BİR YILIN DEĞERLENDİRMESİ

01-06-2015

Gazeteden arayıp birinci yılın değerlendirmesini yapmam ile ilgili ödevi vermeseydiler bir yılı geride bıraktığımızın farkında değilim doğrusu.

Meğerse bir yıl ne de çabuk geçmiş.

Bu gün birinci yılı geride bıraktığımızdan gazetede günlerdir hummalı bir hazırlık ve heyecan var.

Batman Sonsöz Gazetesinin ilk gününden beri ekibe katılmış biri olarak, ekibimizin tamamının bu mesleğe yıllarını verdiğini ve bunun bize çok önemli bir sorumluluk yüklediğini söyleyeyim.

Şöyle ki en ufak bir hata ve yanlışta hemen birbirimizi uyarıyor ve eleştiriyoruz.

Bu mekanizmayı kendi içimizde geliştirdiğimiz için bu güne kadar gazete olarak okuyucu ve kurumlar nezdinde zor durumda kalacak ve mahcup olacak bir durum yaşamadık.

Halkımızın çıkar ve menfaatlerinin her şeyden daha önemli olduğu anlayışına sahip olduğumuzdan dolayı gazete olarak bir yılda Batman kamuoyunda hatırı sayılır bir güven kazanmış olduk.

Gazetemizin yayınlandığı ilk günden beri okuyucularımızdan çok olumlu tepkiler alıyoruz.

Bir yılın çabuk geçmesinin nedeni de işimizi severek yapmamız,  meslekteki başarı ve okuyucularımızdan aldığımız motive edici olumlu tepkilerdir.

Gazete olarak yayın hayatına başladığımızdan bu yana hemen hemen her ay bir yenilikle okuyucularımızın karşısında çıkıyoruz.

Meslektaşlarımız ile yersiz bir rekabete girmeden ve benzemeye çalışmadan Batman basını içerisinde özgün bir çizgide yayınımızı sürdürüyoruz.

Yazar ve muhabir kadromuzdaki arkadaşların emeği ile her gün size sunulan Batman Sonsöz Gazetesinin en önemli özelliği, farklı kimlik ve görüşteki kişileri bünyesinde barındırmasıdır.

Gazetemizin, bölge hatta Türkiye genelinde yerel bazda yayın yapan birçok gazeteden içerik anlamında daha zengin bir gazete olduğu iddiasındayız.

Bir yıl içerisinde yayınlanan köşe yazısı, röportaj, Cumartesi Buluşmaları, sektörel tanıtımlar, yer ve mekânların tanıtımlarına bakıldığında ortada çok büyük bir emek olduğu görülecektir.

Birinci yılı başarılı bir şekilde geride bıraktığımızdan dolayı arkadaşlarımız ne kadar gururlansa ve sevinseler yeridir.

Abone sayımızın her gün artmasından ve web sayfamızın tıklanma rekorundan, gazetemize ilginin arttığını hissediyoruz.

İlgi ve destek arttıkça sorumluluğumuz da artıyor.

Sürekli yenilikler yapmamızın nedeni de ilgi ve destekle alakalıdır.

Gazetedeki hummalı ve heyecanlı birinci yıl dönümü partisi hazırlıklarının nedeni de haklı gurur ve başarıdan dolayıdır.

Genel Yayın Yönetmenimiz Hatice Türkan, sade bir kutlama için gazetenin yazar kadrosuna talimatlar yağdırıyor.

Sen bunu al, sen bunu getir” diye.

Allah’tan gün dolayısı ile özel kostüm giymemiz yönünde bir talimat vermemiş.

İşin en tuhafıma giden yanı ise etkinliği okuyucularımızdan sır gibi saklamalarıdır.

Bu sırrı ifşa edeceğimi ve okuyucularımızı da bu kutlamaya davet edeceğimi tahmin etmiyorlardır. 

Değerli okuyucular, gazetenin bütün yetkililerini aşarak sizleri bu mutlu günümüzde saat 12.00’de gazetemizin kuruluş yıldönümü partisine davet ediyorum.

Okurlarımızın olmadığı bir partinin anlamı da olmaz değil mi?

Bu anlamlı günde okuyucularımızın da bizleri yalnız bırakmayacağını umuyorum.

Gazetemizin 1. yılını geride bırakması vesilesi ile bize desteklerini esirgemeyen okurlarımıza özellikle teşekkür ediyoruz, bir teşekkür de gazetenin emektarlarına ve gazete sahibi Ercan Atay ile Genel Yayın Yönetmenimiz Hatice Türkan’a.

Not;  Genel Yayın Yönetmenimiz Hatice Türkan’ın direktifleri ile pasta ve içecek almakla görevlendirilen arkadaşlar, pastaların taze ve içeceklerin soğuk olmasına özen gösteriniz, ayrıca okuyucularımızın da aramızda olacağını hesaba katınız.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?