadar bir baskıdan bahseden birini bulursanız, bu gün görevimden istifa ederim.

Ancak 17 yıldır tek bir üye bile yapmamıza izin vermeyen koskoca dönemi ve dönemin antidemokratikliğini pas geçmişsiniz bunu bilerek yapmadığını düşünmek isterim.

Bu gerçeklikleri göz önüne alarak yazınızda bir güncelleme ya da yeni bir yazı yazmanızın, sizin yıllardır sürdürdüğünüz misyonunuza ve bakış açınıza uygun olacağını düşünüyorum.

Evet Bem Bir Sen Başkanı’nın bana yönelik cevap yazısı kısaca böyle.

Öncelikle şunu söyleyeyim;

Her ne şekilde olursa olsun, kamu personelinin iradesine ve emeğine yapılan haksızlığın sonuna kadar karşı olduğumu beni tanıyanlar iyi bilirler.

Her sendikanın her kurumda örgütlenme özgürlüğünü de sonuna kadar savunuyorum.

Yazdığım yazıda ben sadece 25 yıllık süreçte belediye emekçilerinin sendikal geçmişine vurgu yaptım.

İlkyazımda, hiç bir sendika yetkilisi ile görüşmedim, sendikalar arasında taraf da olmadım.

Sendikaların siyasi partilerin arka bahçeleri olmaması gerektiğini de yüksek sesle dillendiren ve buna karşı çıkan biriyim.

Bir de emekçilerin her yönetim değiştiğinde dönme dolap gibi sendika değiştirmesi de ağırıma gidiyor.

Ve net olarak biliyorum ki emekçilerin çoğu da işlerini kaybetme ve yerlerinin değiştirilmesi korkusu ile hangi sendikaya değişikliği yapıyor.

Sendikal değişiklikler sorunu sadece belediyelerde değil, diğer kurumlarda da kurum müdürlerinin eğilimi ve yönlendirilmesine göre değişmektedir.

En basitinden, şehrimizde personel sayısı çok olan Milli Eğitim ve Sağlık Müdürlüğü’nde çalışanların son 3–4 yıl içerisindeki sendikal değişiklik hareketlerine bakılırsa ne demek istediğim, net bir şekilde anlaşılır o zaman.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?