BİR MELEK KAYBETTİK

26-06-2016

Tanıdığım en güzel meleklerden birini uğurladı Batman.

Down Sendromlu Melekler Derneğinin Üyesi Ahmet Barlak, 22 yaşında Hak’kın rahmetine kavuştu.

Menderes Barlak’ın sevgili oğlu Ahmet’i ilk tanıdığımda üzerinde taşıdığı o tebessüm ve pozitif enerjisiyle DOSEM’in gurur kaynağı, DOSEM’in beyefendiliği, delikanlılığı ve adamlığıyla tanıştığımı anlamıştım.

Genç yaşına ve özel durumuna rağmen birçoğumuzdan daha vicdanlı, ahlaklı ve birçoğumuzdan daha adam olduğunu anlamak zor değildi.

Zor olan onun her bir arkadaşı her bir benzeri gibi kendini bu topluma kabul ettirmesiydi. Sevgili Ahmet birkaç etkinlik, fotoğraf sergisi vs. de tanıma fırsatı bulduğum Sevgili Ahmet, bağırsaklarıyla ilgili yaşadığı bir rahatsızlık sonucu hayata gözlerini kapattı.

Sevgili Ahmet tüm Batman’ı ailesini, annesini, babasını ve tüm dostlarını geride bırakarak hakkın rahmetine kavuştu. DOSEM’in en önde yer alan sembol isimlerinden biriydi Ahmet.

Toplum olarak aramızda yaşayan Ahmet ve benzerleri gibi özel dezavantajlı gruplara davranış biçimimizi yeniden sorgulamak onlarla birlikte onlara saygı ve sevgi temelinde birlikte yaşamasını öğrenmemiz gerektiğini bir daha hatırlatmak isterim.

Ahmet istenildiğinde sevildiğinde ve saygı duyulduğunda adam gibi adam olabileceğinin gelişim ve beyefendiliğiyle örnek alınabileceğinin en güzel kanıtlarından biriydi.

En başta ailesine ve tüm dostlarına ve DOSEM camiasına başsağlığı diliyorum.

Biliyorum ki Ahmet tüm Batman ve hepimiz için büyük bir kayıptı.

Seni ve yüzündeki tebessümünle o güzel neşeni hiç unutmayacağız. Kim dillendirecek şaşkınlığını, “vay vay vay” diyerek ve kim; “bak, bak, bak” deyip tüm sevecenliğiyle, saf ve masum şaşkınlığını paylaşacak dikkatimizle.

Seni hiç unutmayacak arkadaşların, seni hiç unutmayacağız...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?