BENDEN KURTULUŞ YOK

04-03-2019

Kim nasıl anlar, nasıl yorumlar bilmem ama toplumda sivil inisiyatifin gelişiminde kendimce çok büyük emekler verdiğimi düşünüyorum.

30 yıldan bu yana gönüllülük esası ile hak temelli farklı derneklerin çatısı altında bir sivil toplumcu olarak ilkeli, onurlu bir duruş sergiledim.

Sıradan bir üye iken de başkan iken de  sorumluluk alırken yaptığım işin hakkını vermeye çalıştım.

Hesapsız, plansız, gizli hiçbir ajandam olmadan fedakarlık temelinde üyesi olduğum sivil toplum örgütlerine, gönüllü bir şekilde yıllardır karşılıksız hamallık yapıyorum.

Bu güne kadar birçok sivil toplum örgütünde gönüllük temelinde yöneticilik yaptım.

Uluslararası Af Örgütü, Batman Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti, Hasankeyf Gönüllüleri Derneği,  Batman Kültür Sanat Derneği ve en son Batman Çevre gönüllüleri Derneğinde başkanlık görevini yürüttüm.

Kusura bakmayın belki biraz ukalalık gibi olacak ama sanırım Batman’da benim kadar birçok kurumda sorumluluk üstlenen kimse olmamıştır şu ana kadar.

Başkanlığını 6 yıldır sürdürdüğüm Çevre Derneğinin Genel Kurulu, Pazar Günü yapıldı ve üye arkadaşların ısrarına rağmen tekrar aday olmadım.

Dünyada en çok güvendiğim kişilerin başında gelen dostum Hasan Argünağa ve Ekibi, görevi devraldı.

Bizim gibi bu işi gönüllü, çıkarsız olarak yapanlar, görevi devralıp, devredeceği zaman acayip mutlu ve sevinçli olurlar.

Çünkü seçimlerimizde koltuk ve liste savaşı yoktur.

Gruplaşma, kutuplaşma söz konusu değil, hepimiz gönül gönüle, el ele, kola seçime gidiyoruz. 

Pazar günü biz çevre gönüllüleri için mutlu bir gündü.

Çevreye gönül verenler olarak iyi biliyoruz ki çevre mücadelesi, bütün canlıların yaşam hakkının savunulduğu kutsal bir görevdir.

Batman Çevre Gönüllüleri Derneğinde, tam olarak 18 yıldır kesintisiz bu mücadeleyi amansız bir şekilde vermekteyiz.

6 yıldır başkanlık görevini sürdürdüğüm dernekte mevcut ve ileride doğabilecek, yaşanması muhtemel çevre sorunlarının önünün alınması ve çözümünün sağlanması, daha yaşanabilir bir dünya için amansız bir mücadele verdik arkadaşlarımızla.

Hiçbir politik-siyasal amacı bulunmayan, hiçbir yere bağımlı olmayan, bağımsız bir sivil toplum örgütü ve gönüllüler hareketi olmamızdan dolayı derneğimizin toplumda büyük bir itibarı bulunmaktadır.

Altı yıl boyunca bu sorumluluk hareket ettim.

Attığımız her adımda, doğaya, çevreye yönelik verdiğimiz mesajlarla amacımız sadece ve sadece yaşamı savunmaktı.

Bölgemizde yaşanan olağanüstü hal şartlarına rağmen ve tüm zorluk ve imkânsızlıklara rağmen hayata dokunmaya devam ettik.

Hala yapılan araştırmalara göre havası, suyu ve toprağı en kirli şehirlerden biri olan Batman'da yaşamımızı tehdit eden büyük bir tehlike ile karşı karşıya olduğumuzun bilinciyle hareket ettik, etmeye de devam ediyoruz.

Bu dernek, şehrimizde çok önemli bir mücadele verdi. Belki de bu dernekte emeği en az olanlardan biriyim.

Onlarca cefakâr ve fedakârı bulunan Çevre Gönüllüleri Derneği, rant, siyaset ve çıkara bulaşmamış ender kurumlardan biridir.

Benim başkanlık yaptığım dönemde sadece son iki yıl içerisinde çok önemli ve ciddi  100’den fazla etkinlik gerçekleştirdik.

3 Mart 2013’ten bu yana devraldığım görevi en iyi şekilde yapma gayreti içerisinde olmama rağmen birçok hedefimizi de germeleştiremedik.

Özelikle kurumsallaşma, derneğin çalışma alanı ve kapasitesini geliştirme,  üyeler ve halkla iletişimi güçlendirme, yönetimde kolektif çalışma noktalarında başarılı olamadık.

Eminim yeni görev alan arkadaşlarımız bu eksikliklerimizi giderip derneği daha aktif bir duruma getirirler.

Önümüzdeki dönemde de gönüllülük temelinde bir üye ve tabiri caizse bu derneğin birer hamalı olarak desteklerimizi sürdüreceğiz.

Bu süreçte elbette rahatsızlık verdiğimiz kişiler de oldu. Belki gidişimize sevinirler ama doğanın bekçiliğini ve hak temelli mücadelemi burada devam ettireceğim.

Demem şu;

Benden kurtulduğunu düşünenler boşuna sevinmesinler.

Son nefese kadar kutsal olarak bildiğim çevre ve insan haklarını mücadelemi her platformda ve öncelikle de köşede sürdüreceğim.

Yanlış, kimden gelirse gelsin karşısında durmaya devam edeceğim.

Yani kaldığımız yerden her şey devam edecek.

Sadece Çevre Derneğinin, birinci derecedeki görev ve sorumluluğu kalktı omuzlarımdan.

Bu değişiklik, eminim yazı yazma gibi diğerli ve önemli uğraşılarıma daha çok zaman ayırmam için de fırsat yaratır bana.

Bu vesileyle beni sevenlere de sevmeyenlere de buradan bir selam vereyim.

Özelikle beni sevmeyenler şunu iyi bilsinler ki benden kolay kolay kurtuluş yok.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?