BÖLGE HASTANESİNİN AYARI İLE OYNAMAYIN

27-10-2020

Batman Bölge Devlet Hastanesinde yakın zamanda toparlanan şekliyle biraz soluk aldı dediğimiz otopark alanına ve dolayısıyla hastaneye açılması planlanan 2. giriş kapısı kimin faydasını gözetiyor? 

Belediye Otobüs durakları yönünde planlanan giriş kaç yılın planlamasını öngörüyor? Yoksa birilerinin rantını esas alıp bırakın yılları birkaç ayın bile hesabı yapılmıyor mu? 

Malumunuz, Adliyesi ve hastanesiyle tek başına taşıdığı insan ve araç yoğunluğu içerisinde hali hazır Belediye otobüs durağı,  şehir içi minibüs durağı da bulunuyor. 
Bir de üstüne Adliye çevresinde beton bariyerlerle trafiğe kapatılmış yolumuz var.

Bitmedi, bir de yakın zamanda açılışı yapılacak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi de bütün yük ve karmaşasıyla bölgenin problemini katlayarak arttırmaya hazırlanıyor. 

Yine aynı bölgede bitmeye yakın iş merkezlerini hiç saymıyorum bile. 

Yani anlayacağınız cehennem yerine dönecek bir yerden bahsediyorum. 

Şimdi öyle bir yerle ilgili en azından 30- 40 yılı esas alacak bir planlama beklemiyorum o vizyonu geçtim ama en azından 5 yıl için bile olsa hesaplamanın doğru yapılmasını dilerdim.
Öyle mi peki? 

Maalesef öyle görünmüyor. 

Hali hazır Bölge Hastanesinin otoparkına girişi dar bir sokak ve hemen yanında Belediye otobüs durağına yönlendirmek, beklenen ve olması gereken planlamanın yapılmadığını ve bilmem kimlere rant derdinin öncelendiğini, vatandaşın derdinin ve rahatının önüne çıkarıldığının resmi olarak görünüyor.

Sağlıkta devrim beklemiyorum. Biliyorsunuz, yakın zamanda pandemi süreciyle ilgili maskesi düşmüş bir sağlık sistemimiz var. 
Hadi onu geçtim az da olsa Polyannacılık yapsam, derim ki ne güzel 14 doktor daha kazandırdılar Batman’a, otoparkı bir şeye benzetip az biraz olsun park sorununa çözüm oldular.

Peki şimdi? Bu yapmayı düşündüklerine ne dersiniz. 

Sormak hakkınız ama sormuyorsunuz.

Neden Adliyenin kuzey yönündeki yol trafiğe açılmıyor?

Bölge Hastanesi otopark girişi neden daha ferah bir yöne çevrilmiyor?

Neden söz konusu bölge, Bölge Devlet Hastanesi, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ve Adliye, Belediye Otobüs Durağı, yüklenebilecek kapasitede değilken üstüne aynı bölge habire iş merkezi vs. doldurulmaya çalışılıyor?
Halka hizmet hakka hizmetti hani, demek ki ne halkı ne hakkı umursamıyoruz.

Planlama yok, öngörü yok, songörü ortada. 

Madem öyle başka yönde hazırlıklarımız olsun Bölge Devlet Hastanesi Psikiyatri servisi daha da güçlendirilsin, çünkü çok değil bir yıla kalmaz yapılanlar ve yapılacaklarla millet cinnet geçirecek.

Milleti daracık bir yerde üst üste çıkardığınızda olacakları hesaplayın ve ona göre en az 10-15 psikiyatrist kadrosu daha açın.

Derdi veriyorsunuz madem dermanı hazır edin bari.

Sözün özü de Bölge Hastanesinin ayarı ile oynamayın…

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?