BEN DE MUTLU OLMAK İSTEMEZ MİYDİM

30-04-2017

Neymiş? Mutsuzmuşuz.

TÜİK üşenmemiş kim mutlu kim mutsuz çetelesini çıkarmış.

Her yıl ki gibi Sinop yine mutluluk listesinin ilk sırasını almış.

Zaytung yazmış, Sinop Belediyesinin şehir içme sularına anti depresan kattığından bile şüpheleniyorum. Yoksa nasıl olsun her yıl tüm memleketin mutluluk pastasına kapıp gidiyor. Olmaz ki böyle insan bazen nezaketen de olsa arkasındakine buyur der öne geçirir.

Dersin ki KPSS, ya da LYS puanı bile var mutluluğun. Verilere göre Sinop 77, 66 mutluluk puanı almış bu puanla nereye yerleşir bilemem artık.

Sinop’u takip eden diğer illere gelince Afyon, Bayburt, Kırıkkale, Kütahya, Çankırı, Düzce, Uşak ve dokuzuncu sıra ile Siirt 71,65, onuncu sırada yer alan Şırnak ise 71,36 puanla bizi ezmiş geçmiş.

Batman mı? ona daha çok var. Oraya kadar sıralasam memleketin bütün illerini yazmak zorunda kalacağım.

Maalesef ki Batman mutluluk listesinin en sonlarına düşmüş. 52,27 ile 73.  Sırada yerimizi almışız. Keşke 72 olaydı da plakayı tutturmak için yaptık diyeydik.

TÜİK’in de yaptığı iş sanki. Hani dersin bilmiyorduk zaten. İnsanın mutsuzluğu bu kadar gözüne gözüne sokulmaz ki arkadaş.

Ayıp etmiş biri BİMER’e şikayet etse keşke.

Bir de bakıyorsunuz BİMER cevaben “Referandum da göstermiş olduğunuz performans yeterince iyi olmadığı için müstahaksınız” diyormuş.

A be TÜİK ne lüzumu vardı şimdi. Ağzımızın tadını kaçırmanın, azıcık da olsa yalan avuntularımızı yok etmenin ne gereği vardı.

İşin ilginç tarafı insanlar mutsuz olduğumuza değil, Şırnak ve Siirt’ten daha mutsuz oluşumuza takılmış. “Nasıl oluyor arkadaş, bu işte bir yanlış olmalı” diyor herkes.

Malumunuz Şırnak hendek savaşları ve çatışmalarla yerle bir olmuş bir kent buna rağmen nasıl oluyor da bizden daha mutlu olabiliyorlar.

Siirt derseniz, onu da bilmeyen yok kentsel gelişim olarak Batman’ın eline su bile dökemez. E buna rağmen ne yapıyorlar da bizden daha mutlular ve ilk on sıraya girebiliyorlar.

Kesin yapılan anketin sorularını çalmışlar ya da kopya çekmişlerdir. Bunun başka izahı olamaz. Ya da komşu kentlerin ezeli rekabeti dolayısıyla Siirt ve Şırnak, en mutsuzlarını Batman’a yollayıp Batman’ın çeşitli bölgelerine yerleştirmişlerdir. Ben birini tespit ettim gazetemizin merkezine oturmuş, ihbar etmeyeyim tedavisi sürüyor belki onu da kendimizi de kurtarırız.

Suyumuza zehir olmasa da gündemimize, yoksulluk, işsizlik, aşksızlık, sevgisizlik, çatışma ve de olmazsa olmazımız siyaset aşılıyorlar.

Mutsuzuz önemli değil ama Siirt ve Şırnak’tan daha mutsuzuz bu olmaz işte. Olmamalıydı, keşke biri Anayasa Mahkemesine itiraz başvurusunda bulunsa.

Nerde okudum hatırlamıyorum ama bu durumla ilgili güzel bir söz var zihnimde “Mutlu olabilirsiniz ama başkasından daha mutlu olamazsınız” der. Çünkü bir başkası da hep olduğundan daha mutlu görünüyordur.

Alın size Siirt alın size Şırnak bitmişiz biz.

Ben de mutlu olmak istemez miydim/ Şu yalancı dünya da/ Yüce adalet böyle olur mu/ Tanrı kulunu hiç unutur mu/ ben de gülmek isterim/ ben de sevmek isterim..

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?