BİZ NEDEN OLMADIK?

21-06-2016

Şu aralar ardı ardına Batman’a gelen iktidar temsilcileri halkla ne kadar buluşuyor ya da buluştukları ne kadar halktır?

Velev ki o bakanlar etraflarında kümelenmiş ve iktidarın nimetlerinden nemalanma derdindeki teşkilat kalabalığından halkı buldu diyelim;

Bu sefer sorulacak soru o, halk neferi ne kadar konuşabiliyor ya da ne kadar dinleniyor?

Yoksa bütün mesele görüntü vermek midir, “buradayız” demek midir?

Burada değiller ama burayken bile burada değiller.

Etraflarında her biri onlarca kişilik bir kalabalıkla gelir yetmezmiş gibi buradaki temsilcilerinden onlarca kişilik bir kalabalıkla sıvanırlar.

Daha bitmedi, koruma polis vs derken isteseler de halka ulaşamaz halk ulaşamaz onlara.

Ondan sonra kucağa alınmış bir bebek, eli öpülmüş bir dede ya da nineyle birkaç fotoğraf bütün günün kârı, bütün olayın özetidir.

O bebek olduğu yerde büyümeye, o dede olduğu yerde ölmeye devam eder. Politikacı mı? Bir daha ki karede buluşmak dileğiyle pişkin pişkin ayrılır oradan.

Bakan bakmış, bakmış görmemiş, görmemiş, duymamış, anlamamış…

Halk ya da vatandaş ise serinin devamındaki Bakanı, Politikacıyı beklemeye devam ededursun biz serinin en başlarından birine soralım.

Geçen hafta neredeyse bütün ajanslara düşen bir haber vardı.

Özetle, Başbakan Binali Yıldırım Doğu ve Güneydoğu'da 4 şehrin cazibe merkezi ilan edileceğini ve buralara 5 yılda 35 milyar TL yatırım yapılacağını açıklamıştı.

Her insan, bu yatırımın kendi memleketine yapılmasını kendi insanının fayda sağlamasını ister, diler, temenni eder.

Her insan diyorum ama biri hariç diye de eklemeliyim ki bu da Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’ten başkası değil.

Allah var kendi alanında başarılı, kimse bunun aksini söylemez herhalde.

23. Dönemde Gaziantep Milletvekili seçildi. 60. Hükümette Devlet Bakanlığı görevine atandı. Hükümette yapılan değişiklikte, Maliye Bakanlığı görevine getirildi.

61. Hükümette Maliye Bakanlığı görevini yeniden üstlendi ve 62, 63’te de devam etti.

64. Hükümette Başbakan Yardımcılığı görevindeydi 65. hükümette de aynı göreve devam ediyor.

Şimdi hal böyle olunca demezler mi 5 dönemdir kabinede yer almasına rağmen tabiri caizse paranın patronu olmasına, Başbakan Yardımcısı olmasına rağmen cazibe merkezi olacak illerden biri de Batman olmadı olamadı.

Çünkü onca beklenti içerisine girdiğimiz Mehmet Şimşek onca şey oldu, her bir şey oldu ama bir tek Batmanlı olmadı olamadı ya da olmak istemedi.

Niye arkadaş niye? Memleketini kayırıyor demesinler diye mi? Ama böyle demesinler diye de bunca sahipsiz bırakılmaz ki. Herkese neyse Batmanlıya da o olsundu. O kadar olsundu. Ama yok, aman ha sonra yanlış anlarlar diye de ezilmez ki bu kadar.

Mehmet Şimşek’in Batmanlı olmak için hala şansı var. Bakın çözüm söz konusu haberin devamında var.

Başbakan Yıldırım'ın açıkladığı Kars'ın yanı sıra Diyarbakır, Şanlıurfa ve Van'ın cazibe merkezi haline getirilecek şehirler olacağı öğrenildi.

Diğer şehirlerin "Biz neden olmadık?" tepkisiyle karşı karşıya kalmak istemeyen hükümetin sayıyı artırabileceği de ifade ediliyor.

Hadi o zaman Başbakan’ın Yardımcısı desin Başbakana “Biz neden olmadık” Ama bizden kastı Gaziantep değil Batman olur umarım.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?