BÖLGEDE RANT TELAŞI

18-11-2020

Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi açıldı açılacak derken, Bölge Hastanesine güney yönünde, tabiri caizse çaktırmadan, açılmaya çalışılan kapıyla ilgili bölge esnafına kulak veren yok.

Doğu yönündeki mevcut kapının baktığı esnafın bir çoğu güney yönünde açılacak kapının kendilerini mağdur edeceğini ve bu yönde cimer ve benzeri bir çok mecraya şikayette bulunduğunu söylüyor. 

Mağdur edileceğini söyleyen esnaf, açılmaya çalışılan diğer kapının kime neye hizmet edeceğini bilmediğini ama birilerinin rantını beslediği yönünde konuşuyor. 

Ama görünen o ki birileri çoktan kapı açılması düşünülen duvarların üstüne planlarını çizmiş bile. Kapıya ilişkin duvarlara yapılan çizimleri İl Sağlık Müdürüne sorduğumuzda ise, bilgimiz yok mealinde cevap veriyor. 
İlin en büyük hastanesi Bölge Devlet Hastanesi duvarlarına içerden bir kırmızı boyayla kocaman kapı planı çizilecek ve İl Sağlık Müdürü bilgimiz yok diyecek. Garip! 

İl Sağlık Müdürüne, peki planlanan ve kabaca plan ve çizimi duvarlarına çizilen kapıyla ilgili durum nedir diye sorduğumuzda.

Konuyu Sağlık Bakanlığına havale etmişiz görüş bekliyoruz. Bu konuda insiyatif almayacağız diyorlar. Sağlık Bakanlığının cevabına göre kapının nerede nasıl yapılacağına karar verilecek diyorlar. 

Ama belli ki birileri Bakanlıktan daha hızlı karar vermiş ve İl Sağlık Müdürlüğünden habersiz işe koyulmuş bile. 

O birileri kimdir nedir bilmiyorum ama görünen o ki çok tezcanlı görünüyorlar. 

İşi bitirmek için çoktan işe koyulmuşlar.

Ne anlama gelir bu?  

Anlamını altını üstünü deşmeye gerek yok dilediğiniz gibi yorumlayın size bırakıyorum. 

Kim orada açılacak kapıyla hangi emlaklarının değerini kaç kat arttırıp bunun için kimlerle nasıl bir pazarlığa ve paylaşıma karar vermişler bilmiyorum. 

Ama bütün bir ilin sağlık yükünü taşıyan böylesi bir hastanede açılacak yeni kapının birkaç kişinin rantından ziyade bölgenin ve halkın çıkarını gözetmesini beklerdim.  

Güney yönünde alelacele açılmaya çalışılan kapıya gelince daha önce “Bölge Hastanesinin ayarıyla oynamayın”  başlığıyla bir yazıda değinmiştim.

Belediye Otobüs Durakları yönünde dar bir sokağa açılacak bir kapının o bölgede nasıl bir keşmekeşe yol açacağı daha şimdiden belli. 

Ama buna rağmen söz konusu bölgeye o kapı açılırsa olacakları hesaplayamadık demesin kimse. 

Zaten görünen o ki kimsenin olacakları hesaplama gibi bir derdi yok. Sadece kazananları ve kazanılacakları hesaplama ve paylaşma telaşı var.

Artık kim kimle neyi nasıl paylaşıyor siz düşünün.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?